Top chefs koken samen in uniek pop-up restaurant

5 januari 2018 | Roy Spijker

Amsterdam begint het culinaire jaar 2018 meteen goed met een uniek pop up restaurant: The Chefsclub met tal van (sterren) chefs, die vijf dagen lang de sterren van de hemel koken. Liefhebbers moeten er echter heel snel bij zijn want dit unieke culinaire evenement is van 7 januari tot en met 11 januari , gelijktijdig met de nationale Horecabeurs: de Horecava in de RAI.

Tijdens deze dagen kunnen liefhebbers van culinaire hoogstandjes terecht in het pop up restaurant The Chefsclub waar elk van de chefs wisselend òf een lunch òf een diner bereidt. In het kader van het thema “Proef de toekomst” koken diverse Nederlandse koks, afkomstig uit de nieuwe garde Nederlandse (sterren) chefs, wisselend òf een lunch òf een diner. De chefs hebben allen gemeen dat ze wars zijn van heersende conventies en dicht bij zichzelf blijven. Ze zijn veelal gevormd onder de vleugels van vermaarde Michelinchefs maar hebben nu elk hun eigen identiteit en al dan niet een eigen restaurant.

De chefs van The Chefsclub zijn: Dennis Huwae (ex &Samhoud Places*), Erik Tas ( ex Parkheuvel**),Wessel Ruimgaert (ex Aan de Poel**),Wouter Kik (De Kromme Watergang**),Rik Jansma (Basiliek*)Maurits van der Vooren (La Tour*),  Juliën van Loo (Parkheuvel**). Chef van het jaar 2018, van Les Jeunes Restaurateurs, Jermain de Rozario ( ex De Lindehof*,) verzorgt de openingsavond op zondag 7 januari.

Elk van deze bereidt in The Chefsclub dus óf een lunch óf een diner in de vorm van een ”chef’s menu” voor maximaal 100 gasten. Een exclusieve aangelegenheid dus, maar tegen zéér betaalbare prijzen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Grand Concours du Caviar op Folie Culinaire

Op woensdag 10 oktober organiseert Reitsma Seafood in samenwerking met Sturia Caviar de prestigieuze kaviaarkookwedstrijd ‘Grand Concours du Caviar’. Op dag drie van het exclusieve, gastronomische vakevenement Folie Culinaire strijden vier Nederlandse topchefs om de eer en om mooie pri...

Vis Achtergronden
Nederlands Oesterseizoen 2018-2019 officieel geopend

Op de Oosterschelde sleepte vandaag de YE155 de eerste oesters van het seizoen. Schipper Maurice Boone overhandigde de oesters aan de Nederlandse Oestervereniging en de gemeentebesturen van Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. Daarmee is het oesterseizoen in Nederland en België officieel geopend....

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Fastservice Rotterdam
Herman Hell en Hugo Kruijssen nemen vestigingen SUGO Pizza over

Horecaondernemers Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, en Hugo Kruijssen hebben drie vestigingen van SUGO Pizza overgenomen. Daarmee gaat een jongensdroom van de twee vrienden in vervulling. Herman: "We hebben het product van SUGO Pizza verbeterd en voorspellen een groot...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Awards Culinair
Manouk Wols (Restaurant Dell’arte) wint Young Chef Award 2018

Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar streden woensdag op Gastvrij Rotterdam om de Euro-Toques Young Chef Award 2018. De deelnemers waren: Jeremy Arrascaeta Restaurant Bougainville - Amsterdam, Xander Kleintjes Restaurant 't Vaantje – Reeuwijk, Joomay Steffens Restaurant Bentinck - Bu...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: