Dit zijn de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland

12 december 2016 | Thijs Jacobs

Amsterdam krijgt er een paar Michelinsterren bij dit jaar. Zoals verwacht ontving Rijks de eerste ster, maar ook Mos en Bolenius verdienden voor de hoofdstad ieder een ster. Een nieuw driesterrenrestaurant krijgt Nederland niet. In Den Bosch en Heerlen werd ook een klein feestje gevierd. Utrecht staat voor het zoveelste jaar op rij droog; het lukt de stad maar niet om een 'michelinwaardige nieuwkomer' te presenteren. Misschien volgend jaar?

 

Nieuwe éénsterrenrestaurants in Nederland:

Amsterdam

 

 

Bolenius

Amsterdam Mos
Amsterdam Rijks
Den Bosch Noble
Heerlen Cucina del Mondo


Nieuwe tweesterrenrestaurants in Nederland:

Heeze Tribeca

 

De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen behouden hun drie sterren, geen enkel ander restaurant heeft er een derde ster bij gekregen.

In totaal werden er 106 sterren uitgereikt: dat is er één minder dan in 2015. Vijf restaurants ontvingen maandag de eerste ster: restaurant Bolenius, restaurant MOS en restaurant RIJKS@ in Amsterdam, Cucina del Mondo in Heerlen en Noble in Den Bosch.

Sterverlies

Vier restaurants verliezen hun hun sterren omdat ze onlangs de deuren sloten of verhuizen:
Boreas, Chapeau, In de Molen en Kaagjesland.

Drie zaken verloren hun ster: 
Le Restaurant en het Amstelhotel-restaurant La Rive van Roger Rassin in Amsterdam en Seinpost in Scheveningen.

(Seinpost wijzigde zijn formule en naam eind 2015, maar was nog wel opgenomen in de gids voor 2016)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: