Chef Jermain de Rozario opent eigen zaak

28 april 2016 |
Chef Jermain de Rozario opent eigen zaak<

Chef Jermain de Rozario opent op 4 mei zijn eigen restaurant in Helmond. Jermain heeft samen met zijn vriendin Virginia Rhoe restaurant
't Parlement overgenomen dat per 4 mei heropent als restaurant De Rozario. De Rozario, die hiervoor werkte bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, keert hiermee terug op de plek waar hij in 2006 als kok begon.

Jermain-style
Restaurant De Rozario is geen gewoon restaurant en de keuken laat zich nog het best omschrijven als ‘Jermain-style’. Jermain: "Wij zijn anders! Hier doen we het op mijn manier. Ik wil veel in het restaurantgedeelte aanwezig zijn. Warm welkom heten en afscheid nemen doe ik persoonlijk. De amuses en desserts bereid ik grotendeels in het restaurant vanaf een speciale werkbank bij de bar. Ook de muziek kies ik zelf. En als ik kook, kook ik waar ik zin in heb en daardoor is het eten het allerlekkerst. Ik wil het allerbeste voor mijn gasten voor een betaalbare prijs. Ik zoek graag de grenzen op om tot een maximale beleving voor mijn gasten te komen."



Passie
De 31-jarige Jermain de Rozario kookt met zijn hart en kiest voor regionale producten, zoals een gerecht met de plaatselijke Rijpel-aal, en wat de markt hem die dag brengt. Dat betekent dat gasten verrast kunnen worden met klassiekers zoals een aan tafel bereide zeetong of zeebaars in zoutkorst. Zelfs een Indische rijsttafel kan tot deze verrassingen behoren. Zijn signatuurgerecht rendang van spitskool ontbreekt natuurlijk niet. Op de kaart staan een driegangen keuzemenu van € 32,50 en een menu De Rozario van 4 tot 6 gangen vanaf € 38,-. Voor de (zakelijke) lunch zijn er speciale lunchmenu’s.

Restyling
Restaurant De Rozario ondergaat in juli een restyling om de belevingswaarde voor zijn gasten te vergroten. Na de restyling is zowel het eten als de entourage helemaal in Jermain-style en is de totaalbeleving compleet. Tot die tijd kunnen gasten alvast kennismaken en proeven van het hernieuwde concept.

Jermain De Rozario
Jermain de Rozario startte zijn horecacarrière als gastheer in restaurant De Warande te Helmond. Bij restaurant ’t Parlement verwisselde hij de voorkant voor de keuken en klom hij in zeven jaar op van leerling tot chef. In 2013 vertrok hij om zich verder te ontwikkelen naar De Lindehof in Nuenen, waar hij tot april 2016 als chef de partie onder zijn leermeester Soenil Bahadoer het topniveau leerde kennen. Hij was erbij toen het team van De Lindehof de tweede Michelinster behaalde. In 2014 won Jermain de kookwedstrijd ‘Variatiechef van het Jaar'.

Christel Tuin

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Opening
De Beren nu ook in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: