De Lindehof naar finale VariatieChef

3 juli 2014 |
De Lindehof naar finale VariatieChef

Restaurant De Lindehof is door naar de finale van de VariatieChef van het Jaar verkiezing. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek kwalificeren zich met een groenterijk gerecht dat bestaat uit
een compositie van rendang en een soto-soep.

Strijd om finaleplaats
Gisteren vond de tweede regionale voorronde plaats van de VariatieChef van het Jaar verkiezing. Chefs uit heel het land kookten in Amsterdam de sterren van de hemel voor een plek in de finale van de wedstrijd. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek, chefs bij restaurant De Lindehof uit Nuenen slaagden glansrijk en strijden op 27 augustus tegen de drie andere finalisten.

Stichting Variatie in de keuken
De wedstrijd is een initiatief van stichting Variatie in de Keuken en vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Sterrenchef Jonnie Boer biedt de winnaar een stage aan in zijn restaurants De Librije en Librije’s Zusje. Dutch Specials levert daarnaast een jaar gratis speciale groentes en cressen.

Topprestaties
De voorronde vond dit jaar plaats bij Hotelschool The Hague in Amsterdam en werd beoordeeld door een pittige, doch rechtvaardige vakjury, bestaande uit Chris Naylor, chefkok bij restaurant Vermeer, Jonathan Karpathios, chefkok bij restaurant Vork en Mes en Vincent Splinter, chefkok van Hotelschool The Hague. Voorzitter en jurylid Chris Naylor vond het een lastige beslissing: “Het niveau ligt hoog, zeer hoog. Een keuze maken tussen deze gerechten is bijna onmogelijk. Topprestaties!”

Groenterijk koken
De VariatieChef van het Jaar verkiezing draait om groenterijk koken. Ook dit jaar werd ieder talent weer uitgedaagd om zichzelf te pushen om weer op een hoger niveau dan vorig jaar te koken. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek van restaurant De Lindehof wonnen de regionale voorronde met het gerecht 'Cross-Over'. Het gerecht bestaat uit een compositie van rendang en een soto-soep. Winnaar Jermain de Rozario over de overwinning: “Geweldig! Het voelt als het behalen van de finale van de Champions League en wij zijn door! We hadden een goede voorbereiding en dat stemde ons gerust, want spannend was het. De inspiratie van dit gerecht komt van mijn moeder, ik vind het belangrijk om dichtbij mijn roots te koken.”

Over Variatie in de Keuken
Variatie in de Keuken zet groente in de hoofdrol en inspireert mensen gezond en duurzaam te koken. Naast succesvolle campagnes als de professionele kookwedstrijd ‘VariatieChef van het Jaar’ ontwikkelt zij een veelheid van projecten, deels op eigen initiatief en deels in opdracht van derden. De projecten variëren van onderzoek naar consumentengedrag en producteigenschappen tot de ontwikkeling en uitvoering van campagnes voor de promotie van groente en voor bewustwordingscreatie over gezonde en gevarieerde voeding. Zij ondersteunt ook bedrijven en professionals in de voedingsbranche en horeca bij het gebruik van groente. Zo zijn er inmiddels meer dan 350 professionele koks getraind en projecten uitgevoerd voor Wageningen UR, Van der Valk, ROC, Rabobank, PwC en TEDx. Voor meer informatie zie www.variatieindekeuken.nl.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: