Zes nieuwe leden voor JRE Nederland

13 januari 2017 | Thijs Jacobs

JRE Nederland begint 2017 met zes nieuwe leden. De restaurants De Ertepeller in Papendrecht, De Loohoeve in Schoonloo, De Rozario in Helmond, De Witte Zwaan in De Bilt, Hemingway in Bergen op Zoom (Bib Gourmand) en Strandlodge Winterswijk (Michelinster) hebben zich aangesloten. De restaurantvereniging telt nu 37 leden.

Een mooie start van het nieuwe jaar voor JRE Nederland. Liefst zes bedrijven hebben ervoor gekozen zich aan te sluiten, waardoor de restaurantvereniging nu 37 leden telt.

Over de nieuwe restaurants

In hun geboortestad Papendrecht zijn chef Arjan Kuipers en gastheer Mark van den Berg vorig jaar begonnen met De Ertepeller. Het restaurant is vernieuwend, stijlvol en toegankelijk, en heeft een spectaculair uitzicht over het adembenemende Drierivierenpunt waar de Beneden Merwede, de Noord en de Oude Maas samenkomen. In het pand zit ook een laagdrempelige bistro met wijnbar.

www.ertepeller.nl

De Loohoeve in Schoonloo is niet alleen een restaurant, maar ook een hotel. Een jaar geleden werden Marleen en Jeroen Brouwer de eigenaren. De ervaringen die ze hebben opgedaan bij gerenommeerde zaken in het buitenland, vertalen ze in hun eigen stijl: creatieve en smaakvolle gerechten met pure smaken die plezier en een gastvrije sfeer brengen.

www.deloohoeve.nl

Spannend, verrassend en werelds. De gerechten van De Rozario in Helmond schudden je wakker en zetten je op het puntje van je stoel. Geen beperkingen, vol passie en opvallend puur. Eigenaar Jermain de Rozario was lang de rechterhand van tweesterrenchef Soenil Bahadoer, maar koos vorig jaar voor het zelfstandig ondernemerschap.

www.derozario.nl

De Witte Zwaan in De Bilt is in handen van Timo Achterberg. Het is een modern restaurant in het oude centrum. Met op de kaart een mooie balans van spannende gerechten met gewaagde smaakcombinaties en klassiekers geïnspireerd door de traditionele Franse keuken.

www.witte-zwaan.nl

In het oudste hotel van Nederland, Grand Hotel De Draak, is Hemingway in Bergen op Zoom gehuisvest. De naam herinnert aan Ernest Hemingway, die bekend stond als een levensgenieter die goede spijzen en wijnen kon waarderen. Gebruik van lokale en regionale producten staat centraal. Chef Sander Doggen en Tim Schimmel zorgen voor spannende combinaties en vernieuwen Franse klassiekers op een niet voor de hand liggende manier. Hemingway is in het bezit van een Bib Gourmand, de beloning van Michelin voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

www.restauranthemingway.nl

De grote verrassing van Michelin twee jaar geleden: Strandlodge Winterswijk met chef-kok Mike Vrijdag. Gesitueerd in een paviljoen en tevens Rijksmonument in het Achterhoekse dorp. De Lodge heeft een restaurant met bar en open keuken en staat in verbinding met een groot dakterras. Op de begane grond is de helderwitte kookstudio een absolute blikvanger! Met een schitterend kookeiland en verlichting die op de stemming van de gasten kan worden afgestemd is dit een fijne plek om te leren koken, lekker te eten of hip te feesten!

www.slww.nl

JRE Nederland-voorzitter Rik Jansma is verheugd over de toetreding van de restaurants. ‘Topbedrijven met gedreven en talentvolle chefs. Ze passen perfect bij de visie van onze vereniging: passie voor koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie.’

Tegenover de komst van de nieuwe leden staat het vertrek van de restaurants Mazie in Den Haag (JRE heeft hiervan afscheid genomen), Vista in Willemstad (gekozen voor een andere koers) en Jérôme in Valkenburg (bedrijfsbeëindiging). Zij zijn niet langer aangesloten bij JRE Nederland.

Over JRE

JRE is een vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen; België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

JRE-chefs combineren top kooktalent met passie voor de koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie. Hun gepassioneerde kookkunst in combinatie met perfect gastheerschap en een sfeervolle ambiance biedt gasten de ongelooflijke JRE-ervaring.

Lidmaatschap staat open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar. Bij het bereiken van de leeftijd van 50 jaar vervallen leden in een erelidmaatschap ‘Table d’Honneur’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: