Grand Concours du Caviar op Folie Culinaire

21 september 2018 | David Bakker


Op woensdag 10 oktober organiseert Reitsma Seafood in samenwerking met Sturia Caviar de prestigieuze kaviaarkookwedstrijd ‘Grand Concours du Caviar’. Op dag drie van het exclusieve, gastronomische vakevenement Folie Culinaire strijden vier Nederlandse topchefs om de eer en om mooie prijzen. Sturia levert duurzame kaviaar aan het hoogste culinaire segment over de hele wereld en sinds deze week ook in Nederland. In Reitsma Seafood heeft de kaviaarproducent uit Aquitaine, een van ’s werelds oudste leveranciers van kaviaar, nu een geschikte distributeur gevonden voor de Nederlandse markt. Folie Culinaire vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht.

Duurzame kaviaar

Duurzame kaviaar is zeldzaam. Sturia is in 20 jaar uitgegroeid tot toonaangevende producent van duurzame kaviaar en beheert zelf, in eigen natuurlijke vijvers gelegen in het Zuid-Westen van Frankrijk, het hele productieproces. Van klein visje tot kaviaareitje. De productie is gebaseerd op een streng respect voor het ecologische evenwicht van de natuurlijke omgeving, waarbij Sturia de hoogste normen van kwaliteit hanteert.

Marja Reitsma van Reitsma Seafood: “Ik ben enorm verguld met deze samenwerking. Wij kwamen via Alain Caron in contact met de Bretonse sterrenchef Patrick Jeffroy, die de kaviaar van Sturia combineert met veel van zijn gerechten, en waren meteen laaiend enthousiast. Het viel ons op hoe veelzijdig deze kaviaar zich laat gebruiken. Vanwege onze reputatie van totaalleverancier van álles uit zee waren we al heel lang op zoek naar een kaviaarleverancier die dezelfde kijk heeft op kwaliteit, puurheid en duurzaamheid als wij, om ons assortiment compleet te maken. In Sturia hebben wij die gevonden en deze is vanaf nu verkrijgbaar via onze kaviaartak World of Caviar.nl.

Kaviaar kookwedstrijd

Tijdens het Grand Concours du Caviar bereidt een zeer sterk deelnemersveld een koude, een lauwwarme en een warme amuse met Sturia kaviaar in de hoofdrol. Deelnemende chefs zijn Jan Marrees van Bretelli* in Weert, Hans Kinkartz van l’Atelier in Gulpen, Roel Sanders van 55 in Maastricht en Jermain de Rozario van De Rozario in Helmond.

Een professionele vakjury bestaande uit Philippe Schroeven, oud-chefkok, culinair journalist en hoofdredacteur van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders, Executive Chef Restaurant Chateau Neercanne*, Guy de Saint Laurent, Sales Director Caviar Sturia en Guillaume Erblang-Rotaru, Brand Ambassador Caviar Sturia, beoordeelt de gerechten.

Naast een trofee ontvangt de winnaar een kilo topkwaliteit kaviaar van Sturia en een reportage van twee pagina’s in het gastronomisch vakblad Culinaire Saisonnier.

De wedstrijd vindt plaats op woensdag 10 oktober om 11:00 uur in de demokeuken van Culinaire Saisonnier en is volledig te volgen voor het publiek. De prijsuitreiking volgt meteen na afloop om 13.30 uur. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: