Genomineerden Restaurant Awards bekend

11 januari 2018 | Thijs Jacobs

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje.

4-op-1-rij voor het culinaire Koningskoppel?

Tijdens de edities van 2015, 2016 én 2017 werden Jonnie en Thérèse Boer met de Librije** verkozen tot ‘Beste Restaurant van Nederland’ door hun collega’s. Zullen zij in 2018 de award voor de vierde keer in de wacht kunnen slepen? Ze maken in ieder geval kans, want ze zijn weer genomineerd! Wie ook genomineerd zijn in deze categorie: Librije’s Zusje** (Amsterdam), Inter Scaldes*** (Kruiningen), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde) en De Leest** (Vaassen).

Maar er is meer te behalen! Er zijn nog 11 andere categorieën waar flink gestreden wordt voor de award.

3 nominaties voor De Librije*

Net als vorig jaar is De Librije** in maar liefst drie verschillende categorieën genomineerd. Maar niet alleen de Librije*** wist meerdere nominaties in de wacht te slepen. De volgende restaurants werden in twee verschillende categorieën genomineerd: De Groene Lantaarn**, Ciel Bleu**, Vermeer*. Bolenius**, BAK en Fred*!

Amsterdam aan kop

Niet alleen in de Michelingids weet Amsterdam te domineren, met maar liefst 23 (!) Michelinsterren. Ook bij de Restaurant Awards weten zij de koppositie in te nemen met in totaal 21 nominaties.

Alle genomineerden op een rijtje:

Categorie:

Beste Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Librije** (Zwolle), Librije's Zusje** (Amsterdam), Inter Scaldes*** (Kruiningen), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde) & De Leest** (Vaassen).

Beste Wijn Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Da Vinci (Maasbracht), Zarzo* (Eindhoven), Ciel Bleu** (Amsterdam), De Librije** (Zwolle) & Waterproef (Scheveningen).

Beste Vis Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Pure C (Cadzand-Bad), Zeezout (Rotterdam), De Kromme Watergang** (Hoofdplaat), Visaandeschelde (Amsterdam) & Spetters (Breskens) .

Beste Aziatische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Taiko (Amsterdam), Asian Glories (Rotterdam), O&O (Sint Willebrord), Yamazato* (Amsterdam) & HanTing Cuisine (Den Haag).

Beste Nieuwkomer van Nederland:

Genomineerd: De Rozario (Helmond), VISTA (Willemstad), AIRepublic* (Cadzand), The White Room (Amsterdam) & Meliefste (Wolphaartsdijk).

Beste Vlees Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Librije** (Zwolle), The Roast Room (Amsterdam), CEO Baas van het Vlees (Rotterdam), Rijsel (Amsterdam) & Kaatje bij de Sluis (Blokzijl).

Beste Groente Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Niven (Rijswijk), Vermeer* (Amsterdam), Bolenius (Amsterdam), BAK (Amsterdam) & De Nieuwe Winkel (Nijmegen).

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Loohoeve (Schoonloo), Hofstede De Blaak (Tilburg), RIJKS (Amsterdam), Le Hollandais (Amsterdam) & De Vlindertuin (Zuidlaren).

Meest Romantische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Ciel Bleu* (Amsterdam), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde), Vinkeles* (Amsterdam), De Bokkedoorns** (Overveen) & Fred* (Rotterdam).

Beste Italiaanse Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Toscanini (Amsterdam), Mario Uva (Wijdewormer), Cucina del Mondo* (Heerlen), Coco Pazzo (Houten) & La Dolce Vita (Son).

Beste Biologische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: BAK (Amsterdam), Eindeloos (Leeuwarden), Bolenius (Amsterdam), De Kas (Amsterdam) & Vermeer (Amsterdam).

Beste Fromager van Nederland:

Genomineerd: De Bokkedoorns* (Overveen), Fred** (Rotterdam), Bord'eau* (Amsterdam) & Perceel (Capelle a/d IJssel).

Het nieuwe jaar wordt feestelijk gestart! Eind januari worden namelijk de winnaars bekend gemaakt! Meer informatie of de winnaars van vorig jaar bekijken? Ga dan naar www.restaurantawards.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Grand Concours du Caviar op Folie Culinaire

Op woensdag 10 oktober organiseert Reitsma Seafood in samenwerking met Sturia Caviar de prestigieuze kaviaarkookwedstrijd ‘Grand Concours du Caviar’. Op dag drie van het exclusieve, gastronomische vakevenement Folie Culinaire strijden vier Nederlandse topchefs om de eer en om mooie pri...

Vis Achtergronden
Nederlands Oesterseizoen 2018-2019 officieel geopend

Op de Oosterschelde sleepte vandaag de YE155 de eerste oesters van het seizoen. Schipper Maurice Boone overhandigde de oesters aan de Nederlandse Oestervereniging en de gemeentebesturen van Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. Daarmee is het oesterseizoen in Nederland en België officieel geopend....

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Fastservice Rotterdam
Herman Hell en Hugo Kruijssen nemen vestigingen SUGO Pizza over

Horecaondernemers Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, en Hugo Kruijssen hebben drie vestigingen van SUGO Pizza overgenomen. Daarmee gaat een jongensdroom van de twee vrienden in vervulling. Herman: "We hebben het product van SUGO Pizza verbeterd en voorspellen een groot...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Awards Culinair
Manouk Wols (Restaurant Dell’arte) wint Young Chef Award 2018

Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar streden woensdag op Gastvrij Rotterdam om de Euro-Toques Young Chef Award 2018. De deelnemers waren: Jeremy Arrascaeta Restaurant Bougainville - Amsterdam, Xander Kleintjes Restaurant 't Vaantje – Reeuwijk, Joomay Steffens Restaurant Bentinck - Bu...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: