Nieuwe maître-sommelier voor Restaurant Da Vinci Maasbracht

7 mei 2018 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft topsommelier Jesse Dean Bruijstens aangetrokken als maître-sommelier. Hij gaat in juni 2018 aan de slag in het Limburgse restaurant en komt over van restaurant Tribeca in Heeze, waar hij hoofdsommelier is.

Jesse Dean Bruijstens start per 6 juni in het restaurant van SVH Meesterkok Margo Reuten en SVH Meestergastheer Petro Kools. Petro Kools: “Wij zijn heel blij met de komst van Jesse Dean, die in goed overleg met Jan en Claudia Sobecki van Tribeca naar Maasbracht komt. Met zijn 27 jaar heeft hij een mooi cv met ervaring in Brabantse sterrenrestaurants als de Treeswijkhoeve, de Lindehof, Wiesen en Tribeca. Da Vinci krijgt er een vakkundige en gastgerichte gastheer bij met een enorme passie voor wijn. Jesse Dean assisteert mij op wijngebied en we zijn al mooie plannen aan het smeden voor bijzondere wijn-events en andere activiteiten, onder meer in het kader van het 25-jarig bestaan van Da Vinci in september 2018. We zijn er trots op dat hij ons team komt verstevigen.”

Niet uitgeleerd


Jesse Dean Bruijstens ziet uit naar zijn nieuwe werkplek. “Er zijn maar weinig restaurants in Nederland waar het gastheerschap zo hoog in het vaandel staat als bij Da Vinci. Er wordt fantastisch gekookt en er is een prachtige wijnkelder. Na 7 jaar werken op sterrenniveau ben ik nog lang niet uitgeleerd, ik kan nog ontzettend veel leren van Petro Kools en heb heel veel zin om in Maasbracht te beginnen”, aldus Jesse Dean.

25 jaar Da Vinci

Da Vinci bestaat in september 2018 25 jaar en viert dat het hele jaar door met acties en evenementen. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland is sinds 1999 in het bezit van een Michelinster en is aangesloten bij Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique.

Over Da Vinci

Restaurant Da Vinci in het Limburgse Maasbracht is sinds 1993 de trots van SVH Meesterkok Margo Reuten en haar levenspartner SVH Meestergastheer Petro Kools. Da Vinci, dat sinds 1999 in het bezit is van een Michelinster, staat bekend om zijn Limburgse gastvrijheid met veel persoonlijke aandacht voor de gast. Margo Reuten kookt modern uitgevoerde gerechten met vrouwelijke finesse op basis van de Franse klassieke keuken. De prachtige serviezen waarop de gerechten van de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland worden geserveerd, behoren inmiddels tot haar signatuur.

In Petro’s Vinoteca, diep in het hart van Da Vinci, ligt een collectie van ruim 700 verschillende wijnen uit de hele wereld, waaronder een groot aantal Limburgse wijnen.

Culinaire onderscheidingen van Margo Reuten:

Eerste vrouwelijke SVH Meesterkok 1990

Lady Chef of the Year 1996

Gault&Millau Chef van het Jaar 2012

Grand Chef Relais & Châteaux 2013

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van...

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Achtergronden Michelin
Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie b...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: