Zes nieuwe leden voor JRE Nederland

13 januari 2017 | Thijs Jacobs

JRE Nederland begint 2017 met zes nieuwe leden. De restaurants De Ertepeller in Papendrecht, De Loohoeve in Schoonloo, De Rozario in Helmond, De Witte Zwaan in De Bilt, Hemingway in Bergen op Zoom (Bib Gourmand) en Strandlodge Winterswijk (Michelinster) hebben zich aangesloten. De restaurantvereniging telt nu 37 leden.

Een mooie start van het nieuwe jaar voor JRE Nederland. Liefst zes bedrijven hebben ervoor gekozen zich aan te sluiten, waardoor de restaurantvereniging nu 37 leden telt.

Over de nieuwe restaurants

In hun geboortestad Papendrecht zijn chef Arjan Kuipers en gastheer Mark van den Berg vorig jaar begonnen met De Ertepeller. Het restaurant is vernieuwend, stijlvol en toegankelijk, en heeft een spectaculair uitzicht over het adembenemende Drierivierenpunt waar de Beneden Merwede, de Noord en de Oude Maas samenkomen. In het pand zit ook een laagdrempelige bistro met wijnbar.

www.ertepeller.nl

De Loohoeve in Schoonloo is niet alleen een restaurant, maar ook een hotel. Een jaar geleden werden Marleen en Jeroen Brouwer de eigenaren. De ervaringen die ze hebben opgedaan bij gerenommeerde zaken in het buitenland, vertalen ze in hun eigen stijl: creatieve en smaakvolle gerechten met pure smaken die plezier en een gastvrije sfeer brengen.

www.deloohoeve.nl

Spannend, verrassend en werelds. De gerechten van De Rozario in Helmond schudden je wakker en zetten je op het puntje van je stoel. Geen beperkingen, vol passie en opvallend puur. Eigenaar Jermain de Rozario was lang de rechterhand van tweesterrenchef Soenil Bahadoer, maar koos vorig jaar voor het zelfstandig ondernemerschap.

www.derozario.nl

De Witte Zwaan in De Bilt is in handen van Timo Achterberg. Het is een modern restaurant in het oude centrum. Met op de kaart een mooie balans van spannende gerechten met gewaagde smaakcombinaties en klassiekers geïnspireerd door de traditionele Franse keuken.

www.witte-zwaan.nl

In het oudste hotel van Nederland, Grand Hotel De Draak, is Hemingway in Bergen op Zoom gehuisvest. De naam herinnert aan Ernest Hemingway, die bekend stond als een levensgenieter die goede spijzen en wijnen kon waarderen. Gebruik van lokale en regionale producten staat centraal. Chef Sander Doggen en Tim Schimmel zorgen voor spannende combinaties en vernieuwen Franse klassiekers op een niet voor de hand liggende manier. Hemingway is in het bezit van een Bib Gourmand, de beloning van Michelin voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

www.restauranthemingway.nl

De grote verrassing van Michelin twee jaar geleden: Strandlodge Winterswijk met chef-kok Mike Vrijdag. Gesitueerd in een paviljoen en tevens Rijksmonument in het Achterhoekse dorp. De Lodge heeft een restaurant met bar en open keuken en staat in verbinding met een groot dakterras. Op de begane grond is de helderwitte kookstudio een absolute blikvanger! Met een schitterend kookeiland en verlichting die op de stemming van de gasten kan worden afgestemd is dit een fijne plek om te leren koken, lekker te eten of hip te feesten!

www.slww.nl

JRE Nederland-voorzitter Rik Jansma is verheugd over de toetreding van de restaurants. ‘Topbedrijven met gedreven en talentvolle chefs. Ze passen perfect bij de visie van onze vereniging: passie voor koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie.’

Tegenover de komst van de nieuwe leden staat het vertrek van de restaurants Mazie in Den Haag (JRE heeft hiervan afscheid genomen), Vista in Willemstad (gekozen voor een andere koers) en Jérôme in Valkenburg (bedrijfsbeëindiging). Zij zijn niet langer aangesloten bij JRE Nederland.

Over JRE

JRE is een vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen; België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

JRE-chefs combineren top kooktalent met passie voor de koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie. Hun gepassioneerde kookkunst in combinatie met perfect gastheerschap en een sfeervolle ambiance biedt gasten de ongelooflijke JRE-ervaring.

Lidmaatschap staat open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar. Bij het bereiken van de leeftijd van 50 jaar vervallen leden in een erelidmaatschap ‘Table d’Honneur’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide garen, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: