Chef Jermain de Rozario opent eigen zaak

28 april 2016
Chef Jermain de Rozario opent eigen zaak

Chef Jermain de Rozario opent op 4 mei zijn eigen restaurant in Helmond. Jermain heeft samen met zijn vriendin Virginia Rhoe restaurant
't Parlement overgenomen dat per 4 mei heropent als restaurant De Rozario. De Rozario, die hiervoor werkte bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, keert hiermee terug op de plek waar hij in 2006 als kok begon.

*Jermain-style*
Restaurant De Rozario is geen gewoon restaurant en de keuken laat zich nog het best omschrijven als ‘Jermain-style’. Jermain: "Wij zijn anders! Hier doen we het op mijn manier. Ik wil veel in het restaurantgedeelte aanwezig zijn. Warm welkom heten en afscheid nemen doe ik persoonlijk. De amuses en desserts bereid ik grotendeels in het restaurant vanaf een speciale werkbank bij de bar. Ook de muziek kies ik zelf. En als ik kook, kook ik waar ik zin in heb en daardoor is het eten het allerlekkerst. Ik wil het allerbeste voor mijn gasten voor een betaalbare prijs. Ik zoek graag de grenzen op om tot een maximale beleving voor mijn gasten te komen."



*Passie*
De 31-jarige Jermain de Rozario kookt met zijn hart en kiest voor regionale producten, zoals een gerecht met de plaatselijke Rijpel-aal, en wat de markt hem die dag brengt. Dat betekent dat gasten verrast kunnen worden met klassiekers zoals een aan tafel bereide zeetong of zeebaars in zoutkorst. Zelfs een Indische rijsttafel kan tot deze verrassingen behoren. Zijn signatuurgerecht rendang van spitskool ontbreekt natuurlijk niet. Op de kaart staan een driegangen keuzemenu van € 32,50 en een menu De Rozario van 4 tot 6 gangen vanaf € 38,-. Voor de (zakelijke) lunch zijn er speciale lunchmenu’s.

*Restyling*
Restaurant De Rozario ondergaat in juli een restyling om de belevingswaarde voor zijn gasten te vergroten. Na de restyling is zowel het eten als de entourage helemaal in Jermain-style en is de totaalbeleving compleet. Tot die tijd kunnen gasten alvast kennismaken en proeven van het hernieuwde concept.

*Jermain De Rozario*
Jermain de Rozario startte zijn horecacarrière als gastheer in restaurant De Warande te Helmond. Bij restaurant ’t Parlement verwisselde hij de voorkant voor de keuken en klom hij in zeven jaar op van leerling tot chef. In 2013 vertrok hij om zich verder te ontwikkelen naar De Lindehof in Nuenen, waar hij tot april 2016 als chef de partie onder zijn leermeester Soenil Bahadoer het topniveau leerde kennen. Hij was erbij toen het team van De Lindehof de tweede Michelinster behaalde. In 2014 won Jermain de kookwedstrijd ‘Variatiechef van het Jaar'.

~Christel Tuin~

Overig nieuws