Aspergeseizoen 2017 geopend door Niven Kunz

12 april 2017 | Roy Spijker

In het Intercontinental Amstel Hotel is dinsdagmiddag het nationale aspergeseizoen 2017 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is de aspergeambassadeur 2017 onthuld. Sterrenchefkok Niven Kunz is door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 2017. De opening is afgesloten met een walking dinner, waarbij enkele chef-koks diverse overheerlijke en verrassende aspergegerechten serveerden.

Oude tradities in een nieuw jasje
Alweer voor de zestiende keer werd het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van de aspergeambassadeur, aan wie ook de oorkonde en de eerste bundel asperges zijn overhandigd. De opening vond plaats in het Intercontinental Amstel Hotel. InterContinental Amstel Amsterdam, een indrukwekkend gebouw dat aan de oever van de mooie Amstel rivier ligt, viert dit jaar 150 years of elegance. Het hotel ontving zijn eerste gasten in 1867 en wordt sindsdien geprezen om zijn koninklijke uitstraling en huiselijke warmte. Met het thema Proef de lente! Oude tradities in een nieuw jasje, onderdeel van de nationale aspergecampagne Proef de lente! van het Nederlands asperge centrum, wordt verwezen naar ontwikkelingen in de aspergeteelt, en naar ontwikkelingen in de promotie van de asperge. In de afgelopen weken is er al geschreven over asperges en de diverse regionale openingen. Maar het échte officiële seizoen begint natuurlijk pas vandaag! De nationale opening is bedoeld om het grote publiek, de mensen in het land, te laten weten dat het seizoen is begonnen en dat de asperges volop verkrijgbaar zijn.

Meet & greet
Voor een groot deel van de aanwezige pers is de nationale opening al vroeg in de ochtend begonnen met een bijzondere meet & greet. Na ontvangst bij het Amstel vertrokken we met een partybus naar Café de Pont. Onderweg werd de aspergeambassadeur alvast onthuld. Aangekomen bij Café de Pont konden de aanwezigen zien hoe de voorbijkomende Amsterdammers werden verrast met een heerlijk aspergehapje. Het laten proeven van asperges aan voorbijgangers is een nieuw onderdeel van de campagne Proef de lente! Verder had iedereen uitgebreid de kans om Niven Kunz te spreken, en kreeg men uitleg over de innovaties in de aspergesector en informatie over de nationale promotiecampagne van Nederlands asperge centrum.

Aspergeambassadeur
Op zijn 24e kreeg hij zijn eerste Michelinster, zijn eigen restaurant kreeg in het eerste jaar al een Michelinster en is 4 keer verkozen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. Niven Kunz is een groentefreak en gróót aspergeliefhebber, en daarom met recht de Aspergeambassadeur 2017. “Dat ik Aspergeambassadeur ben geworden is een grote eer voor mij en voor mijn ideeën over groenten, omdat als érgens het 80/20-principe tot zijn recht komt, is het wel bij asperges: 80% lokaal, 80% groenten, 80% seizoensgebonden.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: