Grand Concours du Caviar op Folie Culinaire

21 september 2018 | David Bakker


Op woensdag 10 oktober organiseert Reitsma Seafood in samenwerking met Sturia Caviar de prestigieuze kaviaarkookwedstrijd ‘Grand Concours du Caviar’. Op dag drie van het exclusieve, gastronomische vakevenement Folie Culinaire strijden vier Nederlandse topchefs om de eer en om mooie prijzen. Sturia levert duurzame kaviaar aan het hoogste culinaire segment over de hele wereld en sinds deze week ook in Nederland. In Reitsma Seafood heeft de kaviaarproducent uit Aquitaine, een van ’s werelds oudste leveranciers van kaviaar, nu een geschikte distributeur gevonden voor de Nederlandse markt. Folie Culinaire vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht.

Duurzame kaviaar

Duurzame kaviaar is zeldzaam. Sturia is in 20 jaar uitgegroeid tot toonaangevende producent van duurzame kaviaar en beheert zelf, in eigen natuurlijke vijvers gelegen in het Zuid-Westen van Frankrijk, het hele productieproces. Van klein visje tot kaviaareitje. De productie is gebaseerd op een streng respect voor het ecologische evenwicht van de natuurlijke omgeving, waarbij Sturia de hoogste normen van kwaliteit hanteert.

Marja Reitsma van Reitsma Seafood: “Ik ben enorm verguld met deze samenwerking. Wij kwamen via Alain Caron in contact met de Bretonse sterrenchef Patrick Jeffroy, die de kaviaar van Sturia combineert met veel van zijn gerechten, en waren meteen laaiend enthousiast. Het viel ons op hoe veelzijdig deze kaviaar zich laat gebruiken. Vanwege onze reputatie van totaalleverancier van álles uit zee waren we al heel lang op zoek naar een kaviaarleverancier die dezelfde kijk heeft op kwaliteit, puurheid en duurzaamheid als wij, om ons assortiment compleet te maken. In Sturia hebben wij die gevonden en deze is vanaf nu verkrijgbaar via onze kaviaartak World of Caviar.nl.

Kaviaar kookwedstrijd

Tijdens het Grand Concours du Caviar bereidt een zeer sterk deelnemersveld een koude, een lauwwarme en een warme amuse met Sturia kaviaar in de hoofdrol. Deelnemende chefs zijn Jan Marrees van Bretelli* in Weert, Hans Kinkartz van l’Atelier in Gulpen, Roel Sanders van 55 in Maastricht en Jermain de Rozario van De Rozario in Helmond.

Een professionele vakjury bestaande uit Philippe Schroeven, oud-chefkok, culinair journalist en hoofdredacteur van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders, Executive Chef Restaurant Chateau Neercanne*, Guy de Saint Laurent, Sales Director Caviar Sturia en Guillaume Erblang-Rotaru, Brand Ambassador Caviar Sturia, beoordeelt de gerechten.

Naast een trofee ontvangt de winnaar een kilo topkwaliteit kaviaar van Sturia en een reportage van twee pagina’s in het gastronomisch vakblad Culinaire Saisonnier.

De wedstrijd vindt plaats op woensdag 10 oktober om 11:00 uur in de demokeuken van Culinaire Saisonnier en is volledig te volgen voor het publiek. De prijsuitreiking volgt meteen na afloop om 13.30 uur. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: