Nieuwe maître-sommelier voor Restaurant Da Vinci Maasbracht

7 mei 2018 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft topsommelier Jesse Dean Bruijstens aangetrokken als maître-sommelier. Hij gaat in juni 2018 aan de slag in het Limburgse restaurant en komt over van restaurant Tribeca in Heeze, waar hij hoofdsommelier is.

Jesse Dean Bruijstens start per 6 juni in het restaurant van SVH Meesterkok Margo Reuten en SVH Meestergastheer Petro Kools. Petro Kools: “Wij zijn heel blij met de komst van Jesse Dean, die in goed overleg met Jan en Claudia Sobecki van Tribeca naar Maasbracht komt. Met zijn 27 jaar heeft hij een mooi cv met ervaring in Brabantse sterrenrestaurants als de Treeswijkhoeve, de Lindehof, Wiesen en Tribeca. Da Vinci krijgt er een vakkundige en gastgerichte gastheer bij met een enorme passie voor wijn. Jesse Dean assisteert mij op wijngebied en we zijn al mooie plannen aan het smeden voor bijzondere wijn-events en andere activiteiten, onder meer in het kader van het 25-jarig bestaan van Da Vinci in september 2018. We zijn er trots op dat hij ons team komt verstevigen.”

Niet uitgeleerd


Jesse Dean Bruijstens ziet uit naar zijn nieuwe werkplek. “Er zijn maar weinig restaurants in Nederland waar het gastheerschap zo hoog in het vaandel staat als bij Da Vinci. Er wordt fantastisch gekookt en er is een prachtige wijnkelder. Na 7 jaar werken op sterrenniveau ben ik nog lang niet uitgeleerd, ik kan nog ontzettend veel leren van Petro Kools en heb heel veel zin om in Maasbracht te beginnen”, aldus Jesse Dean.

25 jaar Da Vinci

Da Vinci bestaat in september 2018 25 jaar en viert dat het hele jaar door met acties en evenementen. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland is sinds 1999 in het bezit van een Michelinster en is aangesloten bij Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique.

Over Da Vinci

Restaurant Da Vinci in het Limburgse Maasbracht is sinds 1993 de trots van SVH Meesterkok Margo Reuten en haar levenspartner SVH Meestergastheer Petro Kools. Da Vinci, dat sinds 1999 in het bezit is van een Michelinster, staat bekend om zijn Limburgse gastvrijheid met veel persoonlijke aandacht voor de gast. Margo Reuten kookt modern uitgevoerde gerechten met vrouwelijke finesse op basis van de Franse klassieke keuken. De prachtige serviezen waarop de gerechten van de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland worden geserveerd, behoren inmiddels tot haar signatuur.

In Petro’s Vinoteca, diep in het hart van Da Vinci, ligt een collectie van ruim 700 verschillende wijnen uit de hele wereld, waaronder een groot aantal Limburgse wijnen.

Culinaire onderscheidingen van Margo Reuten:

Eerste vrouwelijke SVH Meesterkok 1990

Lady Chef of the Year 1996

Gault&Millau Chef van het Jaar 2012

Grand Chef Relais & Châteaux 2013

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: