De Lindehof naar finale VariatieChef

3 juli 2014 |
De Lindehof naar finale VariatieChef<

Restaurant De Lindehof is door naar de finale van de VariatieChef van het Jaar verkiezing. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek kwalificeren zich met een groenterijk gerecht dat bestaat uit
een compositie van rendang en een soto-soep.

Strijd om finaleplaats
Gisteren vond de tweede regionale voorronde plaats van de VariatieChef van het Jaar verkiezing. Chefs uit heel het land kookten in Amsterdam de sterren van de hemel voor een plek in de finale van de wedstrijd. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek, chefs bij restaurant De Lindehof uit Nuenen slaagden glansrijk en strijden op 27 augustus tegen de drie andere finalisten.

Stichting Variatie in de keuken
De wedstrijd is een initiatief van stichting Variatie in de Keuken en vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Sterrenchef Jonnie Boer biedt de winnaar een stage aan in zijn restaurants De Librije en Librije’s Zusje. Dutch Specials levert daarnaast een jaar gratis speciale groentes en cressen.

Topprestaties
De voorronde vond dit jaar plaats bij Hotelschool The Hague in Amsterdam en werd beoordeeld door een pittige, doch rechtvaardige vakjury, bestaande uit Chris Naylor, chefkok bij restaurant Vermeer, Jonathan Karpathios, chefkok bij restaurant Vork en Mes en Vincent Splinter, chefkok van Hotelschool The Hague. Voorzitter en jurylid Chris Naylor vond het een lastige beslissing: “Het niveau ligt hoog, zeer hoog. Een keuze maken tussen deze gerechten is bijna onmogelijk. Topprestaties!”

Groenterijk koken
De VariatieChef van het Jaar verkiezing draait om groenterijk koken. Ook dit jaar werd ieder talent weer uitgedaagd om zichzelf te pushen om weer op een hoger niveau dan vorig jaar te koken. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek van restaurant De Lindehof wonnen de regionale voorronde met het gerecht 'Cross-Over'. Het gerecht bestaat uit een compositie van rendang en een soto-soep. Winnaar Jermain de Rozario over de overwinning: “Geweldig! Het voelt als het behalen van de finale van de Champions League en wij zijn door! We hadden een goede voorbereiding en dat stemde ons gerust, want spannend was het. De inspiratie van dit gerecht komt van mijn moeder, ik vind het belangrijk om dichtbij mijn roots te koken.”

Over Variatie in de Keuken
Variatie in de Keuken zet groente in de hoofdrol en inspireert mensen gezond en duurzaam te koken. Naast succesvolle campagnes als de professionele kookwedstrijd ‘VariatieChef van het Jaar’ ontwikkelt zij een veelheid van projecten, deels op eigen initiatief en deels in opdracht van derden. De projecten variëren van onderzoek naar consumentengedrag en producteigenschappen tot de ontwikkeling en uitvoering van campagnes voor de promotie van groente en voor bewustwordingscreatie over gezonde en gevarieerde voeding. Zij ondersteunt ook bedrijven en professionals in de voedingsbranche en horeca bij het gebruik van groente. Zo zijn er inmiddels meer dan 350 professionele koks getraind en projecten uitgevoerd voor Wageningen UR, Van der Valk, ROC, Rabobank, PwC en TEDx. Voor meer informatie zie www.variatieindekeuken.nl.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: