Genomineerden Restaurant Awards bekend

11 januari 2018 | Thijs Jacobs

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje.

4-op-1-rij voor het culinaire Koningskoppel?

Tijdens de edities van 2015, 2016 én 2017 werden Jonnie en Thérèse Boer met de Librije** verkozen tot ‘Beste Restaurant van Nederland’ door hun collega’s. Zullen zij in 2018 de award voor de vierde keer in de wacht kunnen slepen? Ze maken in ieder geval kans, want ze zijn weer genomineerd! Wie ook genomineerd zijn in deze categorie: Librije’s Zusje** (Amsterdam), Inter Scaldes*** (Kruiningen), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde) en De Leest** (Vaassen).

Maar er is meer te behalen! Er zijn nog 11 andere categorieën waar flink gestreden wordt voor de award.

3 nominaties voor De Librije*

Net als vorig jaar is De Librije** in maar liefst drie verschillende categorieën genomineerd. Maar niet alleen de Librije*** wist meerdere nominaties in de wacht te slepen. De volgende restaurants werden in twee verschillende categorieën genomineerd: De Groene Lantaarn**, Ciel Bleu**, Vermeer*. Bolenius**, BAK en Fred*!

Amsterdam aan kop

Niet alleen in de Michelingids weet Amsterdam te domineren, met maar liefst 23 (!) Michelinsterren. Ook bij de Restaurant Awards weten zij de koppositie in te nemen met in totaal 21 nominaties.

Alle genomineerden op een rijtje:

Categorie:

Beste Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Librije** (Zwolle), Librije's Zusje** (Amsterdam), Inter Scaldes*** (Kruiningen), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde) & De Leest** (Vaassen).

Beste Wijn Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Da Vinci (Maasbracht), Zarzo* (Eindhoven), Ciel Bleu** (Amsterdam), De Librije** (Zwolle) & Waterproef (Scheveningen).

Beste Vis Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Pure C (Cadzand-Bad), Zeezout (Rotterdam), De Kromme Watergang** (Hoofdplaat), Visaandeschelde (Amsterdam) & Spetters (Breskens) .

Beste Aziatische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Taiko (Amsterdam), Asian Glories (Rotterdam), O&O (Sint Willebrord), Yamazato* (Amsterdam) & HanTing Cuisine (Den Haag).

Beste Nieuwkomer van Nederland:

Genomineerd: De Rozario (Helmond), VISTA (Willemstad), AIRepublic* (Cadzand), The White Room (Amsterdam) & Meliefste (Wolphaartsdijk).

Beste Vlees Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Librije** (Zwolle), The Roast Room (Amsterdam), CEO Baas van het Vlees (Rotterdam), Rijsel (Amsterdam) & Kaatje bij de Sluis (Blokzijl).

Beste Groente Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Niven (Rijswijk), Vermeer* (Amsterdam), Bolenius (Amsterdam), BAK (Amsterdam) & De Nieuwe Winkel (Nijmegen).

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Loohoeve (Schoonloo), Hofstede De Blaak (Tilburg), RIJKS (Amsterdam), Le Hollandais (Amsterdam) & De Vlindertuin (Zuidlaren).

Meest Romantische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Ciel Bleu* (Amsterdam), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde), Vinkeles* (Amsterdam), De Bokkedoorns** (Overveen) & Fred* (Rotterdam).

Beste Italiaanse Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Toscanini (Amsterdam), Mario Uva (Wijdewormer), Cucina del Mondo* (Heerlen), Coco Pazzo (Houten) & La Dolce Vita (Son).

Beste Biologische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: BAK (Amsterdam), Eindeloos (Leeuwarden), Bolenius (Amsterdam), De Kas (Amsterdam) & Vermeer (Amsterdam).

Beste Fromager van Nederland:

Genomineerd: De Bokkedoorns* (Overveen), Fred** (Rotterdam), Bord'eau* (Amsterdam) & Perceel (Capelle a/d IJssel).

Het nieuwe jaar wordt feestelijk gestart! Eind januari worden namelijk de winnaars bekend gemaakt! Meer informatie of de winnaars van vorig jaar bekijken? Ga dan naar www.restaurantawards.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Ondernemen Longread
Interview: De Drie Wijzen uit Oost openen 19 horecazaken in ruim 10 jaar

In het pand waar het allemaal begonnen is, Maxwell aan het Beukenplein in Amsterdam Oost, druppelen Piet van der Graaf, Jason Berg en Riad Farhat binnen. Een vaderlijke knuffel voor de gastheer, bezoekende gasten worden begroet met een lach, een stevige hand en een knipoog, de jassen gaan uit, koffi...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Evenement organiseren, simpel of niet?

Toen ik kortgeleden met een leuk gezelschap over een kerstmarkt wandelde, kon ik het niet laten er even bij stil te staan. Dit soort initiatieven kunnen de lokale (horeca)ondernemers namelijk een flinke ‘boost’ geven. Winkeliers en horecaondernemers slaan dan ook steeds vaker de handen i...

Achtergronden
Onderzoek: melk en kaas zijn beperkte bron van vitamine B12

Niet alleen vlees en vis, maar ook zuivelproducten als melk en kaas dragen bij aan de vitamine B12-voorziening van het lichaam. Alleen is de hoeveelheid vitamine B12 in melkproducten aan de krappe kant om een tekort te voorkomen als vlees en vis niet op het menu staan. Dat blijkt uit onderzoek van d...

Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

KHN
Nierstichting en KHN organiseren opnieuw Restaurant Driedaagse

Op 12, 13 en 14 maart 2019 organiseren de Nierstichting en KHN de tweede landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Tijdens deze dagen laten we Nederland een speciaal tasting-menu proeven, waarbij de focus ligt op pure smaken, verse ingrediënten en minder zout. Met dit evenem...

Achtergronden
Download: HorecaMarketingKalender 2019

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2019 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: