Genomineerden Restaurant Awards 2017 bekend

21 december 2016 | Jorien Slager

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. 

Hattrick voor het culinaire Koningskoppel?

In 2015 en 2016 werden Jonnie en Thérèse Boer met de Librije* verkozen tot ‘Beste Restaurant van Nederland’ door hun collega’s. Zullen zij in 2017 een hattrick scoren?
Ze maken in ieder geval kans want ze zijn weer genomineerd!
Wie ook genomineerd zijn in deze categorie: Inter Scaldes* (Kruiningen), De Leest*** (Vaassen), Librije’s Zusje** (Amsterdam) en Bord’Eau* (Amsterdam). Een aardige strijd tussen titanen dus.

3 nominaties voor De Librije** en Bord’Eau*

Maar er is meer te behalen! Er zijn nog 12 andere categorieën waar flink gestreden wordt voor de award. Dat het er hard aan toe gaat, dat blijkt wel: vorig jaar werden zij nog winnaar, maar dit jaar niet genomineerd: De Librije**. Wie maken wel kans? In de categorie biologisch: Vork & Mes (Hoofddorp), De Kas (Amsterdam), Dertien (Rotterdam), Bolenius* (Amsterdam) en de Groene Lantaarn* (Zuidwolde).

En verder…..

Categorie:
Beste Vlees Restaurant van Nederland: CEO Baas van het vlees (Rotterdam), The Roast Room (Amsterdam), Loetje (Amsterdam), Ron Gastrobar* (Amsterdam) en BIT (Den Haag).

Beste Vis Restaurant van Nederland: De Kromme Watergang* (Hoofdplaat), Pure C* (Cadzand-Bad), Inter Scaldes* (Kruiningen), Vis aan de Schelde (Amsterdam) en Zeezout (Rotterdam).

Beste Wijn Restaurant van Nederland: De Librije** (Zwolle), Bord’Eau** (Amsterdam), La Rive (Amsterdam), Waterproef (Den Haag) en Da Vinci* (Maasbracht)

Beste Groente Restaurant van Nederland: Bolenius (Amsterdam), Niven (Rijswijk), Kop van ’t Land (Dordrecht), De Kas (Amsterdam) en Eindeloos (Leeuwarden).

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland: Hofstede de Blaak (Tilburg), De Loohoeve (Schoonloo), Sinne (Amsterdam), Aan de Poel* (Amstelveen) en Het Gouden Kalf (Den Haag).

Beste Nieuwkomer van Nederland: Meliefste (Wolphaartsdijk), Tribeca (Heeze), De Rozario (Helmond), Savage (Rotterdam) en de Ertepeller (Papendrecht).

Beste Aziatische Restaurant van Nederland: O&O (Sint Willebrord), Sazanka (Amsterdam), Yamazato* (Amsterdam), HanTing (Den Haag) en Asian Glories (Rotterdam).

Beste Italiaanse Restaurant van Nederland: Mario Uva (Wijdewormer), Toscanini (Amsterdam), Mediterraneo (Maastricht), O’Pazzo (Rotterdam) en Coco Pazzo (Houten).

Beste Fromager van Nederland: Perceel (Capelle a/d IJssel), Fred** (Rotterdam), Bord’Eau**(Amsterdam), Parkheuvel** (Rotterdam) en de Librije** (Zwolle).

Meest Romantische Restaurant van Nederland: Vinkeles (Amsterdam), Ciel Bleu** (Amsterdam), La Rive (Amsterdam), Fred* (Rotterdam) en ’t Kalkoentje (Rhenen).

Tot slot, waar vindt deze jury dat je absoluut in het buitenland naar toe moet? Kortom wie zijn genomineerd voor Beste Restaurant Internationaal? Hertog Jan** (Brugge), Noma** (Kopenhagen), Amber** (Hongkong), The Jane** (Antwerpen) en El Celler de Can Roca** (Girona) maken kans op de titel.

Omdat de komende tijd in het teken staat van HEERLIJK eten en drinken rondom de kerstboom (of in één van die fantastische restaurants natuurlijk) wordt in januari bekend gemaakt wie er met welke award vandoor gaat. Zo starten we het nieuwe jaar gewoon weer met een feestje! 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: