De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Auteur: Redactie
Gastronomie 1 maart 2021
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinster) en Valentijn Bergers en Kevin Schlaman van The Lemon Tree. Het is een van de initiatieven die het paar onderneemt in het kader van hun 5-jarig eigenaarschap van De Loohoeve.

Op 1 maart 2021 vieren Marleen en Jeroen Brouwer dat ze 5 jaar geleden hotel en restaurant De Loohoeve in Schoonloo overnamen. Dat doen ze met diverse initiatieven, zoals een eigen jubileummenu, maar ook met een speciale samenwerking met drie Nederlandse topchefs. Het gaat om Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen, Jermain de Rozario van restaurant De Rozario in Helmond en Valentijn Bergers en Kevin Schlaman van restaurant The Lemon Tree in Deventer.

Daarnaast heropent het paar per 3 maart het hotelgedeelte voor een verblijf in combinatie met een gastronomisch diner en ontbijt op de kamer. De kamers zijn hiervoor omgebouwd tot sfeervolle private-dining-ruimtes.

Driesterrenbox met Soenil Bahadoer

Jeroen Brouwer: “In maart brengen we 3 bijzondere ‘four-hands-dinner-boxen’ uit, samengesteld met gerechten van de gastchef en van ons. Het gaat om chefs van restaurants waar we goed bevriend mee zijn en waar we een fijne wisselwerking mee hebben. Vanuit die vriendschap en collegiaal respect is het idee ontstaan om een four-hands-menu samen te stellen waarin we onze signatuur laten proeven en waarmee we elkaar helpen in deze bijzondere coronatijd.

De eerste menubox is een samenwerking met tweesterrenchef Soenil Bahadoer en wordt dus een driesterrenbox. Soenils kookstijl met Hindoestaanse invloeden proef je terug in het voorgerecht van zeebaars met tonijn, soja en aloo bobi. In het hoofdgerecht zit zijn befaamde rendang, gecombineerd met shortrib en pomtayer, echt een feestje! Als tussengerecht maken wij gebakken kabeljauw met bloemkool, Amsterdams zuur en dashiboter en er is een superlekker dessert van Marleen van Manjari chocolade 64%, kalamansi, ananas en karamel. Alle gerechten zijn geheel voorbereid en met de bijgeleverde instructie zonder al te veel moeite op tafel te zetten.”

Bij beide restaurants te bestellen

De box is bij beide restaurants te bestellen en af te halen op 13 maart ’s middags. Wie niet in de buurt van Schoonloo of Nuenen woont kan de box ook thuisbezorgd krijgen. Door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden wordt per gekoeld transport bezorgd. De menubox kost € 87,50 per persoon en is per 2 personen te bestellen via de website www.deloohoevevoorthuis.nl/ .

Jeroen Brouwer: “Op 20 maart volgt een menubox met The Lemon Tree en op 27 maart met De Rozario. De samenstelling hiervan maken we binnenkort bekend op onze socials en de website. Ook deze boxen kunnen besteld en afgehaald worden bij beide restaurants.”

Online proeverij groot succes

Marleen en Jeroen Brouwer initieerden nog diverse andere activiteiten rond het 5-jarig jubileum. Marleen Brouwer: “De live online kooksessie die we in samenwerking met Wijnkoperij Okhuysen organiseerden was een groot succes. Gasten konden een menubox met wijnen bestellen en op zondagmiddag via Zoom live meekoken met ons en meeproeven met de sommeliers. Daar kregen we veel enthousiaste reacties op.”

Jubileummenu

Een andere culinaire knaller wordt het jubileummenu dat op 6 maart verkrijgbaar is. Marleen Brouwer: “We hebben een superlekker en hoogwaardig menu samengesteld met onze favoriete gerechten. Dit menu rollen we landelijk uit, het kan op 6 maart op maar liefst zeven plaatsen afgehaald worden. We doen Leeuwarden, Groningen, Zwolle, Amsterdam, ’s-Hertogenbosch en Maastricht aan. Afhalen kan ook bij ons in Schoonloo. Daarnaast kan het ook per gekoeld transport in heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden thuisbezorgd worden.”

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws