De Lindehof naar finale VariatieChef

3 juli 2014
De Lindehof naar finale VariatieChef

Restaurant De Lindehof is door naar de finale van de VariatieChef van het Jaar verkiezing. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek kwalificeren zich met een groenterijk gerecht dat bestaat uit
een compositie van rendang en een soto-soep.

*Strijd om finaleplaats*
Gisteren vond de tweede regionale voorronde plaats van de VariatieChef van het Jaar verkiezing. Chefs uit heel het land kookten in Amsterdam de sterren van de hemel voor een plek in de finale van de wedstrijd. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek, chefs bij restaurant De Lindehof uit Nuenen slaagden glansrijk en strijden op 27 augustus tegen de drie andere finalisten.

*Stichting Variatie in de keuken*
De wedstrijd is een initiatief van stichting Variatie in de Keuken en vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Sterrenchef Jonnie Boer biedt de winnaar een stage aan in zijn restaurants De Librije en Librije’s Zusje. Dutch Specials levert daarnaast een jaar gratis speciale groentes en cressen.

*Topprestaties*
De voorronde vond dit jaar plaats bij Hotelschool The Hague in Amsterdam en werd beoordeeld door een pittige, doch rechtvaardige vakjury, bestaande uit Chris Naylor, chefkok bij restaurant Vermeer, Jonathan Karpathios, chefkok bij restaurant Vork en Mes en Vincent Splinter, chefkok van Hotelschool The Hague. Voorzitter en jurylid Chris Naylor vond het een lastige beslissing: “Het niveau ligt hoog, zeer hoog. Een keuze maken tussen deze gerechten is bijna onmogelijk. Topprestaties!”

*Groenterijk koken*
De VariatieChef van het Jaar verkiezing draait om groenterijk koken. Ook dit jaar werd ieder talent weer uitgedaagd om zichzelf te pushen om weer op een hoger niveau dan vorig jaar te koken. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek van restaurant De Lindehof wonnen de regionale voorronde met het gerecht 'Cross-Over'. Het gerecht bestaat uit een compositie van rendang en een soto-soep. Winnaar Jermain de Rozario over de overwinning: “Geweldig! Het voelt als het behalen van de finale van de Champions League en wij zijn door! We hadden een goede voorbereiding en dat stemde ons gerust, want spannend was het. De inspiratie van dit gerecht komt van mijn moeder, ik vind het belangrijk om dichtbij mijn roots te koken.”

*Over Variatie in de Keuken*
Variatie in de Keuken zet groente in de hoofdrol en inspireert mensen gezond en duurzaam te koken. Naast succesvolle campagnes als de professionele kookwedstrijd ‘VariatieChef van het Jaar’ ontwikkelt zij een veelheid van projecten, deels op eigen initiatief en deels in opdracht van derden. De projecten variëren van onderzoek naar consumentengedrag en producteigenschappen tot de ontwikkeling en uitvoering van campagnes voor de promotie van groente en voor bewustwordingscreatie over gezonde en gevarieerde voeding. Zij ondersteunt ook bedrijven en professionals in de voedingsbranche en horeca bij het gebruik van groente. Zo zijn er inmiddels meer dan 350 professionele koks getraind en projecten uitgevoerd voor Wageningen UR, Van der Valk, ROC, Rabobank, PwC en TEDx. Voor meer informatie zie "www.variatieindekeuken.nl.":http://www.variatieindekeuken.nl/

~Christel Tuin~

Overig nieuws