Team tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns neemt De Kop van Oost over

9 april 2019 | Yonne van Geene

Van 29 april tot en met 1 mei 2019 komt de brigade van het twee sterrenrestaurant De Bokkedoorns uit Overveen koken bij De Kop van Oost in Amsterdam. Het jonge en dynamische team van De Bokkedoorns staat gedurende drie dagen garant voor een speciaal viergangenmenu, ontwikkeld door chef Roy Eijkelkamp. Bevriende horecaondernemers Pascal Beeren van De Bokkedoorns en Boudewijn Siliakus van De Kop van Oost kwamen tijdens een rondje golf tot het lumieuze idee om op deze manier de krachten te bundelen. ‘De Kop van Oost invitational’ is een culinaire manier om gasten te verrassen. De Bokkedoorns is de eerste collegazaak waarmee dit concept invulling krijgt. 

De Kop van Oost is een transparante, lichte zaak met een prominente bar met love seats, een aangebouwde serre en een groot terras in de zon aan het water. Het indrukwekkende interieurontwerp kwam in samenwerking met designer Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek tot stand. 

De menukaart

Op de menukaart staan klassiekers met een twist voor verrassend toegankelijke prijzen. Er is veel aandacht voor goed en lekker eten, het borrelmoment en cocktails. Zo vertelt chef-kok Nick Holter: “De gerechten van De Kop van Oost zijn verrassend en voor een breed publiek toegankelijk. Dat wil zeggen dat fijnproevers hun hart kunnen ophalen, maar dat iemand die spontaan uit eten wil ook volop keuze heeft. De basis van de gerechten is de klassieke Franse keuken met internationaal invloeden en een eigen twist. Deze signatuur maakt de gerechten spannend waardoor je keer op keer terug wilt komen.”

Samenwerking

De Kop van Oost is het concept van drie jonge ondernemers: Eshwin Boetting, Pieter Bas den Burger en chef-kok Nick Holter, en mede-initiators Boudewijn Siliakus en Tjebbel Maris. Dit jonge team staat garant voor leuke initiatieven en ambitieuze plannen. De samenwerking met De Bokkedoorns is hiervan een prachtig voorbeeld. Als dit aanslaat volgen er meerdere initiatieven van ‘De Kop van Oost invitational’, waaronder de overname van de bar door bartenders van een gerenommeerde cocktailbar.

Over De Bokkedoorns

Restaurant De Bokkedoorns, op een steenworp afstand van Haarlem en Amsterdam, bevindt zich midden in een uniek duingebied met een wijds uitzicht over een betoverend duinmeer. Eigenaar Pascal Beeren en zijn team bedrijven dagelijkse culinaire topsport. De jonge en dynamische brigades, aangevoerd door chef-kok Roy Eijkelkamp en meestergastheer Peter Bruins, staan voor kennis van zaken, interesse en teamspirit. In 1978 werd De Bokkedoorns bekroond met de eerste Michelinster en in 1991 met de tweede.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: