Thailand krijgt eigen Michelingids

25 april 2017 | Roy Spijker

Thailand krijgt zijn eigen versie van de Michelingids. Dat heeft het toeristenbureau van het land bekend gemaakt. De gids wordt gepubliceerd in het Thais en in het Engels. 

Thailand is daarme het zesde land in Azië dat een michelingids krijgt. De anderen landen zijn China, Japan, Zuid Korea, Hong Kong en Singapore. Volgens Yuthasak Supasorn van het Toerimse Bureau Thailand zal de gids er voor zorgen dat lokale restaurants geïnspireerd raken om hun kwaliteit en gastronomie te verbeteren.

Streetfood
Of er net als in Singapore een marktraampje een michelinster krijgt is nog maar de vraag. De Thaise autoriteiten hebben daags voordat bekend werd gemaakt dat de Michelingids in Thailand uitkomt, besloten dat de bekende marktkraampjes in Bangkok moeten sluiten. Het militaire regime in het land wil dit doen om de straten van de hoofdstad op te schonen. Het besluit stuit tot veel verzet onder reizigers en 'foodies', omdat Bangkok bekend staat om zijn streetfood.

Culinaire Hoofdstad
Volgens Lionel Dantiacq, President van Michelin Oost-Azië en Oceanië, is Bangkok een van de culinaire hoofdsteden in de wereld. Naast het beroemde street food zijn er ook vele toprestaurants. Gaggan, dat onlangs nog in de top tien kwam van beste restaurants ter wereld, is wellicht de bekendste.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: