Genomineerden Restaurant Awards 2017 bekend

21 december 2016 | Jorien Slager

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. 

Hattrick voor het culinaire Koningskoppel?

In 2015 en 2016 werden Jonnie en Thérèse Boer met de Librije* verkozen tot ‘Beste Restaurant van Nederland’ door hun collega’s. Zullen zij in 2017 een hattrick scoren?
Ze maken in ieder geval kans want ze zijn weer genomineerd!
Wie ook genomineerd zijn in deze categorie: Inter Scaldes* (Kruiningen), De Leest*** (Vaassen), Librije’s Zusje** (Amsterdam) en Bord’Eau* (Amsterdam). Een aardige strijd tussen titanen dus.

3 nominaties voor De Librije** en Bord’Eau*

Maar er is meer te behalen! Er zijn nog 12 andere categorieën waar flink gestreden wordt voor de award. Dat het er hard aan toe gaat, dat blijkt wel: vorig jaar werden zij nog winnaar, maar dit jaar niet genomineerd: De Librije**. Wie maken wel kans? In de categorie biologisch: Vork & Mes (Hoofddorp), De Kas (Amsterdam), Dertien (Rotterdam), Bolenius* (Amsterdam) en de Groene Lantaarn* (Zuidwolde).

En verder…..

Categorie:
Beste Vlees Restaurant van Nederland: CEO Baas van het vlees (Rotterdam), The Roast Room (Amsterdam), Loetje (Amsterdam), Ron Gastrobar* (Amsterdam) en BIT (Den Haag).

Beste Vis Restaurant van Nederland: De Kromme Watergang* (Hoofdplaat), Pure C* (Cadzand-Bad), Inter Scaldes* (Kruiningen), Vis aan de Schelde (Amsterdam) en Zeezout (Rotterdam).

Beste Wijn Restaurant van Nederland: De Librije** (Zwolle), Bord’Eau** (Amsterdam), La Rive (Amsterdam), Waterproef (Den Haag) en Da Vinci* (Maasbracht)

Beste Groente Restaurant van Nederland: Bolenius (Amsterdam), Niven (Rijswijk), Kop van ’t Land (Dordrecht), De Kas (Amsterdam) en Eindeloos (Leeuwarden).

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland: Hofstede de Blaak (Tilburg), De Loohoeve (Schoonloo), Sinne (Amsterdam), Aan de Poel* (Amstelveen) en Het Gouden Kalf (Den Haag).

Beste Nieuwkomer van Nederland: Meliefste (Wolphaartsdijk), Tribeca (Heeze), De Rozario (Helmond), Savage (Rotterdam) en de Ertepeller (Papendrecht).

Beste Aziatische Restaurant van Nederland: O&O (Sint Willebrord), Sazanka (Amsterdam), Yamazato* (Amsterdam), HanTing (Den Haag) en Asian Glories (Rotterdam).

Beste Italiaanse Restaurant van Nederland: Mario Uva (Wijdewormer), Toscanini (Amsterdam), Mediterraneo (Maastricht), O’Pazzo (Rotterdam) en Coco Pazzo (Houten).

Beste Fromager van Nederland: Perceel (Capelle a/d IJssel), Fred** (Rotterdam), Bord’Eau**(Amsterdam), Parkheuvel** (Rotterdam) en de Librije** (Zwolle).

Meest Romantische Restaurant van Nederland: Vinkeles (Amsterdam), Ciel Bleu** (Amsterdam), La Rive (Amsterdam), Fred* (Rotterdam) en ’t Kalkoentje (Rhenen).

Tot slot, waar vindt deze jury dat je absoluut in het buitenland naar toe moet? Kortom wie zijn genomineerd voor Beste Restaurant Internationaal? Hertog Jan** (Brugge), Noma** (Kopenhagen), Amber** (Hongkong), The Jane** (Antwerpen) en El Celler de Can Roca** (Girona) maken kans op de titel.

Omdat de komende tijd in het teken staat van HEERLIJK eten en drinken rondom de kerstboom (of in één van die fantastische restaurants natuurlijk) wordt in januari bekend gemaakt wie er met welke award vandoor gaat. Zo starten we het nieuwe jaar gewoon weer met een feestje! 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: