U heeft gezocht op : de rozario

1 maart 2021 Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

9 januari 2020 Michelin
Dit schreven we vorig jaar over de Michelinuitreiking

Gisteren publiceerde De RestaurantKrant een lijstje met restaurants die volgens data-expert Cmotions in aanmerking komen voor hun eerste Michelinster. Het bericht was binnen twee uur het meest gelezen bericht van de afgelopen maand. Dat het Rode Boekje bepaalde gevoelens loslaat in culinair Nede ...

24 december 2019 Gastronomie
Verhuizing sterrenrestaurant De Rozario Helmond

Chef Jermain de Rozario verhuist zijn sterrenrestaurant De Rozario per maart 2020 naar een andere locatie binnen Helmond. Het restaurant verhuist van de Steenweg naar de monumentale Villa Prinzen aan de Markt in Helmond, waar op dit moment nog restaurant Se7en gevestigd is. De nieuwe locatie biedt d ...

23 oktober 2019 Branded Content
Van kraanwater naar tafelwater met EcoTapwater

Mineraalwater bottelen vanuit een verre bron ergens in Europa, vervuilende dieselwagens kilometers laten rijden om vervolgens na gebruik de petfles in de prullenbak te gooien. Het is niet meer van deze tijd. Er is een duurzamere oplossing voor de horeca; EcoTapwater. Een filtersysteem, aangesloten o ...

22 mei 2019
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

4 april 2019 Michelin
Sterk deelnemersveld kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019

De finalisten voor kookwedstrijd Slag op de Schelde die op 21 mei op de Oosterschelde wordt gehouden, zijn bekend. Op het schip de Denick II strijden 6 toprestaurants met totaal 3 Michelinsterren om de titel. Het is de vijfde editie sinds de start van de wedstrijd in 2014. Voor de vijfde editie v ...

3 april 2019 Michelin
Nederlandse topchefs naar Aruba voor het grootste Michelin pop-up restaurant

In juni staat Aruba in het teken van culinair genieten op Michelin-sterrenniveau. Alex Nieuwmeyer, managing director van de Divi Resorts op Aruba, haalt samen met culinair ondernemer Carsten Klint namelijk de fine fleur van de Nederlandse gastronomie naar het One happy island voor een exclusief ster ...

25 maart 2019 Interview
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel. ...

18 februari 2019 Gastronomie
Kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019 open voor inschrijving

De unieke kookwedstrijd Slag op de Schelde vindt dit jaar plaats op 21 mei en is open voor inschrijving. Tijdens de wedstrijd koken professionele chefs of sous-chefs op een schip op de Oosterschelde om het beste gerecht met asperges en een product uit de Oosterschelde. Het is de enige kookwedstrijd ...

4 januari 2019 Events
Sterrenkoks koken op Horecava

Makro maakt onderdeel uit van de grootste vakbeurs van Nederland omdat de Horecava net als Makro de horeca naar een hoger plan wil tillen. Van 7 t/m 10 januari is de Horecava in de RAI Amsterdam. Makro zal zorgen voor versproducten in het pop-up restaurant en deelnemen aan het Horecava InnovationLAB ...

17 december 2018 Michelin
Michelingids 2019: jonge talenten breken door

De spanning bouwt zich op, als het moment van de bekendmaking van de michelinsterren in het DeLaMar Theater in Amsterdam dichterbij komt. Krijgt Nederland een vierde driesterrenrestaurant en wie pakt die felbegeerde eerste? Een vierde driesterrenzaak is er niet bijgekomen. De drie grote ‘JB&rs ...

17 december 2018
Michelinsterren: Overzicht nieuwe en vervallen sterren

Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken in de Michelingids. Nieuwe sterren in Nederland: * Flicka Kerkdriel * Voltaire Leersum * DeRozario Helmond * The Millen Rotterdam * ...

17 december 2018 Achtergronden Michelin
Vooruitblik: wie pakt een Michelinster en wie mag hem inleveren?

Het aftellen is begonnen, over een paar uurtjes weten we welke toprestaurants in Nederland een eerste Michelinster krijgen, er een ster bij zullen krijgen of een ster in moeten leveren. We hebben het hier uiteraard over de presentatie van de Michelingids, die straks in het DeLaMar theater in Amsterd ...

21 september 2018
Grand Concours du Caviar op Folie Culinaire

Op woensdag 10 oktober organiseert Reitsma Seafood in samenwerking met Sturia Caviar de prestigieuze kaviaarkookwedstrijd ‘Grand Concours du Caviar’. Op dag drie van het exclusieve, gastronomische vakevenement Folie Culinaire strijden vier Nederlandse topchefs om de eer en om mooie pri ...

30 januari 2018 Michelin
De Librije vierde keer op rij Beste Restaurant van Nederland

De 500 beste chefs en restauranteigenaren van Nederland hebben gesproken. Ook dit jaar is De Librije uitgeroepen tot ‘Beste Restaurant van Nederland.’ Voor het vierde jaar op rij weet het restaurant uit Zwolle de titel op haar naam te zetten. Terugkerende winnaars Niet alleen De Li ...

11 januari 2018
Genomineerden Restaurant Awards bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. 4-op-1-rij voor het culinaire Koningskoppel? Tij ...

5 januari 2018
Top chefs koken samen in uniek pop-up restaurant

Amsterdam begint het culinaire jaar 2018 meteen goed met een uniek pop up restaurant: The Chefsclub met tal van (sterren) chefs, die vijf dagen lang de sterren van de hemel koken. Liefhebbers moeten er echter heel snel bij zijn want dit unieke culinaire evenement is van 7 januari tot en met 11 janua ...

13 november 2017 Gastronomie
Zeeuwse glorie: Mezger wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober t/m 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire liefhebbers voordelig kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. De HEERLIJK-gasten hebben na hun etentje een review achter gelaten en de re ...

7 november 2017
Gault&Millau verkiest Jarno Eggen tot Chef van het Jaar 2018

Tijdens de twaalfde Gault&Millau Awards, maandag 6 november in de Utrechtse Jaarbeurs is Jarno Eggen, chefkok van De Groene Lantaarn in Zuidwolde, uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2018. Onder de culinaire jonge garde was het Dennis Huwaë van Daalder in Amsterdam die er het meeste uitsprong ...

4 oktober 2017 Events
Recordaantal deelnemers HEERLIJK10Daagse

‘Een tartaar van gemarineerde zeebaars met een crème van Parmezaan en vers geschaafde truffel’ of ‘Gekonfijte buikspek met sesam, in zijn geheel gerookt aan tafel’. Dat klinkt als een traktatie waarvan het water je in de mond loopt. Maar ook de vegetariërs onder o ...

6 september 2017
Gault&Millau NL maakt genomineerden 2018 bekend

Op maandag 6 november worden Gault&Millau Awards uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht. De organisatie heeft de genomineerden bekend gemaakt in de verschillende categorieën. Talentvol Chef Jermain De Rozario-Rozario-Helmond Gilbert von Berg-Chateau Neercanne- Maastricht Dennis Huwae-D ...

3 mei 2017 Gastronomie
KRO-NCRV volgt jonge veelbelovende chefkoks en een sommelier

In het programma De Nieuwe Garde volgen we jonge veelbelovende chefkoks en een sommelier in de keuken en daarbuiten. Met koken als grootste passie, moeten er andere dingen worden opgeofferd. Valt het runnen van een sterrenrestaurant te combineren met gezinsuitbreiding? Waar is de grens tussen kunnen ...

26 april 2017 Food Achtergronden
NPO 3 komt in mei met Foodweken

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier ...

13 januari 2017 Gastronomie
Zes nieuwe leden voor JRE Nederland

JRE Nederland begint 2017 met zes nieuwe leden. De restaurants De Ertepeller in Papendrecht, De Loohoeve in Schoonloo, De Rozario in Helmond, De Witte Zwaan in De Bilt, Hemingway in Bergen op Zoom (Bib Gourmand) en Strandlodge Winterswijk (Michelinster) hebben zich aangesloten. De restaurantverenigi ...

21 december 2016
Genomineerden Restaurant Awards 2017 bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. Hattrick voor het culinaire Koningskoppel? ...

28 april 2016
Chef Jermain de Rozario opent eigen zaak

Chef Jermain de Rozario opent op 4 mei zijn eigen restaurant in Helmond. Jermain heeft samen met zijn vriendin Virginia Rhoe restaurant 't Parlement overgenomen dat per 4 mei heropent als restaurant De Rozario. De Rozario, die hiervoor werkte bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, keert ...

3 juli 2014
De Lindehof naar finale VariatieChef

Restaurant De Lindehof is door naar de finale van de VariatieChef van het Jaar verkiezing. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek kwalificeren zich met een groenterijk gerecht dat bestaat uit een compositie van rendang en een soto-soep. Strijd om finaleplaats Gisteren vond de tweede regio ...

31 december 1899

Amsterdam begint het culinaire jaar 2018 meteen goed met een uniek pop up restaurant: The Chefsclub met tal van (sterren) chefs, die vijf dagen lang de sterren van de hemel koken. Liefhebbers moeten er echter heel snel bij zijn want dit unieke culinaire evenement is van 7 januari tot en met 11 janua ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: