Genomineerden Restaurant Awards bekend

11 januari 2018 | Thijs Jacobs

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje.

4-op-1-rij voor het culinaire Koningskoppel?

Tijdens de edities van 2015, 2016 én 2017 werden Jonnie en Thérèse Boer met de Librije** verkozen tot ‘Beste Restaurant van Nederland’ door hun collega’s. Zullen zij in 2018 de award voor de vierde keer in de wacht kunnen slepen? Ze maken in ieder geval kans, want ze zijn weer genomineerd! Wie ook genomineerd zijn in deze categorie: Librije’s Zusje** (Amsterdam), Inter Scaldes*** (Kruiningen), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde) en De Leest** (Vaassen).

Maar er is meer te behalen! Er zijn nog 11 andere categorieën waar flink gestreden wordt voor de award.

3 nominaties voor De Librije*

Net als vorig jaar is De Librije** in maar liefst drie verschillende categorieën genomineerd. Maar niet alleen de Librije*** wist meerdere nominaties in de wacht te slepen. De volgende restaurants werden in twee verschillende categorieën genomineerd: De Groene Lantaarn**, Ciel Bleu**, Vermeer*. Bolenius**, BAK en Fred*!

Amsterdam aan kop

Niet alleen in de Michelingids weet Amsterdam te domineren, met maar liefst 23 (!) Michelinsterren. Ook bij de Restaurant Awards weten zij de koppositie in te nemen met in totaal 21 nominaties.

Alle genomineerden op een rijtje:

Categorie:

Beste Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Librije** (Zwolle), Librije's Zusje** (Amsterdam), Inter Scaldes*** (Kruiningen), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde) & De Leest** (Vaassen).

Beste Wijn Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Da Vinci (Maasbracht), Zarzo* (Eindhoven), Ciel Bleu** (Amsterdam), De Librije** (Zwolle) & Waterproef (Scheveningen).

Beste Vis Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Pure C (Cadzand-Bad), Zeezout (Rotterdam), De Kromme Watergang** (Hoofdplaat), Visaandeschelde (Amsterdam) & Spetters (Breskens) .

Beste Aziatische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Taiko (Amsterdam), Asian Glories (Rotterdam), O&O (Sint Willebrord), Yamazato* (Amsterdam) & HanTing Cuisine (Den Haag).

Beste Nieuwkomer van Nederland:

Genomineerd: De Rozario (Helmond), VISTA (Willemstad), AIRepublic* (Cadzand), The White Room (Amsterdam) & Meliefste (Wolphaartsdijk).

Beste Vlees Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Librije** (Zwolle), The Roast Room (Amsterdam), CEO Baas van het Vlees (Rotterdam), Rijsel (Amsterdam) & Kaatje bij de Sluis (Blokzijl).

Beste Groente Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Niven (Rijswijk), Vermeer* (Amsterdam), Bolenius (Amsterdam), BAK (Amsterdam) & De Nieuwe Winkel (Nijmegen).

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Loohoeve (Schoonloo), Hofstede De Blaak (Tilburg), RIJKS (Amsterdam), Le Hollandais (Amsterdam) & De Vlindertuin (Zuidlaren).

Meest Romantische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Ciel Bleu* (Amsterdam), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde), Vinkeles* (Amsterdam), De Bokkedoorns** (Overveen) & Fred* (Rotterdam).

Beste Italiaanse Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Toscanini (Amsterdam), Mario Uva (Wijdewormer), Cucina del Mondo* (Heerlen), Coco Pazzo (Houten) & La Dolce Vita (Son).

Beste Biologische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: BAK (Amsterdam), Eindeloos (Leeuwarden), Bolenius (Amsterdam), De Kas (Amsterdam) & Vermeer (Amsterdam).

Beste Fromager van Nederland:

Genomineerd: De Bokkedoorns* (Overveen), Fred** (Rotterdam), Bord'eau* (Amsterdam) & Perceel (Capelle a/d IJssel).

Het nieuwe jaar wordt feestelijk gestart! Eind januari worden namelijk de winnaars bekend gemaakt! Meer informatie of de winnaars van vorig jaar bekijken? Ga dan naar www.restaurantawards.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traje...

Achtergronden
Konijn gevonden in Chinees restaurant

In een Chinees restaurant in Amstelveen is gisteren een hangoorkonijntje gevonden. Het beestje werd aangetroffen door het personeel, terwijl het knabbelde aan wat blaadjes sla. De politie Amstelveen deelde een foto van het dier om zodoende de eigenaar te vinden. Eigenaar gevonden Konijntje Boe...

Culinair Michelin
’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen,...

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: