Twee nieuwe restaurants bekendgemaakt voor Michelingids Nederland

Auteur: Redactie
Michelin 5 oktober 2023
Twee nieuwe restaurants bekendgemaakt voor Michelingids Nederland

Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app van de Michelin Gids en zijn makkelijk te herkennen aan het ‘Nieuw’-symbool. Of deze restaurants ook een Michelinster, een groene ster of een Bib Gourmand krijgen wordt tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie onthuld. 

Lees hier ons artikel over de terugkeer van de uitreiking Michelinsterren naar Maastricht 

De Michelininspecteurs hebben deze maand twee nieuwe restaurants geselecteerd:

Bistro Pinot, Grou

"Zit u in Friesland en droomt u van een uitje naar Parijs? Trek dan snel door de lieflijke straatjes van Grou om deze hartverwarmende bistro te bezoeken. De nostalgische muurtegeltjes, de marmeren comptoir en houten stoelen, de Franse muziek door de boxen. Deze zaak heeft een ziel! Bistroklassiekers worden hier volgens de regels van de kunst geëerd. Sappige ganzenlever op briochebrood, fruitige canard à l’orange, een krokant en geweldig fris makarontaartje. De sharinggerechten (kies er zeker vier) nemen u mee naar de typische bistrootjes van de Parijse rive gauche", meldt Michelin over Bistro Pinot. 

Nazka, Amsterdam

Over Nazka schrijft de gids: "U krijgt even de indruk in een cave à vin te zijn beland, maar loop door om te voelen hoe deze hippe, Zuid-Amerikaanse zaak leeft op het ritme van de stad. Nazka laat een wervelwind van expressieve smaken op u los, van de pisco-cocktails tot de ceviche en andere Peruviaanse specialiteiten. Het kleurrijke samenspel van spicy/zoete pepers, Aziatische umami, de fraîcheur van leche del tigre. Funky! De weldoordachte wereldse wijnkaart voegt nog wat extra karakter toe aan deze bijzondere ervaring."

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws