Genomineerden Restaurant Awards bekend

11 januari 2018 | Thijs Jacobs

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje.

4-op-1-rij voor het culinaire Koningskoppel?

Tijdens de edities van 2015, 2016 én 2017 werden Jonnie en Thérèse Boer met de Librije** verkozen tot ‘Beste Restaurant van Nederland’ door hun collega’s. Zullen zij in 2018 de award voor de vierde keer in de wacht kunnen slepen? Ze maken in ieder geval kans, want ze zijn weer genomineerd! Wie ook genomineerd zijn in deze categorie: Librije’s Zusje** (Amsterdam), Inter Scaldes*** (Kruiningen), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde) en De Leest** (Vaassen).

Maar er is meer te behalen! Er zijn nog 11 andere categorieën waar flink gestreden wordt voor de award.

3 nominaties voor De Librije*

Net als vorig jaar is De Librije** in maar liefst drie verschillende categorieën genomineerd. Maar niet alleen de Librije*** wist meerdere nominaties in de wacht te slepen. De volgende restaurants werden in twee verschillende categorieën genomineerd: De Groene Lantaarn**, Ciel Bleu**, Vermeer*. Bolenius**, BAK en Fred*!

Amsterdam aan kop

Niet alleen in de Michelingids weet Amsterdam te domineren, met maar liefst 23 (!) Michelinsterren. Ook bij de Restaurant Awards weten zij de koppositie in te nemen met in totaal 21 nominaties.

Alle genomineerden op een rijtje:

Categorie:

Beste Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Librije** (Zwolle), Librije's Zusje** (Amsterdam), Inter Scaldes*** (Kruiningen), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde) & De Leest** (Vaassen).

Beste Wijn Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Da Vinci (Maasbracht), Zarzo* (Eindhoven), Ciel Bleu** (Amsterdam), De Librije** (Zwolle) & Waterproef (Scheveningen).

Beste Vis Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Pure C (Cadzand-Bad), Zeezout (Rotterdam), De Kromme Watergang** (Hoofdplaat), Visaandeschelde (Amsterdam) & Spetters (Breskens) .

Beste Aziatische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Taiko (Amsterdam), Asian Glories (Rotterdam), O&O (Sint Willebrord), Yamazato* (Amsterdam) & HanTing Cuisine (Den Haag).

Beste Nieuwkomer van Nederland:

Genomineerd: De Rozario (Helmond), VISTA (Willemstad), AIRepublic* (Cadzand), The White Room (Amsterdam) & Meliefste (Wolphaartsdijk).

Beste Vlees Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Librije** (Zwolle), The Roast Room (Amsterdam), CEO Baas van het Vlees (Rotterdam), Rijsel (Amsterdam) & Kaatje bij de Sluis (Blokzijl).

Beste Groente Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Niven (Rijswijk), Vermeer* (Amsterdam), Bolenius (Amsterdam), BAK (Amsterdam) & De Nieuwe Winkel (Nijmegen).

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Loohoeve (Schoonloo), Hofstede De Blaak (Tilburg), RIJKS (Amsterdam), Le Hollandais (Amsterdam) & De Vlindertuin (Zuidlaren).

Meest Romantische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Ciel Bleu* (Amsterdam), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde), Vinkeles* (Amsterdam), De Bokkedoorns** (Overveen) & Fred* (Rotterdam).

Beste Italiaanse Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Toscanini (Amsterdam), Mario Uva (Wijdewormer), Cucina del Mondo* (Heerlen), Coco Pazzo (Houten) & La Dolce Vita (Son).

Beste Biologische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: BAK (Amsterdam), Eindeloos (Leeuwarden), Bolenius (Amsterdam), De Kas (Amsterdam) & Vermeer (Amsterdam).

Beste Fromager van Nederland:

Genomineerd: De Bokkedoorns* (Overveen), Fred** (Rotterdam), Bord'eau* (Amsterdam) & Perceel (Capelle a/d IJssel).

Het nieuwe jaar wordt feestelijk gestart! Eind januari worden namelijk de winnaars bekend gemaakt! Meer informatie of de winnaars van vorig jaar bekijken? Ga dan naar www.restaurantawards.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: