Zeeuwse glorie: Mezger wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

13 november 2017 | Thijs Jacobs

De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober t/m 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire liefhebbers voordelig kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. De HEERLIJK-gasten hebben na hun etentje een review achter gelaten en de restaurants beoordeeld op eten, service, sfeer en gastvrijheid. De stemmen zijn geteld en de landelijke winnaar is…....

Landelijke top 10

  1. Mezger 9,34 (Domburg)

  2. Lucas Rive* 9,29 (Hoorn)

  3. De Bokkedoorns 9,15 (Overveen)

  4. Wollerich* 9,13 (Sint-Oedenrode)

  5. De Rozario 8,97 (Helmond)

  6. Tante Koosje* 8,96 (Loenen aan de Vecht)

  7. Bridges* 8,94 (Amsterdam)

  8. Katseveer* 8,91 (Wilhelminadorp)

  9. De Witte Zwaan 8,85 (De Bilt)

  10. Herberg de Engel 8,81 (Dodewaard)

 

Mezger overtrof alle verwachtingen tijdens de HEERLIJK10Daagse eerder deze maand. Saillant detail: het restaurant is nog maar net geopend, en deed voor het eerst mee met HEERLIJK10Daagse. Met een 9,34 als eindcijfer bewijzen patron-cuisiniers Sander de Jonge & Jeroen Tanis en hun team tot de absolute top te behoren. In een interieur van Fins hout, strak messing en koningsblauwe stoelen konden gasten hier optimaal genieten van pure gerechten van het beste uit Zeeland.

Droom

‘’In het voorjaar van 2017 hebben wij onze culinaire droom verwezenlijkt door Mezger te openen. Wij zijn dan ook super trots dat onze passie ook gewaardeerd wordt door de gasten én dat wij als landelijke winnaar uit de bus komen!’’ - aldus de trotse winnaars Sander en Jeroen.

Sterrenzaken

Het restaurant laat hiermee gerenommeerde sterrenrestaurants achter zich als De Bokkedoorns* (Overveen), Lucas Rive* (Hoorn) en Wollerich* (Sint-Oedenrode). Al eerder wist het HEERLIJK10Daagse publiek culinair Zeeland te waarderen. In 2015 ging tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang* (Hoofdplaat) er met de felbegeerde publieksprijs vandoor.

Save the date

HEERLIJK10Daagse winnaarseditie vindt plaats van 17 t/m 26 november en reserveren kan vanaf nu via www.heerlijk.nl/10daagse. Omdat alleen de winnaars hieraan mogen meedoen zal de vraag naar een tafeltje groot zijn. Voor een 3-gangenlunch betaal je slechts € 22,50 en voor een 3-gangendiner maar € 27,50*. Restaurants met Michelinster(ren) vragen € 10,- toeslag per ster.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: