Sterrenkoks koken op Horecava

4 januari 2019 | David Bakker

Makro maakt onderdeel uit van de grootste vakbeurs van Nederland omdat de Horecava net als Makro de horeca naar een hoger plan wil tillen. Van 7 t/m 10 januari is de Horecava in de RAI Amsterdam. Makro zal zorgen voor versproducten in het pop-up restaurant en deelnemen aan het Horecava InnovationLAB.

Tijdens de vierdaagse vakbeurs koken chefs elke dag een 4 gangen-lunch, met bijpassende wijnen. De chefs komen van restaurants als Daalder, De Rozario, 101 Gowrie, Bougainville, Parc Broekhuizen, Meliefste en De Swarte Ruijter. Een aantal van deze zaken is de afgelopen periode beloond met hun eerste MICHELIN ster.

Tijdens het InnovationLAB staan thema’s centraal als ‘All day breakfast’, ‘Next level kitchen’, ‘Personalised care’, ‘Functional healthy’ en ‘High Traffic-convenience’. Onder leiding van moderator Frederique de Jong zijn er dagelijks presentaties en ronde tafelsessies met o.a. People of tomorrow, Robert Kranenborg en de Hotelschool Maastricht, waar personeel en sociaal ondernemerschap op de agenda staat.

Makro neemt deel aan het vakkundige stakeholderpanel in het InnovationLAB

Makro is vertegenwoordigd in het InnovationLAB met een mini-foodcourt en neemt deel aan het stakeholderpanel. Bezoekers kunnen in de foodcourt gerechten proeven waarin gezonde en vaak nog onbekende ingrediënten zijn verwerkt. Bart Stork (foodcourt chef) van Makro vertelt tijdens deze sessies met veel plezier meer over het gebruik van deze innovatieve producten.

Makro is daarnaast binnen het InnovationLAB onderdeel van een vijfkoppig vakkundig panel tijdens de Startup Pitch Sessions. Hier worden startups aan de industrie verbonden, met als doel om samenwerking en innovatie te stimuleren. Op woensdag 9 januari van 14.30 – 16.30 uur zal Makro samen met vier andere grossiers deelnemen aan het panel.

Voor meer informatie over het programma of registratie voor de Horecava zie: www.horecava.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: