Recordaantal deelnemers HEERLIJK10Daagse

4 oktober 2017 | Roy Spijker

‘Een tartaar van gemarineerde zeebaars met een crème van Parmezaan en vers geschaafde truffel’ of ‘Gekonfijte buikspek met sesam, in zijn geheel gerookt aan tafel’. Dat klinkt als een traktatie waarvan het water je in de mond loopt. Maar ook de vegetariërs onder ons kunnen zichzelf méér dan lekker laten verwennen tijdens de twaalfde editie van de HEERLIJK10Daagse van 27 oktober t/m 5 november.

Blij gasten, blije chefs
Nederland kan weer tien dagen lang een voordeliger vorkje prikken bij de beste restaurants. Een drie-gangendiner kost slechts € 27,50 en een drie-gangenlunch maar € 22,50. Per Michelinster wordt € 10,- extra gerekend. De witte en zwarte brigade doen hun uiterste om de gasten zo goed mogelijk te verwennen. Dat dit niet onopgemerkt blijft, blijkt uit de zeer hoge waardering van de duizenden reviews van vorige edities met een 8,6 gemiddeld.

34% meer restaurants
De HEERLIJK10Daagse is populair. Deze twaalfde editie heeft nog nooit zoveel restaurant aanmeldingen gekend. ‘’Door de korte looptijd van de actie (10 dagen) willen de restaurants massaal meedoen’’, aldus Arthur Bassant directeur van HEERLIJK.nl. Je kunt onder meer terecht bij restaurants als ’t Nonnetje (Harderwijk), De Jonge Dikkert (Amstelveen), Parkheuvel (Rotterdam), ’t Amsterdammertje (Loenen a/d Vecht), De Fuik (Aalst), HanTing Cuisine (Den Haag), De Rozario (Helmond), Katseveer (Wilhelminadorp),’t Havenmantsje (Harlingen), Central Park by Ron Blaauw (Voorburg) en La Provence (Driebergen-Rijsenburg).

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Achtergronden
Restaurant moet bezorgers missen vanwege verkeersovertredingen

Een restaurant in Tilburg kan een tijd geen gebruik maken van de diensten van enkele bezorgers. Binnen drie dagen werden immers drie medewerkers van het restaurant betrapt op het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid, zo lezen we in het Brabants Dagblad. Rijgedrag De politie bezo...

Columns Personeel
Column: Eten wat de pot schaft

Eten wat de pot schaft Het is vijf voor vijf. De lunch loopt uit de hand, de afwasser is te laat en de mise en place lijst is nog lang niet af. De hartslag tikt een kleine 160 in de minuut aan en de zweetdruppels verdampen op mijn voorhoofd. Juist op dat moment komt hij binnen, vrolijk; want het ...

Regelgeving Bezorgen
Deliveroo roept EU op om flexibel werk in de platformeconomie te stimuleren

Deliveroo heeft er bij de EU op aangedrongen om flexibel werk in de groeiende platformeconomie beter te beschermen. Dit blijkt uit de inzending van de bezorgdienst op de consultatie van de Europese Commissie over sociale zekerheden. Deliveroo wil de riders graag meer sociale zekerheden bieden, zonde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: