Van kraanwater naar tafelwater met EcoTapwater

23 oktober 2019 | David Bakker

Mineraalwater bottelen vanuit een verre bron ergens in Europa, vervuilende dieselwagens kilometers laten rijden om vervolgens na gebruik de petfles in de prullenbak te gooien. Het is niet meer van deze tijd. Er is een duurzamere oplossing voor de horeca; EcoTapwater. Een filtersysteem, aangesloten op het bestaande waternetwerk, dat zorgt voor kwalitatief hoogstaand water voor de gast. Geen flessen meer koelen, geen statiegeld of petflessen; een duurzame oplossing met een op maat gemaakt systeem.

Het concept lijkt ingewikkeld maar in de basis zorgt een filter bij het tappunt ervoor dat alle bacteriën en zware metalen uit het water worden gezuiverd. “En”, vertelt eigenaar Theo Wichers, “naast plat water kan de ondernemer ook bruisend water tappen. Door op hoge druk bij het tappunt koolzuur toe te voegen kan er ook koud bruisend water geschonken worden.”

Wat kost het?

EcoTapwater biedt een vaste abonnementsprijs vanaf 25 euro per week, afhankelijk van de grootte van de installatie. Wichers geeft een concreet voorbeeld over één van zijn klanten: “Restaurant Blaauw in Amsterdam verkoopt ongeveer 10.000 flessen per jaar. Blaauw betaalt ons een vast abonnementsprijs van 1820 euro per jaar, dat is 35 euro per week. Ter vergelijking: een literfles van de bekendere mineraalwatermerken kost gemiddeld een euro inkoop per stuk. Dat zou uitkomen op 10.000 euro per jaar.”

In de vaste abonnementsprijs van EcoTapwater zit de installatie van het systeem en het onderhoud. “Dat bieden we zeven dagen per week”, vervolgt Theo. “Dat zijn we naar onze klanten verplicht, vind ik. Twee keer per jaar voeren we controle uit op het systeem en vervangen we de filter. Dan kan je ook goed zien wat zo’n filter allemaal tegenhoudt. Je ziet letterlijk wat niet door de filter komt, daar schrikken ondernemers nog wel eens van. We hebben in Nederland al prachtig kraanwater. Met de filter van EcoTapwater wordt die kwaliteit alleen maar hoger.”

En dat is de Nederlandse horeca niet onopgevallen gebleven. Van lunchroom tot sterrenrestaurant, EcoTap sluit overal aan. “We hebben 19 sterrenzaken in ons bestand staan. Daar zijn we ontzettend trots op en geeft aan hoe hoog de kwaliteit van ons product is. Laatst hebben we EcoTapwater aangesloten bij De Rozario* in Helmond. Eigenaar Jermain de Rozario vertelde mij dat hij echt schrok van de hoeveelheid glaswerk en flessen die hij iedere keer weg moet gooien. Met EcoTapwater is dat verleden tijd.”

Beleving

Wichers biedt klanten op maat gemaakte glazen flessen, inclusief logo van het restaurant. “Het heeft een bepaalde uitstraling: een mooie unieke fles op tafel. Die flessen kunnen gewoon gespoeld en opnieuw gebruikt worden.” Naast het ecologische voordeel is EcoTapwater ook voordeliger voor de portemonnee. “Het water is kwalitatief beter dan mineraalwater uit een petfles én het draagt bij aan een schoner milieu. Dat zijn zaken waar de kritische restaurantbezoeker tegenwoordig ook op let. Het verhaal dat EcoTap vertelt, draagt bij aan de beleving die de ondernemer wil vertellen aan de gast.”

De tapkraan waar het schone water uit stroomt wordt op maat gemaakt, zo verzekert Wichers. “Iedere horecagelegenheid heeft een eigen identiteit. De bar is vaak een eye-catcher voor de gast. Wij bieden onze kranen in hout, gietijzer, roestvrijstaal en zelfs goudkleurig aan. De Nederlandse horeca lijkt zich te beseffen dat het aansleuren van mineraalwater in kratjes of flessen niet meer van deze tijd is. EcoTapwater geeft antwoord op duurzame vragen voor de ondernemer.”

Kijk voor meer informatie op ecotapwater.nl of bel Theo Wichers: 06-53426575.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: