Chef Jermain de Rozario opent eigen zaak

28 april 2016 |
Chef Jermain de Rozario opent eigen zaak<

Chef Jermain de Rozario opent op 4 mei zijn eigen restaurant in Helmond. Jermain heeft samen met zijn vriendin Virginia Rhoe restaurant
't Parlement overgenomen dat per 4 mei heropent als restaurant De Rozario. De Rozario, die hiervoor werkte bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, keert hiermee terug op de plek waar hij in 2006 als kok begon.

Jermain-style
Restaurant De Rozario is geen gewoon restaurant en de keuken laat zich nog het best omschrijven als ‘Jermain-style’. Jermain: "Wij zijn anders! Hier doen we het op mijn manier. Ik wil veel in het restaurantgedeelte aanwezig zijn. Warm welkom heten en afscheid nemen doe ik persoonlijk. De amuses en desserts bereid ik grotendeels in het restaurant vanaf een speciale werkbank bij de bar. Ook de muziek kies ik zelf. En als ik kook, kook ik waar ik zin in heb en daardoor is het eten het allerlekkerst. Ik wil het allerbeste voor mijn gasten voor een betaalbare prijs. Ik zoek graag de grenzen op om tot een maximale beleving voor mijn gasten te komen."



Passie
De 31-jarige Jermain de Rozario kookt met zijn hart en kiest voor regionale producten, zoals een gerecht met de plaatselijke Rijpel-aal, en wat de markt hem die dag brengt. Dat betekent dat gasten verrast kunnen worden met klassiekers zoals een aan tafel bereide zeetong of zeebaars in zoutkorst. Zelfs een Indische rijsttafel kan tot deze verrassingen behoren. Zijn signatuurgerecht rendang van spitskool ontbreekt natuurlijk niet. Op de kaart staan een driegangen keuzemenu van € 32,50 en een menu De Rozario van 4 tot 6 gangen vanaf € 38,-. Voor de (zakelijke) lunch zijn er speciale lunchmenu’s.

Restyling
Restaurant De Rozario ondergaat in juli een restyling om de belevingswaarde voor zijn gasten te vergroten. Na de restyling is zowel het eten als de entourage helemaal in Jermain-style en is de totaalbeleving compleet. Tot die tijd kunnen gasten alvast kennismaken en proeven van het hernieuwde concept.

Jermain De Rozario
Jermain de Rozario startte zijn horecacarrière als gastheer in restaurant De Warande te Helmond. Bij restaurant ’t Parlement verwisselde hij de voorkant voor de keuken en klom hij in zeven jaar op van leerling tot chef. In 2013 vertrok hij om zich verder te ontwikkelen naar De Lindehof in Nuenen, waar hij tot april 2016 als chef de partie onder zijn leermeester Soenil Bahadoer het topniveau leerde kennen. Hij was erbij toen het team van De Lindehof de tweede Michelinster behaalde. In 2014 won Jermain de kookwedstrijd ‘Variatiechef van het Jaar'.

Christel Tuin

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Chefs Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Relais & Châ...

Personalia Chefs
Patrick Kessler nieuwe chef-kok De Kersentuin in Amsterdam

Signature Chef Stefan van Sprang van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam heeft Patrick Kessler gepresenteerd als de nieuwe chef-kok. Patrick Kessler werkte al sinds 2016 bij De Kersentuin, en het restaurant is voor hem bekend terrein: "Ik wil vooral op dezelfde voet door blijven gaan en ge...

Events Chefs
Chefkok Bas Oonk van Restaurant Basaal uit Den Haag gastchef in Gibraltar

Chefkoks uit Gibraltar, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië sloegen de handen ineen en kookten samen op woensdag 18 oktober in The Wessex Lounge in Gibraltar. Het evenement werd gehost door Vicky Garcia-Bishop, één van de toonaangevende chefs, (kookwedstrijd kampioen) van Gibral...

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Regelgeving
AirDnD weizigd naam op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: