17 november jongstleden was het zover: het allereerste Euro-Toques Nederland Benefietdiner vond plaats bij Kasteel Kerckebosch in Zeist. Onder leiding van chef Jozua Jaring (Ratatouille Food & Wine*) en een all-star line-up van maar liefst elf Euro-Toques-chefs beleefde de gasten een avond vol topgastronomie, lef en liefde voor het vak.
Een unieke avond, omlijst met muziek, verhalen en betekenis. Gerecht na gerecht onthulde de passie van de chefs, terwijl elk bord bijdroeg aan baanbrekend onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen.
Ontvangst in de kasteelzaal
Team Kasteel Kerckebosch, onder leiding van Hans van Triest en Cynthia Schell, had de regie strak in handen. De ontvangst van de feestelijk geklede gasten in de kasteelzaal werd begeleid door frisse bubbels van Anfors Imperial, die ook deze avond als Preferred Business Partner zijn wijnen weer geheel belangeloos schonk. De amuse gerechten van chefs Torben Bouterse (Restaurant 1397), Björn de Waal (Robbers & van den Hoogen) en Jouke Drijfhout (De Slotplaats) zetten direct de toon van het hoge gastronomische gehalte van deze avond.
Belang van Stichting Hartekind
Directeur Zenka van Reijn van Stichting Hartekind vertelde over het belang van deze avond en donaties in het algemeen. In Nederland wordt 1 op de 100 kinderen geboren met een hartafwijking – een ingrijpende realiteit die vaak levenslang impact heeft. Jaarlijks ondergaan zo’n 700 kinderen een hartoperatie, waarvan de helft vóór hun eerste verjaardag.
Stichting Hartekind is het enige erkende goede doel in Nederland dat zich exclusief inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Hun missie: de overlevingskansen vergroten, de kwaliteit van leven verbeteren en toewerken naar een toekomst waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn. Meer informatie en doneren: www.hartekind.nl.
Feestelijk gastronomisch benefietdiner
In de Bistoria van Kasteel Kerckebosch werd het diner vervolgd met meer culinaire hoogstandjes van (sterren) chefs Hans Derks (Versaen* Ravenstein), Servais Tielman (Beluga Loves You*), Pasquale Carfora (Aroma Italian Fine Dining), Tim Opstals (G7 Restaurant) en Sebastien Trudelle (Smores).
Na een korte introductie van voorzitter Yolande Vesters over Euro-Toques Nederland vertelden erelid Paul Fagel en grootambassadeur Alain Caron hoe en waarom de vereniging alweer veertig jaar geleden werd opgericht. Tijdens het diner deed ook kindercardioloog Hans Breur zijn verhaal over het werk voor de Hartekinderen. Een team van vrijwilligers van Stichting Hartekind verzorgden de verkoop van de loten. Zanger Johnny Rosenberg zette een wervelende performance neer en de avond werd afgesloten met een spetterende drumsessie van Alain Caron en Cesar Zuiderwijk.
Opbrengst van 40.000 euro voor Hartekind
De veiling van prachtige items als clinics, workshops, hotelarrangementen, all-diners etc. geschonken door lieve leden en partners van Euro-Toques en Stichting Hartekind werden vakkundig geveild door veilingmeester Jeroen Paul Nijmeijer. Met de opbrengst van de verkoop van de loten kwam het totaal van de opbrengst voor Stichting Hartekind op maar liefst 40.000 euro.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.