Restaurant LIZZ wordt opgenomen in de Michelingids en verwelkomt maître Louis Grizeau uit Bordeaux

Auteur: Redactie
Gastronomie Michelin Personalia 11 augustus 2022
Restaurant LIZZ wordt opgenomen in de Michelingids en verwelkomt maître Louis Grizeau uit Bordeaux

Restaurant LIZZ is opgenomen in de Michelingids als veelbelovend restaurant. Na twee bezoeken aan LIZZ waren de inspecteurs dermate enthousiast dat ze de inzet van het team willen belonen met een eervolle benoeming in de beroemde gids. Aan nieuwe maître en sommelier Louis Grizeau om de succesvolle weg van LIZZ voort te zetten.

Afgelopen periode hebben inspecteurs van Michelin tot twee keer toe restaurant LIZZ bezocht en besloten om het restaurant van luxe boutiquehotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda op te nemen in de Michelingids. Michelin onthult vanaf oktober 2021 elke maand enkele restaurants die worden opgenomen in de selectie. Je hoeft dus niet langer op de bekendmaking van de gids te wachten voor je (alvast een deel van de) nieuwe adressen ontdekt die de inspecteurs hebben geselecteerd. Is dit een voorbode voor 2023?

Boutiquehotel WSHS

Restaurant LIZZ is onderdeel van Relais & Châteaux Weeshuis Gouda, een luxe boutiquehotel met internationale allure gevestigd in een voormalig klooster en weeshuis dat dateert uit 1599. In het voorjaar van 2021 opende het WSHS haar poorten in het historische centrum van Gouda. Het hotel bestaat uit 25 luxueuze suites, Coffee & Cocktailbar COCO, de Jeruzalem Kapel, de Regentenkamer en Restaurant LIZZ. Samen met Judith van Mourik, bekend van het interieur voor Parc Broekhuizen, combineerden ondernemers Lennart en Sharon van Gastel luxe en design met historische aspecten en wisten ze samen een verrassend eclectisch geheel neer te zetten. WSHS trad direct toe tot Relais & Châteaux, een internationale verzameling van luxe hotels & resorts en bijzondere landgoederen die zich onderscheiden door excellente service en culinaire ervaringen op het hoogste niveau.

Een bak aan ervaring

Chef van LIZZ is Remco Kuijpers. Hij begon zijn carrière als leerling-kok bij De Swaen in Oisterwijk en werkte vervolgens bij toprestaurants als Da Vinci, Vermeer en Fitzgerald. Samen met de nieuwe maître en sommelier Louis Grizeau wil hij LIZZ naar een nog hoger plan tillen. Aan de ervaring van Louis zal het niet liggen. Hij werkte eerder bij meerdere hoogstaande (Michelin sterren) restaurants in Nederland en Frankrijk.
 

Overig nieuws