Genomineerden Restaurant Awards 2017 bekend

21 december 2016 | Jorien Slager

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. 

Hattrick voor het culinaire Koningskoppel?

In 2015 en 2016 werden Jonnie en Thérèse Boer met de Librije* verkozen tot ‘Beste Restaurant van Nederland’ door hun collega’s. Zullen zij in 2017 een hattrick scoren?
Ze maken in ieder geval kans want ze zijn weer genomineerd!
Wie ook genomineerd zijn in deze categorie: Inter Scaldes* (Kruiningen), De Leest*** (Vaassen), Librije’s Zusje** (Amsterdam) en Bord’Eau* (Amsterdam). Een aardige strijd tussen titanen dus.

3 nominaties voor De Librije** en Bord’Eau*

Maar er is meer te behalen! Er zijn nog 12 andere categorieën waar flink gestreden wordt voor de award. Dat het er hard aan toe gaat, dat blijkt wel: vorig jaar werden zij nog winnaar, maar dit jaar niet genomineerd: De Librije**. Wie maken wel kans? In de categorie biologisch: Vork & Mes (Hoofddorp), De Kas (Amsterdam), Dertien (Rotterdam), Bolenius* (Amsterdam) en de Groene Lantaarn* (Zuidwolde).

En verder…..

Categorie:
Beste Vlees Restaurant van Nederland: CEO Baas van het vlees (Rotterdam), The Roast Room (Amsterdam), Loetje (Amsterdam), Ron Gastrobar* (Amsterdam) en BIT (Den Haag).

Beste Vis Restaurant van Nederland: De Kromme Watergang* (Hoofdplaat), Pure C* (Cadzand-Bad), Inter Scaldes* (Kruiningen), Vis aan de Schelde (Amsterdam) en Zeezout (Rotterdam).

Beste Wijn Restaurant van Nederland: De Librije** (Zwolle), Bord’Eau** (Amsterdam), La Rive (Amsterdam), Waterproef (Den Haag) en Da Vinci* (Maasbracht)

Beste Groente Restaurant van Nederland: Bolenius (Amsterdam), Niven (Rijswijk), Kop van ’t Land (Dordrecht), De Kas (Amsterdam) en Eindeloos (Leeuwarden).

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland: Hofstede de Blaak (Tilburg), De Loohoeve (Schoonloo), Sinne (Amsterdam), Aan de Poel* (Amstelveen) en Het Gouden Kalf (Den Haag).

Beste Nieuwkomer van Nederland: Meliefste (Wolphaartsdijk), Tribeca (Heeze), De Rozario (Helmond), Savage (Rotterdam) en de Ertepeller (Papendrecht).

Beste Aziatische Restaurant van Nederland: O&O (Sint Willebrord), Sazanka (Amsterdam), Yamazato* (Amsterdam), HanTing (Den Haag) en Asian Glories (Rotterdam).

Beste Italiaanse Restaurant van Nederland: Mario Uva (Wijdewormer), Toscanini (Amsterdam), Mediterraneo (Maastricht), O’Pazzo (Rotterdam) en Coco Pazzo (Houten).

Beste Fromager van Nederland: Perceel (Capelle a/d IJssel), Fred** (Rotterdam), Bord’Eau**(Amsterdam), Parkheuvel** (Rotterdam) en de Librije** (Zwolle).

Meest Romantische Restaurant van Nederland: Vinkeles (Amsterdam), Ciel Bleu** (Amsterdam), La Rive (Amsterdam), Fred* (Rotterdam) en ’t Kalkoentje (Rhenen).

Tot slot, waar vindt deze jury dat je absoluut in het buitenland naar toe moet? Kortom wie zijn genomineerd voor Beste Restaurant Internationaal? Hertog Jan** (Brugge), Noma** (Kopenhagen), Amber** (Hongkong), The Jane** (Antwerpen) en El Celler de Can Roca** (Girona) maken kans op de titel.

Omdat de komende tijd in het teken staat van HEERLIJK eten en drinken rondom de kerstboom (of in één van die fantastische restaurants natuurlijk) wordt in januari bekend gemaakt wie er met welke award vandoor gaat. Zo starten we het nieuwe jaar gewoon weer met een feestje! 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: