Thailand krijgt eigen Michelingids

25 april 2017 | Roy Spijker

Thailand krijgt zijn eigen versie van de Michelingids. Dat heeft het toeristenbureau van het land bekend gemaakt. De gids wordt gepubliceerd in het Thais en in het Engels. 

Thailand is daarme het zesde land in Azië dat een michelingids krijgt. De anderen landen zijn China, Japan, Zuid Korea, Hong Kong en Singapore. Volgens Yuthasak Supasorn van het Toerimse Bureau Thailand zal de gids er voor zorgen dat lokale restaurants geïnspireerd raken om hun kwaliteit en gastronomie te verbeteren.

Streetfood
Of er net als in Singapore een marktraampje een michelinster krijgt is nog maar de vraag. De Thaise autoriteiten hebben daags voordat bekend werd gemaakt dat de Michelingids in Thailand uitkomt, besloten dat de bekende marktkraampjes in Bangkok moeten sluiten. Het militaire regime in het land wil dit doen om de straten van de hoofdstad op te schonen. Het besluit stuit tot veel verzet onder reizigers en 'foodies', omdat Bangkok bekend staat om zijn streetfood.

Culinaire Hoofdstad
Volgens Lionel Dantiacq, President van Michelin Oost-Azië en Oceanië, is Bangkok een van de culinaire hoofdsteden in de wereld. Naast het beroemde street food zijn er ook vele toprestaurants. Gaggan, dat onlangs nog in de top tien kwam van beste restaurants ter wereld, is wellicht de bekendste.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: