Chef Jermain de Rozario opent eigen zaak

28 april 2016 |
Chef Jermain de Rozario opent eigen zaak<

Chef Jermain de Rozario opent op 4 mei zijn eigen restaurant in Helmond. Jermain heeft samen met zijn vriendin Virginia Rhoe restaurant
't Parlement overgenomen dat per 4 mei heropent als restaurant De Rozario. De Rozario, die hiervoor werkte bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, keert hiermee terug op de plek waar hij in 2006 als kok begon.

Jermain-style
Restaurant De Rozario is geen gewoon restaurant en de keuken laat zich nog het best omschrijven als ‘Jermain-style’. Jermain: "Wij zijn anders! Hier doen we het op mijn manier. Ik wil veel in het restaurantgedeelte aanwezig zijn. Warm welkom heten en afscheid nemen doe ik persoonlijk. De amuses en desserts bereid ik grotendeels in het restaurant vanaf een speciale werkbank bij de bar. Ook de muziek kies ik zelf. En als ik kook, kook ik waar ik zin in heb en daardoor is het eten het allerlekkerst. Ik wil het allerbeste voor mijn gasten voor een betaalbare prijs. Ik zoek graag de grenzen op om tot een maximale beleving voor mijn gasten te komen."



Passie
De 31-jarige Jermain de Rozario kookt met zijn hart en kiest voor regionale producten, zoals een gerecht met de plaatselijke Rijpel-aal, en wat de markt hem die dag brengt. Dat betekent dat gasten verrast kunnen worden met klassiekers zoals een aan tafel bereide zeetong of zeebaars in zoutkorst. Zelfs een Indische rijsttafel kan tot deze verrassingen behoren. Zijn signatuurgerecht rendang van spitskool ontbreekt natuurlijk niet. Op de kaart staan een driegangen keuzemenu van € 32,50 en een menu De Rozario van 4 tot 6 gangen vanaf € 38,-. Voor de (zakelijke) lunch zijn er speciale lunchmenu’s.

Restyling
Restaurant De Rozario ondergaat in juli een restyling om de belevingswaarde voor zijn gasten te vergroten. Na de restyling is zowel het eten als de entourage helemaal in Jermain-style en is de totaalbeleving compleet. Tot die tijd kunnen gasten alvast kennismaken en proeven van het hernieuwde concept.

Jermain De Rozario
Jermain de Rozario startte zijn horecacarrière als gastheer in restaurant De Warande te Helmond. Bij restaurant ’t Parlement verwisselde hij de voorkant voor de keuken en klom hij in zeven jaar op van leerling tot chef. In 2013 vertrok hij om zich verder te ontwikkelen naar De Lindehof in Nuenen, waar hij tot april 2016 als chef de partie onder zijn leermeester Soenil Bahadoer het topniveau leerde kennen. Hij was erbij toen het team van De Lindehof de tweede Michelinster behaalde. In 2014 won Jermain de kookwedstrijd ‘Variatiechef van het Jaar'.

Christel Tuin

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Blog
Actie borstvoeding geven in het openbaar: is dat nog nodig?

In de Wereld Borstvoeding Week is het Voedingscentrum de uitdaging aangegaan om Den Haag borstvoedings-vriendelijk(er) te maken. Is dat nodig? Wij denken van wel. Bijna een derde van de vrouwen (30,5%) voelt zich namelijk niet prettig bij het geven van borstvoeding in een openbare gelegenheid, zoals...

Politiek KHN
Voorzitter KHN roept burgemeesters op om beter samen te werken met horeca

Robèr Willemsen, de voorzitter van KHN, roept in zijn blog politici (en met name burgemeesters) op om constructiever met horecaondernemers samen te werken. Hieronder lees je zijn blog. Als horeca staan we middenin de samenleving. Dat hoef ik u als KHN-ondernemer niet uit te leggen. Wij z...

Regelgeving
Restaurant krijgt boete van 10.000 euro

Chinees-Indisch restaurant Sing-Long in Zwolle moet een boete van 10.000 euro betalen. Dit blijkt uit de uitspraak van de rechtbank in Zwolle eerder deze week. Het restaurant heeft familieleden in dienst die, naast loon, ook kost en inwoning krijgen. De kost en inwoning werden als onderdeel van...

Internationaal
Lijst van schone en vieze horeca in Frankrijk

De Franse overheid controleert de horeca op naleving van geldende regels met betrekking tot hygiëne. De keuringsdienst heeft nu de bevindingen geopenbaard, dus wie Frankrijk bezoekt, kan via deze weg de horeca checken op netheid. Op deze website vind je de beoordelingen. Overigens moesten...

Wijn
Duurdere wijn smaakt echt beter

Duurdere wijn wordt vaker beoordeeld als betere wijn, zelfs als deze wordt vergeleken met een identieke wijn waar een lager prijskaartje aan hangt. Duitse wetenschappers hebben hier bewijs voor gevonden. Eerdere psychologische studies gaven al aan dat ons brein op deze wijze functioneert, en dit ond...

Regelgeving Amsterdam
Ook hotels en restaurants kunnen vergunning verliezen bij overlast

Ook een hotel of restaurant kan zijn vergunning kwijtraken in Amsterdam, wanneer het 'onmiskenbare overlast' veroorzaakt en drie keer in de fout gaat. Dat gebeurt nu al bij andere horecagelegenheden, zoals cafés. Three strikes... De VVD vindt dat diezelfde regels (de 'three...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: