Van kraanwater naar tafelwater met EcoTapwater

Auteur: David Bakker
Branded Content 23 oktober 2019
Van kraanwater naar tafelwater met EcoTapwater

Mineraalwater bottelen vanuit een verre bron ergens in Europa, vervuilende dieselwagens kilometers laten rijden om vervolgens na gebruik de petfles in de prullenbak te gooien. Het is niet meer van deze tijd. Er is een duurzamere oplossing voor de horeca; EcoTapwater. Een filtersysteem, aangesloten op het bestaande waternetwerk, dat zorgt voor kwalitatief hoogstaand water voor de gast. Geen flessen meer koelen, geen statiegeld of petflessen; een duurzame oplossing met een op maat gemaakt systeem.

Het concept lijkt ingewikkeld maar in de basis zorgt een filter bij het tappunt ervoor dat alle bacteriën en zware metalen uit het water worden gezuiverd. “En”, vertelt eigenaar Theo Wichers, “naast plat water kan de ondernemer ook bruisend water tappen. Door op hoge druk bij het tappunt koolzuur toe te voegen kan er ook koud bruisend water geschonken worden.”

Wat kost het?

EcoTapwater biedt een vaste abonnementsprijs vanaf 25 euro per week, afhankelijk van de grootte van de installatie. Wichers geeft een concreet voorbeeld over één van zijn klanten: “Restaurant Blaauw in Amsterdam verkoopt ongeveer 10.000 flessen per jaar. Blaauw betaalt ons een vast abonnementsprijs van 1820 euro per jaar, dat is 35 euro per week. Ter vergelijking: een literfles van de bekendere mineraalwatermerken kost gemiddeld een euro inkoop per stuk. Dat zou uitkomen op 10.000 euro per jaar.”

In de vaste abonnementsprijs van EcoTapwater zit de installatie van het systeem en het onderhoud. “Dat bieden we zeven dagen per week”, vervolgt Theo. “Dat zijn we naar onze klanten verplicht, vind ik. Twee keer per jaar voeren we controle uit op het systeem en vervangen we de filter. Dan kan je ook goed zien wat zo’n filter allemaal tegenhoudt. Je ziet letterlijk wat niet door de filter komt, daar schrikken ondernemers nog wel eens van. We hebben in Nederland al prachtig kraanwater. Met de filter van EcoTapwater wordt die kwaliteit alleen maar hoger.”

En dat is de Nederlandse horeca niet onopgevallen gebleven. Van lunchroom tot sterrenrestaurant, EcoTap sluit overal aan. “We hebben 19 sterrenzaken in ons bestand staan. Daar zijn we ontzettend trots op en geeft aan hoe hoog de kwaliteit van ons product is. Laatst hebben we EcoTapwater aangesloten bij De Rozario* in Helmond. Eigenaar Jermain de Rozario vertelde mij dat hij echt schrok van de hoeveelheid glaswerk en flessen die hij iedere keer weg moet gooien. Met EcoTapwater is dat verleden tijd.”

Beleving

Wichers biedt klanten op maat gemaakte glazen flessen, inclusief logo van het restaurant. “Het heeft een bepaalde uitstraling: een mooie unieke fles op tafel. Die flessen kunnen gewoon gespoeld en opnieuw gebruikt worden.” Naast het ecologische voordeel is EcoTapwater ook voordeliger voor de portemonnee. “Het water is kwalitatief beter dan mineraalwater uit een petfles én het draagt bij aan een schoner milieu. Dat zijn zaken waar de kritische restaurantbezoeker tegenwoordig ook op let. Het verhaal dat EcoTap vertelt, draagt bij aan de beleving die de ondernemer wil vertellen aan de gast.”

De tapkraan waar het schone water uit stroomt wordt op maat gemaakt, zo verzekert Wichers. “Iedere horecagelegenheid heeft een eigen identiteit. De bar is vaak een eye-catcher voor de gast. Wij bieden onze kranen in hout, gietijzer, roestvrijstaal en zelfs goudkleurig aan. De Nederlandse horeca lijkt zich te beseffen dat het aansleuren van mineraalwater in kratjes of flessen niet meer van deze tijd is. EcoTapwater geeft antwoord op duurzame vragen voor de ondernemer.”

Kijk voor meer informatie op ecotapwater.nl of bel Theo Wichers: 06-53426575.

Overig nieuws