Chinees restaurant krijgt ster en moet direct sluiten

26 september 2016 | Thijs Jacobs

Er zijn al niet zoveel restaurants met een Michelinster in China, en als zo'n zaak dan binnen een dag na het toekennen van de ster dicht moet, zijn de druiven wel erg zuur. Het restaurant bleek niet over de juiste vergunningen te beschikken.

Het restaurant The Taian Table opende in april en biedt een westers georiënteerde keuken. Michelin bestempelde het als stijlvol restaurant met doordachte recepten. De menu's van 10 en 14 gangen kostten respectievelijk 130 en 170 euro. Waarachijnlijk werd er geklaagd door de bovenburen van het restaurant; zij hadden immers te kampen met geluidsoverlast en enorme hitte en rook uit de keukens. 

Het restaurant, dat wordt gerund door de Duitse chef Stefan Stiller, werd na deze klachten bezocht door de instanties. Toen bleken de papieren niet in orde.

Volgens Stiller wilde hij op deze plek eigenlijk nooit een restaurant beginnen, maar gewoon 'een plek om met wat foodies en vrienden nieuwe, spannende gerechten uit te proberen'.

Het is overigens de allereerste keer dat Michelin sterren uitreikt in China. In Shanghai kregen dit jaar 26 restaurants een ster.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: