Sterrenkoks koken op Horecava

4 januari 2019 | David Bakker

Makro maakt onderdeel uit van de grootste vakbeurs van Nederland omdat de Horecava net als Makro de horeca naar een hoger plan wil tillen. Van 7 t/m 10 januari is de Horecava in de RAI Amsterdam. Makro zal zorgen voor versproducten in het pop-up restaurant en deelnemen aan het Horecava InnovationLAB.

Tijdens de vierdaagse vakbeurs koken chefs elke dag een 4 gangen-lunch, met bijpassende wijnen. De chefs komen van restaurants als Daalder, De Rozario, 101 Gowrie, Bougainville, Parc Broekhuizen, Meliefste en De Swarte Ruijter. Een aantal van deze zaken is de afgelopen periode beloond met hun eerste MICHELIN ster.

Tijdens het InnovationLAB staan thema’s centraal als ‘All day breakfast’, ‘Next level kitchen’, ‘Personalised care’, ‘Functional healthy’ en ‘High Traffic-convenience’. Onder leiding van moderator Frederique de Jong zijn er dagelijks presentaties en ronde tafelsessies met o.a. People of tomorrow, Robert Kranenborg en de Hotelschool Maastricht, waar personeel en sociaal ondernemerschap op de agenda staat.

Makro neemt deel aan het vakkundige stakeholderpanel in het InnovationLAB

Makro is vertegenwoordigd in het InnovationLAB met een mini-foodcourt en neemt deel aan het stakeholderpanel. Bezoekers kunnen in de foodcourt gerechten proeven waarin gezonde en vaak nog onbekende ingrediënten zijn verwerkt. Bart Stork (foodcourt chef) van Makro vertelt tijdens deze sessies met veel plezier meer over het gebruik van deze innovatieve producten.

Makro is daarnaast binnen het InnovationLAB onderdeel van een vijfkoppig vakkundig panel tijdens de Startup Pitch Sessions. Hier worden startups aan de industrie verbonden, met als doel om samenwerking en innovatie te stimuleren. Op woensdag 9 januari van 14.30 – 16.30 uur zal Makro samen met vier andere grossiers deelnemen aan het panel.

Voor meer informatie over het programma of registratie voor de Horecava zie: www.horecava.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: