Genomineerden Restaurant Awards 2017 bekend

21 december 2016 | Jorien Slager
Genomineerden Restaurant Awards 2017 bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. 

Hattrick voor het culinaire Koningskoppel?

In 2015 en 2016 werden Jonnie en Thérèse Boer met de Librije* verkozen tot ‘Beste Restaurant van Nederland’ door hun collega’s. Zullen zij in 2017 een hattrick scoren?
Ze maken in ieder geval kans want ze zijn weer genomineerd!
Wie ook genomineerd zijn in deze categorie: Inter Scaldes* (Kruiningen), De Leest*** (Vaassen), Librije’s Zusje** (Amsterdam) en Bord’Eau* (Amsterdam). Een aardige strijd tussen titanen dus.

3 nominaties voor De Librije** en Bord’Eau*

Maar er is meer te behalen! Er zijn nog 12 andere categorieën waar flink gestreden wordt voor de award. Dat het er hard aan toe gaat, dat blijkt wel: vorig jaar werden zij nog winnaar, maar dit jaar niet genomineerd: De Librije**. Wie maken wel kans? In de categorie biologisch: Vork & Mes (Hoofddorp), De Kas (Amsterdam), Dertien (Rotterdam), Bolenius* (Amsterdam) en de Groene Lantaarn* (Zuidwolde).

En verder…..

Categorie:
Beste Vlees Restaurant van Nederland: CEO Baas van het vlees (Rotterdam), The Roast Room (Amsterdam), Loetje (Amsterdam), Ron Gastrobar* (Amsterdam) en BIT (Den Haag).

Beste Vis Restaurant van Nederland: De Kromme Watergang* (Hoofdplaat), Pure C* (Cadzand-Bad), Inter Scaldes* (Kruiningen), Vis aan de Schelde (Amsterdam) en Zeezout (Rotterdam).

Beste Wijn Restaurant van Nederland: De Librije** (Zwolle), Bord’Eau** (Amsterdam), La Rive (Amsterdam), Waterproef (Den Haag) en Da Vinci* (Maasbracht)

Beste Groente Restaurant van Nederland: Bolenius (Amsterdam), Niven (Rijswijk), Kop van ’t Land (Dordrecht), De Kas (Amsterdam) en Eindeloos (Leeuwarden).

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland: Hofstede de Blaak (Tilburg), De Loohoeve (Schoonloo), Sinne (Amsterdam), Aan de Poel* (Amstelveen) en Het Gouden Kalf (Den Haag).

Beste Nieuwkomer van Nederland: Meliefste (Wolphaartsdijk), Tribeca (Heeze), De Rozario (Helmond), Savage (Rotterdam) en de Ertepeller (Papendrecht).

Beste Aziatische Restaurant van Nederland: O&O (Sint Willebrord), Sazanka (Amsterdam), Yamazato* (Amsterdam), HanTing (Den Haag) en Asian Glories (Rotterdam).

Beste Italiaanse Restaurant van Nederland: Mario Uva (Wijdewormer), Toscanini (Amsterdam), Mediterraneo (Maastricht), O’Pazzo (Rotterdam) en Coco Pazzo (Houten).

Beste Fromager van Nederland: Perceel (Capelle a/d IJssel), Fred** (Rotterdam), Bord’Eau**(Amsterdam), Parkheuvel** (Rotterdam) en de Librije** (Zwolle).

Meest Romantische Restaurant van Nederland: Vinkeles (Amsterdam), Ciel Bleu** (Amsterdam), La Rive (Amsterdam), Fred* (Rotterdam) en ’t Kalkoentje (Rhenen).

Tot slot, waar vindt deze jury dat je absoluut in het buitenland naar toe moet? Kortom wie zijn genomineerd voor Beste Restaurant Internationaal? Hertog Jan** (Brugge), Noma** (Kopenhagen), Amber** (Hongkong), The Jane** (Antwerpen) en El Celler de Can Roca** (Girona) maken kans op de titel.

Omdat de komende tijd in het teken staat van HEERLIJK eten en drinken rondom de kerstboom (of in één van die fantastische restaurants natuurlijk) wordt in januari bekend gemaakt wie er met welke award vandoor gaat. Zo starten we het nieuwe jaar gewoon weer met een feestje! 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: