Sterrenkoks koken op Horecava

4 januari 2019 | David Bakker

Makro maakt onderdeel uit van de grootste vakbeurs van Nederland omdat de Horecava net als Makro de horeca naar een hoger plan wil tillen. Van 7 t/m 10 januari is de Horecava in de RAI Amsterdam. Makro zal zorgen voor versproducten in het pop-up restaurant en deelnemen aan het Horecava InnovationLAB.

Tijdens de vierdaagse vakbeurs koken chefs elke dag een 4 gangen-lunch, met bijpassende wijnen. De chefs komen van restaurants als Daalder, De Rozario, 101 Gowrie, Bougainville, Parc Broekhuizen, Meliefste en De Swarte Ruijter. Een aantal van deze zaken is de afgelopen periode beloond met hun eerste MICHELIN ster.

Tijdens het InnovationLAB staan thema’s centraal als ‘All day breakfast’, ‘Next level kitchen’, ‘Personalised care’, ‘Functional healthy’ en ‘High Traffic-convenience’. Onder leiding van moderator Frederique de Jong zijn er dagelijks presentaties en ronde tafelsessies met o.a. People of tomorrow, Robert Kranenborg en de Hotelschool Maastricht, waar personeel en sociaal ondernemerschap op de agenda staat.

Makro neemt deel aan het vakkundige stakeholderpanel in het InnovationLAB

Makro is vertegenwoordigd in het InnovationLAB met een mini-foodcourt en neemt deel aan het stakeholderpanel. Bezoekers kunnen in de foodcourt gerechten proeven waarin gezonde en vaak nog onbekende ingrediënten zijn verwerkt. Bart Stork (foodcourt chef) van Makro vertelt tijdens deze sessies met veel plezier meer over het gebruik van deze innovatieve producten.

Makro is daarnaast binnen het InnovationLAB onderdeel van een vijfkoppig vakkundig panel tijdens de Startup Pitch Sessions. Hier worden startups aan de industrie verbonden, met als doel om samenwerking en innovatie te stimuleren. Op woensdag 9 januari van 14.30 – 16.30 uur zal Makro samen met vier andere grossiers deelnemen aan het panel.

Voor meer informatie over het programma of registratie voor de Horecava zie: www.horecava.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: