Dit schreven we vorig jaar over de Michelinuitreiking

9 januari 2020 | David Bakker

Gisteren publiceerde De RestaurantKrant een lijstje met restaurants die volgens data-expert Cmotions in aanmerking komen voor hun eerste Michelinster. Het bericht was binnen twee uur het meest gelezen bericht van de afgelopen maand. 

Dat het Rode Boekje bepaalde gevoelens loslaat in culinair Nederland, mag wel duidelijk zijn. Vorig jaar waren er veel nieuwkomers met hun eerste ster. Denk aan De Rozario  en Flicka. Uiteindelijk mochten twaalf restaurants hun eerste ster aan hun gevel plakken en ontvingen twee restaurants hun tweede ster. 

Vorig jaar, toen de gids nog in december werd gepresenteerd, schreven we een voorbeschouwend artikel, waarin we Jermain de Rozario al aardig wat kansen toedichtte. Naast een voorbeschouwend artikel zetten we alle nieuwkomers en afvallers op een rijtje in dit overzicht. Want naast de twaalf nieuwkomers, moesten maar liefst elf restaurants hun ster weer inleveren. Daarmee kwam het totaal op 110 sterrenrestaurants in Nederland.

De RestaurantKrant had de dag van de uitreiking een verslaggever op locatie. Hij beschreef de dag van minuut tot minuut in dit verslag. 

Ook dit jaar is De RestaurantKrant weer de hele dag op locatie. Hoeveel sterren is Nederland rijk aanstaande maandag? Stijgen we? Verliezen we? Houd onze website, nieuwsbrief en verschillende social media in de gaten om overal van op de hougte te blijven!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: