Zeeuwse glorie: Mezger wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

13 november 2017 | Thijs Jacobs

De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober t/m 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire liefhebbers voordelig kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. De HEERLIJK-gasten hebben na hun etentje een review achter gelaten en de restaurants beoordeeld op eten, service, sfeer en gastvrijheid. De stemmen zijn geteld en de landelijke winnaar is…....

Landelijke top 10

  1. Mezger 9,34 (Domburg)

  2. Lucas Rive* 9,29 (Hoorn)

  3. De Bokkedoorns 9,15 (Overveen)

  4. Wollerich* 9,13 (Sint-Oedenrode)

  5. De Rozario 8,97 (Helmond)

  6. Tante Koosje* 8,96 (Loenen aan de Vecht)

  7. Bridges* 8,94 (Amsterdam)

  8. Katseveer* 8,91 (Wilhelminadorp)

  9. De Witte Zwaan 8,85 (De Bilt)

  10. Herberg de Engel 8,81 (Dodewaard)

 

Mezger overtrof alle verwachtingen tijdens de HEERLIJK10Daagse eerder deze maand. Saillant detail: het restaurant is nog maar net geopend, en deed voor het eerst mee met HEERLIJK10Daagse. Met een 9,34 als eindcijfer bewijzen patron-cuisiniers Sander de Jonge & Jeroen Tanis en hun team tot de absolute top te behoren. In een interieur van Fins hout, strak messing en koningsblauwe stoelen konden gasten hier optimaal genieten van pure gerechten van het beste uit Zeeland.

Droom

‘’In het voorjaar van 2017 hebben wij onze culinaire droom verwezenlijkt door Mezger te openen. Wij zijn dan ook super trots dat onze passie ook gewaardeerd wordt door de gasten én dat wij als landelijke winnaar uit de bus komen!’’ - aldus de trotse winnaars Sander en Jeroen.

Sterrenzaken

Het restaurant laat hiermee gerenommeerde sterrenrestaurants achter zich als De Bokkedoorns* (Overveen), Lucas Rive* (Hoorn) en Wollerich* (Sint-Oedenrode). Al eerder wist het HEERLIJK10Daagse publiek culinair Zeeland te waarderen. In 2015 ging tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang* (Hoofdplaat) er met de felbegeerde publieksprijs vandoor.

Save the date

HEERLIJK10Daagse winnaarseditie vindt plaats van 17 t/m 26 november en reserveren kan vanaf nu via www.heerlijk.nl/10daagse. Omdat alleen de winnaars hieraan mogen meedoen zal de vraag naar een tafeltje groot zijn. Voor een 3-gangenlunch betaal je slechts € 22,50 en voor een 3-gangendiner maar € 27,50*. Restaurants met Michelinster(ren) vragen € 10,- toeslag per ster.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: