Nieuwe maître-sommelier voor Restaurant Da Vinci Maasbracht

7 mei 2018 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft topsommelier Jesse Dean Bruijstens aangetrokken als maître-sommelier. Hij gaat in juni 2018 aan de slag in het Limburgse restaurant en komt over van restaurant Tribeca in Heeze, waar hij hoofdsommelier is.

Jesse Dean Bruijstens start per 6 juni in het restaurant van SVH Meesterkok Margo Reuten en SVH Meestergastheer Petro Kools. Petro Kools: “Wij zijn heel blij met de komst van Jesse Dean, die in goed overleg met Jan en Claudia Sobecki van Tribeca naar Maasbracht komt. Met zijn 27 jaar heeft hij een mooi cv met ervaring in Brabantse sterrenrestaurants als de Treeswijkhoeve, de Lindehof, Wiesen en Tribeca. Da Vinci krijgt er een vakkundige en gastgerichte gastheer bij met een enorme passie voor wijn. Jesse Dean assisteert mij op wijngebied en we zijn al mooie plannen aan het smeden voor bijzondere wijn-events en andere activiteiten, onder meer in het kader van het 25-jarig bestaan van Da Vinci in september 2018. We zijn er trots op dat hij ons team komt verstevigen.”

Niet uitgeleerd


Jesse Dean Bruijstens ziet uit naar zijn nieuwe werkplek. “Er zijn maar weinig restaurants in Nederland waar het gastheerschap zo hoog in het vaandel staat als bij Da Vinci. Er wordt fantastisch gekookt en er is een prachtige wijnkelder. Na 7 jaar werken op sterrenniveau ben ik nog lang niet uitgeleerd, ik kan nog ontzettend veel leren van Petro Kools en heb heel veel zin om in Maasbracht te beginnen”, aldus Jesse Dean.

25 jaar Da Vinci

Da Vinci bestaat in september 2018 25 jaar en viert dat het hele jaar door met acties en evenementen. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland is sinds 1999 in het bezit van een Michelinster en is aangesloten bij Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique.

Over Da Vinci

Restaurant Da Vinci in het Limburgse Maasbracht is sinds 1993 de trots van SVH Meesterkok Margo Reuten en haar levenspartner SVH Meestergastheer Petro Kools. Da Vinci, dat sinds 1999 in het bezit is van een Michelinster, staat bekend om zijn Limburgse gastvrijheid met veel persoonlijke aandacht voor de gast. Margo Reuten kookt modern uitgevoerde gerechten met vrouwelijke finesse op basis van de Franse klassieke keuken. De prachtige serviezen waarop de gerechten van de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland worden geserveerd, behoren inmiddels tot haar signatuur.

In Petro’s Vinoteca, diep in het hart van Da Vinci, ligt een collectie van ruim 700 verschillende wijnen uit de hele wereld, waaronder een groot aantal Limburgse wijnen.

Culinaire onderscheidingen van Margo Reuten:

Eerste vrouwelijke SVH Meesterkok 1990

Lady Chef of the Year 1996

Gault&Millau Chef van het Jaar 2012

Grand Chef Relais & Châteaux 2013

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: