Simpele bistro krijgt per abuis Michelinster

20 februari 2017 | Thijs Jacobs

Le Bouche à Oreille, zo heet de simpele bistro/brasserie in de Franse plaats Bourges, waar je voor weinig geld simpele gerechten kunt eten. Voor twaalf euro vijftig heb je al een menu, met als hoofdgerecht Boeuf Bourguignon. Niet slecht natuurlijk, maar of het een Michelinster waard is?

Volgens Michelin wel. Althans: voor even dan... Op de website van Michelin stond het bescheiden restaurantje ineens vermeld (met een ster!) en vele culi's liepen de deur van de zaak ineens plat, tot grote verbazing van de eigenaar en de kok. Ze konden de enorme drukte simpelweg niet aan.

Een week lang bleef de fout bij Michelin onopgemerkt, waarna de fout hersteld werd. Gedurende die week konden de vier vaste personeelsleden het tempo haast niet bijhouden. 

Wat was er gebeurd? De inspecteurs van Michelin hadden het restaurant in Bourges verwisseld met een restaurant in Boutervilliers, 180 kilometer verderop. Dat restaurant heeft immers dezelfde naam. Het chique Bouche à Oreille hanteert prijzen die fors hoger zijn dan in de simpele bistro in Bourges. De eigenaren van beide zaken konden wel smakelijk lachen om het foutje....

Hieronder zie je de Facebook-post, waarin het simpele restaurant Michelin hartelijk bedankt voor de gemaakte fout. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: