KRO-NCRV volgt jonge veelbelovende chefkoks en een sommelier

3 mei 2017 | Thijs Jacobs

In het programma De Nieuwe Garde volgen we jonge veelbelovende chefkoks en een sommelier in de keuken en daarbuiten. Met koken als grootste passie, moeten er andere dingen worden opgeofferd. Valt het runnen van een sterrenrestaurant te combineren met gezinsuitbreiding? Waar is de grens tussen kunnen en willen? En hoe gaan ze om met prestatiedruk? In De Nieuwe Garde worden deze jonge toptalenten 24/7 gevolgd op hun weg om de absolute top in hun vak te bereiken. 

Syrco Bakker, runt als chefkok het restaurant met 1 ster van Sergio Herman: “Pure C” in het Zeeuwse Cadzand. De perfectionistische Syrco bouwt daarbij een nieuw huis met zijn vriendin en ook “Pure C” en het bijbehorende hotel krijgen een make-over.

Syrco: "Ik denk dat je met eten alle zintuigen moet prikkelen. Als je iets ziet moet je denken: ik wil het eten. Zo smakelijk moet het eruit zien. Je kan niet de makkelijke weg kiezen. Dat is een no go. Je moet elke dag alles geven."

Ryan Bahadour, zoon van 2 sterrenchef Soenil Bahadour, gaat na een mislukt avontuur aan de slag bij sterrenzaak “De Karpendonkse Hoeve”. Hier zal hij de zittende chefkok gaan vervangen.

Ryan: "Ik ga net zo lang door tot ik die smaak echt heb..."

Arturo Dalhuisen, protegé van 3 sterrenchef Jacob Jan Boerma, is gevraagd om Boerma’s restaurant “The White Room” in het Krasnapolsky-hotel in Amsterdam te leiden. Een prestigieus project wat betekent dat hij geen vrije tijd meer heeft en zijn familie en vrienden nauwelijks ziet. Alles offert hij op voor dit project, zijn grote droom.

Arturo: “Ik ben een vakidioot, iemand die er alles voor aan de kant zet. In mijn agenda staan geen verjaardagen meer van mensen die ik ken….” 

Estee Strooker, TV kok, eigenaresse van restaurant “’t Amusement” en saladebar “Slaatje Bla” in Arnhem, voorvechtster van duurzaam eten, merkt dat ze de afgelopen jaren te veel hooi op haar vork heeft genomen. Ze moet keuzes maken om zich als chef naar een hoger niveau te tillen en inspiratie opdoen bij een gerenommeerd restaurant in New York. 

Estée: "Ik wil me meer laten horen nog. Laten zien wat ik kan en wat ik te vertellen heb."

Jermain de Rozario, stond een paar jaar geleden nog op de vuilniswagen. Nu heeft hij zich opgewerkt tot chef en eigenaar van zijn restaurant “de Rozario” in Helmond.

Jermain: “Als je eenmaal onderaan hebt gelegen, besef je dat je er iets aan moet doen om wat te bereiken. Dat is mijn hoogste prioriteit. En dat is misschien wel eens vervelend voor mijn vrouw, maar samen met mijn zoon komt mijn restaurant op 1”.

Johanneke van IWaarden, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk zijn rasechte ondernemers die op jonge leeftijd al een imperium hebben opgebouwd in Amsterdam. Naast hun twee restaurants “Breda” en “Guts & Glory”, openen ze een Pita tent in de Foodhallen en brengen ze een eigen snack op de markt. Ze zijn altijd bezig met een volgend project.  

Guillaume:“We zijn altijd op zoek naar een extra boost in een gerecht, dat je stijl achterover laat slaan. Dat is de bedoeling.”

Lotte Wolf, werkt al heel jong als sommelier bij toprestaurants “Oud Sluis” en “Pure C”. Inmiddels gaat ze over de wijn-spijs combinaties bij sterrenrestaurant “Bridges” in het Amsterdamse hotel “The Grand”. Daarnaast heeft ze haar eigen wijngaard in Zuid Afrika.

Lotte: “Het gevoel om door mijn eigen wijngaard te lopen dan kan ik bijna niet beschrijven hoe gelukkig ik word. Ik denk dat ik Nirvana vind daar."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: