Recordaantal deelnemers HEERLIJK10Daagse

4 oktober 2017 | Roy Spijker

‘Een tartaar van gemarineerde zeebaars met een crème van Parmezaan en vers geschaafde truffel’ of ‘Gekonfijte buikspek met sesam, in zijn geheel gerookt aan tafel’. Dat klinkt als een traktatie waarvan het water je in de mond loopt. Maar ook de vegetariërs onder ons kunnen zichzelf méér dan lekker laten verwennen tijdens de twaalfde editie van de HEERLIJK10Daagse van 27 oktober t/m 5 november.

Blij gasten, blije chefs
Nederland kan weer tien dagen lang een voordeliger vorkje prikken bij de beste restaurants. Een drie-gangendiner kost slechts € 27,50 en een drie-gangenlunch maar € 22,50. Per Michelinster wordt € 10,- extra gerekend. De witte en zwarte brigade doen hun uiterste om de gasten zo goed mogelijk te verwennen. Dat dit niet onopgemerkt blijft, blijkt uit de zeer hoge waardering van de duizenden reviews van vorige edities met een 8,6 gemiddeld.

34% meer restaurants
De HEERLIJK10Daagse is populair. Deze twaalfde editie heeft nog nooit zoveel restaurant aanmeldingen gekend. ‘’Door de korte looptijd van de actie (10 dagen) willen de restaurants massaal meedoen’’, aldus Arthur Bassant directeur van HEERLIJK.nl. Je kunt onder meer terecht bij restaurants als ’t Nonnetje (Harderwijk), De Jonge Dikkert (Amstelveen), Parkheuvel (Rotterdam), ’t Amsterdammertje (Loenen a/d Vecht), De Fuik (Aalst), HanTing Cuisine (Den Haag), De Rozario (Helmond), Katseveer (Wilhelminadorp),’t Havenmantsje (Harlingen), Central Park by Ron Blaauw (Voorburg) en La Provence (Driebergen-Rijsenburg).

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Chefs Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Relais & Châ...

Personalia Chefs
Patrick Kessler nieuwe chef-kok De Kersentuin in Amsterdam

Signature Chef Stefan van Sprang van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam heeft Patrick Kessler gepresenteerd als de nieuwe chef-kok. Patrick Kessler werkte al sinds 2016 bij De Kersentuin, en het restaurant is voor hem bekend terrein: "Ik wil vooral op dezelfde voet door blijven gaan en ge...

Events Chefs
Chefkok Bas Oonk van Restaurant Basaal uit Den Haag gastchef in Gibraltar

Chefkoks uit Gibraltar, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië sloegen de handen ineen en kookten samen op woensdag 18 oktober in The Wessex Lounge in Gibraltar. Het evenement werd gehost door Vicky Garcia-Bishop, één van de toonaangevende chefs, (kookwedstrijd kampioen) van Gibral...

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Regelgeving
AirDnD weizigd naam op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: