Chef Jermain de Rozario opent eigen zaak

28 april 2016 |
Chef Jermain de Rozario opent eigen zaak<

Chef Jermain de Rozario opent op 4 mei zijn eigen restaurant in Helmond. Jermain heeft samen met zijn vriendin Virginia Rhoe restaurant
't Parlement overgenomen dat per 4 mei heropent als restaurant De Rozario. De Rozario, die hiervoor werkte bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, keert hiermee terug op de plek waar hij in 2006 als kok begon.

Jermain-style
Restaurant De Rozario is geen gewoon restaurant en de keuken laat zich nog het best omschrijven als ‘Jermain-style’. Jermain: "Wij zijn anders! Hier doen we het op mijn manier. Ik wil veel in het restaurantgedeelte aanwezig zijn. Warm welkom heten en afscheid nemen doe ik persoonlijk. De amuses en desserts bereid ik grotendeels in het restaurant vanaf een speciale werkbank bij de bar. Ook de muziek kies ik zelf. En als ik kook, kook ik waar ik zin in heb en daardoor is het eten het allerlekkerst. Ik wil het allerbeste voor mijn gasten voor een betaalbare prijs. Ik zoek graag de grenzen op om tot een maximale beleving voor mijn gasten te komen."



Passie
De 31-jarige Jermain de Rozario kookt met zijn hart en kiest voor regionale producten, zoals een gerecht met de plaatselijke Rijpel-aal, en wat de markt hem die dag brengt. Dat betekent dat gasten verrast kunnen worden met klassiekers zoals een aan tafel bereide zeetong of zeebaars in zoutkorst. Zelfs een Indische rijsttafel kan tot deze verrassingen behoren. Zijn signatuurgerecht rendang van spitskool ontbreekt natuurlijk niet. Op de kaart staan een driegangen keuzemenu van € 32,50 en een menu De Rozario van 4 tot 6 gangen vanaf € 38,-. Voor de (zakelijke) lunch zijn er speciale lunchmenu’s.

Restyling
Restaurant De Rozario ondergaat in juli een restyling om de belevingswaarde voor zijn gasten te vergroten. Na de restyling is zowel het eten als de entourage helemaal in Jermain-style en is de totaalbeleving compleet. Tot die tijd kunnen gasten alvast kennismaken en proeven van het hernieuwde concept.

Jermain De Rozario
Jermain de Rozario startte zijn horecacarrière als gastheer in restaurant De Warande te Helmond. Bij restaurant ’t Parlement verwisselde hij de voorkant voor de keuken en klom hij in zeven jaar op van leerling tot chef. In 2013 vertrok hij om zich verder te ontwikkelen naar De Lindehof in Nuenen, waar hij tot april 2016 als chef de partie onder zijn leermeester Soenil Bahadoer het topniveau leerde kennen. Hij was erbij toen het team van De Lindehof de tweede Michelinster behaalde. In 2014 won Jermain de kookwedstrijd ‘Variatiechef van het Jaar'.

Christel Tuin

Overig nieuws

Food Achtergronden
Goed voedsel wordt gesubsidieerd vergist

De overheid subsidieert de vergisting van goed voedsel om groene energie op te wekken. Dat bleek uit de uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) over voedselverspilling. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken, PvdA) overweegt de subsidieregeling voor groene ener...

Personalia Culinair
Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam al...

Culinair Internationaal
Chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterren-chef...

Opening Restaurant
Restaurant Vlaar opent vernieuwd terras

Restaurant Vlaar aan het Noordereinde in ’s-Graveland (centraal in het Gooi) heeft haar terras geheel vernieuwd. Met nieuwe stijlvolle bestrating, comfortabel en modern meubilair, mediterrane planten, loungemuziek en fijne sfeerverlichting zijn ze helemaal klaar voor de zomer. Want buiten eten...

Events Culinair
Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’. Specialisten en grote na...

Café Opening Culinair
Sergio Herman opent café met zelfbediening en snacks

Volgende maand opent de befaamde chef-kok Sergio Herman een nieuwe zaak, genaamd AIRcafé. Dat wordt een take-away en zelfbedieningsgedeelte in zijn pas geopende restaurant AIRRepublic. Dit restaurant vind je in Cadzand. Laagdrempelig en relatief eenvoudig In zijn nieuwsbrief rept Herm...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: