Grand Concours du Caviar op Folie Culinaire

21 september 2018 | David Bakker


Op woensdag 10 oktober organiseert Reitsma Seafood in samenwerking met Sturia Caviar de prestigieuze kaviaarkookwedstrijd ‘Grand Concours du Caviar’. Op dag drie van het exclusieve, gastronomische vakevenement Folie Culinaire strijden vier Nederlandse topchefs om de eer en om mooie prijzen. Sturia levert duurzame kaviaar aan het hoogste culinaire segment over de hele wereld en sinds deze week ook in Nederland. In Reitsma Seafood heeft de kaviaarproducent uit Aquitaine, een van ’s werelds oudste leveranciers van kaviaar, nu een geschikte distributeur gevonden voor de Nederlandse markt. Folie Culinaire vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht.

Duurzame kaviaar

Duurzame kaviaar is zeldzaam. Sturia is in 20 jaar uitgegroeid tot toonaangevende producent van duurzame kaviaar en beheert zelf, in eigen natuurlijke vijvers gelegen in het Zuid-Westen van Frankrijk, het hele productieproces. Van klein visje tot kaviaareitje. De productie is gebaseerd op een streng respect voor het ecologische evenwicht van de natuurlijke omgeving, waarbij Sturia de hoogste normen van kwaliteit hanteert.

Marja Reitsma van Reitsma Seafood: “Ik ben enorm verguld met deze samenwerking. Wij kwamen via Alain Caron in contact met de Bretonse sterrenchef Patrick Jeffroy, die de kaviaar van Sturia combineert met veel van zijn gerechten, en waren meteen laaiend enthousiast. Het viel ons op hoe veelzijdig deze kaviaar zich laat gebruiken. Vanwege onze reputatie van totaalleverancier van álles uit zee waren we al heel lang op zoek naar een kaviaarleverancier die dezelfde kijk heeft op kwaliteit, puurheid en duurzaamheid als wij, om ons assortiment compleet te maken. In Sturia hebben wij die gevonden en deze is vanaf nu verkrijgbaar via onze kaviaartak World of Caviar.nl.

Kaviaar kookwedstrijd

Tijdens het Grand Concours du Caviar bereidt een zeer sterk deelnemersveld een koude, een lauwwarme en een warme amuse met Sturia kaviaar in de hoofdrol. Deelnemende chefs zijn Jan Marrees van Bretelli* in Weert, Hans Kinkartz van l’Atelier in Gulpen, Roel Sanders van 55 in Maastricht en Jermain de Rozario van De Rozario in Helmond.

Een professionele vakjury bestaande uit Philippe Schroeven, oud-chefkok, culinair journalist en hoofdredacteur van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders, Executive Chef Restaurant Chateau Neercanne*, Guy de Saint Laurent, Sales Director Caviar Sturia en Guillaume Erblang-Rotaru, Brand Ambassador Caviar Sturia, beoordeelt de gerechten.

Naast een trofee ontvangt de winnaar een kilo topkwaliteit kaviaar van Sturia en een reportage van twee pagina’s in het gastronomisch vakblad Culinaire Saisonnier.

De wedstrijd vindt plaats op woensdag 10 oktober om 11:00 uur in de demokeuken van Culinaire Saisonnier en is volledig te volgen voor het publiek. De prijsuitreiking volgt meteen na afloop om 13.30 uur. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: