Aspergeseizoen 2017 geopend door Niven Kunz

12 april 2017 | Roy Spijker

In het Intercontinental Amstel Hotel is dinsdagmiddag het nationale aspergeseizoen 2017 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is de aspergeambassadeur 2017 onthuld. Sterrenchefkok Niven Kunz is door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 2017. De opening is afgesloten met een walking dinner, waarbij enkele chef-koks diverse overheerlijke en verrassende aspergegerechten serveerden.

Oude tradities in een nieuw jasje
Alweer voor de zestiende keer werd het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van de aspergeambassadeur, aan wie ook de oorkonde en de eerste bundel asperges zijn overhandigd. De opening vond plaats in het Intercontinental Amstel Hotel. InterContinental Amstel Amsterdam, een indrukwekkend gebouw dat aan de oever van de mooie Amstel rivier ligt, viert dit jaar 150 years of elegance. Het hotel ontving zijn eerste gasten in 1867 en wordt sindsdien geprezen om zijn koninklijke uitstraling en huiselijke warmte. Met het thema Proef de lente! Oude tradities in een nieuw jasje, onderdeel van de nationale aspergecampagne Proef de lente! van het Nederlands asperge centrum, wordt verwezen naar ontwikkelingen in de aspergeteelt, en naar ontwikkelingen in de promotie van de asperge. In de afgelopen weken is er al geschreven over asperges en de diverse regionale openingen. Maar het échte officiële seizoen begint natuurlijk pas vandaag! De nationale opening is bedoeld om het grote publiek, de mensen in het land, te laten weten dat het seizoen is begonnen en dat de asperges volop verkrijgbaar zijn.

Meet & greet
Voor een groot deel van de aanwezige pers is de nationale opening al vroeg in de ochtend begonnen met een bijzondere meet & greet. Na ontvangst bij het Amstel vertrokken we met een partybus naar Café de Pont. Onderweg werd de aspergeambassadeur alvast onthuld. Aangekomen bij Café de Pont konden de aanwezigen zien hoe de voorbijkomende Amsterdammers werden verrast met een heerlijk aspergehapje. Het laten proeven van asperges aan voorbijgangers is een nieuw onderdeel van de campagne Proef de lente! Verder had iedereen uitgebreid de kans om Niven Kunz te spreken, en kreeg men uitleg over de innovaties in de aspergesector en informatie over de nationale promotiecampagne van Nederlands asperge centrum.

Aspergeambassadeur
Op zijn 24e kreeg hij zijn eerste Michelinster, zijn eigen restaurant kreeg in het eerste jaar al een Michelinster en is 4 keer verkozen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. Niven Kunz is een groentefreak en gróót aspergeliefhebber, en daarom met recht de Aspergeambassadeur 2017. “Dat ik Aspergeambassadeur ben geworden is een grote eer voor mij en voor mijn ideeën over groenten, omdat als érgens het 80/20-principe tot zijn recht komt, is het wel bij asperges: 80% lokaal, 80% groenten, 80% seizoensgebonden.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: