De Lindehof naar finale VariatieChef

3 juli 2014 |
De Lindehof naar finale VariatieChef<

Restaurant De Lindehof is door naar de finale van de VariatieChef van het Jaar verkiezing. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek kwalificeren zich met een groenterijk gerecht dat bestaat uit
een compositie van rendang en een soto-soep.

Strijd om finaleplaats
Gisteren vond de tweede regionale voorronde plaats van de VariatieChef van het Jaar verkiezing. Chefs uit heel het land kookten in Amsterdam de sterren van de hemel voor een plek in de finale van de wedstrijd. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek, chefs bij restaurant De Lindehof uit Nuenen slaagden glansrijk en strijden op 27 augustus tegen de drie andere finalisten.

Stichting Variatie in de keuken
De wedstrijd is een initiatief van stichting Variatie in de Keuken en vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Sterrenchef Jonnie Boer biedt de winnaar een stage aan in zijn restaurants De Librije en Librije’s Zusje. Dutch Specials levert daarnaast een jaar gratis speciale groentes en cressen.

Topprestaties
De voorronde vond dit jaar plaats bij Hotelschool The Hague in Amsterdam en werd beoordeeld door een pittige, doch rechtvaardige vakjury, bestaande uit Chris Naylor, chefkok bij restaurant Vermeer, Jonathan Karpathios, chefkok bij restaurant Vork en Mes en Vincent Splinter, chefkok van Hotelschool The Hague. Voorzitter en jurylid Chris Naylor vond het een lastige beslissing: “Het niveau ligt hoog, zeer hoog. Een keuze maken tussen deze gerechten is bijna onmogelijk. Topprestaties!”

Groenterijk koken
De VariatieChef van het Jaar verkiezing draait om groenterijk koken. Ook dit jaar werd ieder talent weer uitgedaagd om zichzelf te pushen om weer op een hoger niveau dan vorig jaar te koken. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek van restaurant De Lindehof wonnen de regionale voorronde met het gerecht 'Cross-Over'. Het gerecht bestaat uit een compositie van rendang en een soto-soep. Winnaar Jermain de Rozario over de overwinning: “Geweldig! Het voelt als het behalen van de finale van de Champions League en wij zijn door! We hadden een goede voorbereiding en dat stemde ons gerust, want spannend was het. De inspiratie van dit gerecht komt van mijn moeder, ik vind het belangrijk om dichtbij mijn roots te koken.”

Over Variatie in de Keuken
Variatie in de Keuken zet groente in de hoofdrol en inspireert mensen gezond en duurzaam te koken. Naast succesvolle campagnes als de professionele kookwedstrijd ‘VariatieChef van het Jaar’ ontwikkelt zij een veelheid van projecten, deels op eigen initiatief en deels in opdracht van derden. De projecten variëren van onderzoek naar consumentengedrag en producteigenschappen tot de ontwikkeling en uitvoering van campagnes voor de promotie van groente en voor bewustwordingscreatie over gezonde en gevarieerde voeding. Zij ondersteunt ook bedrijven en professionals in de voedingsbranche en horeca bij het gebruik van groente. Zo zijn er inmiddels meer dan 350 professionele koks getraind en projecten uitgevoerd voor Wageningen UR, Van der Valk, ROC, Rabobank, PwC en TEDx. Voor meer informatie zie www.variatieindekeuken.nl.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: