Een brandguide, jouw merk op papier, is de belangrijkste basis voor een solide onderneming. Je logo, merkkleuren, tone of voice en uitgeschreven conce...
Na die eerste zenuwslopende beslissing om een nieuwe horecazaak te openen of een andere weg in te slaan, ga je waarschijnlijk als eerste aan de slag m...
In Nederland is eigenlijk nooit sprake geweest van een lunchcultuur. Gemiddeld nemen wij een half uurtje pauze voor een boterham met een glas melk. Ee...
Aanstaande zondag opent Fat Phill’s een nieuw restaurant op de Kinkerstraat in Amsterdam. Met deze nieuwe aanwinst, telt Fat Phill’s zesti...
Op zondag 1 september opende Restaurant Smelt in Den Bosch. Gelegen in de bekende Korte Putstraat, trok het restaurant direct veel belangstelling. Ond...
Ondernemen in… In het midden van het Groene Hart staat de scheve toren van de Sint-Janskerk als kenmerkend symbool van Linschoten. De verzakte...
Restaurants blijven zich vernieuwen om meer gasten aan te trekken en hun naamsbekendheid te vergroten. Ik heb op de hotelschool geleerd dat je als ond...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Amsterdam is een culinair concept rijker met ‘Le Petit Chef’ in Brasserie De Roode Leeuw. Deze dinershow combineert culinaire hoogstandjes...
Op 6, 7 en 8 september organiseren Low Food en Move Amsterdam, in samenwerking met ATAG, de tweede editie van het Low Food Festival. De wereld van gas...
In het centrum van Amsterdam, aan de Reguliersdwarsstraat, opent het Italiaanse restaurant Demetra. Met een kaart vol verse en huisgemaakte Italiaanse...
Pulitzer Amsterdam verwelkomt Jeroen Boone als nieuwe executive chef. Boone, een gerenommeerde naam in de Amsterdamse restaurantscene, lanceert dit na...
Dit jaar viert Salsa Shop haar tienjarig bestaan. Jeugdvrienden Louis Wesseling en Steven Visser openden in 2014 hun eerste zaak in de Amsterdamse Ams...
Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. Noa...
Jaimie van Heije maakte samen met Laphroaig eerder dit jaar een culinaire expeditie naar het Schotse schiereiland Islay, gericht op het ontwerpen van...
Zes topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Aan hen de ee...
Maandag 23 september 2024 is het zover. Dan vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vier c...
JRE-Jeunes Restaurateurs kondigt aan dat Michelin-ster chef Eric van Bochove, van restaurant ’t Vlasbloemeken* in Koewacht, zal meevaren met S...
The Avocado Show, met twee locaties in Amsterdam, is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank van de stad. De keten, opgericht in 2017, had voorhe...
Het ongeëvenaarde fine dining steakhouse restaurant Mr Porter Steakhouse, Bar & Lounge in Amsterdam, dat onderdeel is van The Entourage Group...
De zomervakantie is begonnen, en als horecaondernemer is het belangrijk om te weten hoe jouw prijzen zich verhouden tot die van concurrenten in andere...
Na het veroveren van België, maakt de populaire pokébowls-keten Hawaiian nu ook zijn opwachting in Nederland door te openen in Amsterdam....
"Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. Door de aanhoudende regen konden campings niet al...
Tijdens het slotdiner van de editie 2024 van Tour Culinair, het sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche, werd de prestigi...
Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor juni 2024 maar l...
In augustus opent het boutiquehotel The Diamond zijn deuren aan het bruisende Leidseplein in Amsterdam. Dit veelbesproken hotel, ontworpen door archit...
Amsterdamse bierbrouwerij Two Chefs Brewing en restaurantketen Sichuan Amsterdam hebben een bier gebrouwen met de eigenzinnige Sichuan peper. Het resu...
Horecava, de grootste horecabeurs van Nederland, kondigt een langdurige samenwerking aan met Wine Professional, de belangrijkste wijnbeurs van de Bene...
Het Amerikaanse restaurantplatform Opionated About Dining (OAD) heeft zijn jaarlijkse lijst met de 555 beste restaurants van Europa openbaar gemaakt....
ROUX is een veelbelovende toevoeging aan de culinaire scene van de Jordaan in Amsterdam, opgezet door drie gepassioneerde vrienden: Evy Marteijn, Roos...
Dirk Beljaarts wordt mogelijk de nieuwe minister van Economische Zaken, zo weten onder meer De Telegraaf en de NOS woensdagmiddag te melden. Op basis...
Amsterdam staat in de top tien van steden met de meeste Michelinrestaurants afgezet tegen het aantal inwoners, zo blijkt uit onderzoek van Chef’...
Rotterdam heeft een nieuwe hotspot: restaurant Vegitalian. Waar tot begin dit jaar de entree van Tech noir zat, is nu plaatsgemaakt voor een all day h...
Dinsdagavond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam voor de twaalfde keer twee bijzondere restaurantprijzen uitgereikt door de tijdschriften Leven in F...
Sinds deze maand schittert Rafael Surie als de nieuwe chef-kok van Locals in Arnhem. Hij brengt een wereld aan ervaring mee: hij werkte onder andere b...
De vierkoppige vakjury bestaande uit prominenten uit de wijn-spijs wereld, heeft zich deze editie van de tweejaarlijkse prestigieuze sherry-spijs weds...
Petit Caron is verhuisd. Het geliefde restaurant van de familie Caron, begonnen op het Gerard Douplein, heeft een nieuw thuis gevonden op de Frans Hal...
Een bekend gezegde, ook in de horeca, is ‘Assumption is the mother of all f*ck ups’. Ook op mijn werk hoor je regelmatig deze uitspraak om...