Dit schreven we vorig jaar over de Michelinuitreiking

Auteur: David Bakker
Michelin 9 januari 2020
Dit schreven we vorig jaar over de Michelinuitreiking

Gisteren publiceerde De RestaurantKrant een lijstje met restaurants die volgens data-expert Cmotions in aanmerking komen voor hun eerste Michelinster. Het bericht was binnen twee uur het meest gelezen bericht van de afgelopen maand. 

Dat het Rode Boekje bepaalde gevoelens loslaat in culinair Nederland, mag wel duidelijk zijn. Vorig jaar waren er veel nieuwkomers met hun eerste ster. Denk aan De Rozario  en Flicka. Uiteindelijk mochten twaalf restaurants hun eerste ster aan hun gevel plakken en ontvingen twee restaurants hun tweede ster. 

Vorig jaar, toen de gids nog in december werd gepresenteerd, schreven we een voorbeschouwend artikel, waarin we Jermain de Rozario al aardig wat kansen toedichtte. Naast een voorbeschouwend artikel zetten we alle nieuwkomers en afvallers op een rijtje in dit overzicht. Want naast de twaalf nieuwkomers, moesten maar liefst elf restaurants hun ster weer inleveren. Daarmee kwam het totaal op 110 sterrenrestaurants in Nederland.

De RestaurantKrant had de dag van de uitreiking een verslaggever op locatie. Hij beschreef de dag van minuut tot minuut in dit verslag. 

Ook dit jaar is De RestaurantKrant weer de hele dag op locatie. Hoeveel sterren is Nederland rijk aanstaande maandag? Stijgen we? Verliezen we? Houd onze website, nieuwsbrief en verschillende social media in de gaten om overal van op de hougte te blijven!

Overig nieuws