Dit schreven we vorig jaar over de Michelinuitreiking

9 januari 2020 | David Bakker

Gisteren publiceerde De RestaurantKrant een lijstje met restaurants die volgens data-expert Cmotions in aanmerking komen voor hun eerste Michelinster. Het bericht was binnen twee uur het meest gelezen bericht van de afgelopen maand. 

Dat het Rode Boekje bepaalde gevoelens loslaat in culinair Nederland, mag wel duidelijk zijn. Vorig jaar waren er veel nieuwkomers met hun eerste ster. Denk aan De Rozario  en Flicka. Uiteindelijk mochten twaalf restaurants hun eerste ster aan hun gevel plakken en ontvingen twee restaurants hun tweede ster. 

Vorig jaar, toen de gids nog in december werd gepresenteerd, schreven we een voorbeschouwend artikel, waarin we Jermain de Rozario al aardig wat kansen toedichtte. Naast een voorbeschouwend artikel zetten we alle nieuwkomers en afvallers op een rijtje in dit overzicht. Want naast de twaalf nieuwkomers, moesten maar liefst elf restaurants hun ster weer inleveren. Daarmee kwam het totaal op 110 sterrenrestaurants in Nederland.

De RestaurantKrant had de dag van de uitreiking een verslaggever op locatie. Hij beschreef de dag van minuut tot minuut in dit verslag. 

Ook dit jaar is De RestaurantKrant weer de hele dag op locatie. Hoeveel sterren is Nederland rijk aanstaande maandag? Stijgen we? Verliezen we? Houd onze website, nieuwsbrief en verschillende social media in de gaten om overal van op de hougte te blijven!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: