Sergio Herman bereidt zich voor op Internationale Franchise-uitbreiding

Auteur: Redactie
Internationaal Michelin 1 juli 2024
Sergio Herman bereidt zich voor op Internationale Franchise-uitbreiding

Frites Atelier, het fast-casual concept van Michelin-sterrenchef Sergio Herman, staat op het punt een belangrijke stap te zetten in zijn expansieplannen. Het merk, bekend om zijn ambachtelijke Frites en culinaire creaties, kondigt aan dat het zijn succesvolle formule nu beschikbaar stelt voor franchising. Deze stap markeert het begin van een grootschalige uitbreiding met ambitieuze doelstellingen voor de komende jaren.

Frites Atelier heeft momenteel succesvolle vestigingen in Antwerpen, Brussel en Gent en heeft als doel om tegen 2030 aanwezig te zijn in alle hoofdsteden van Europa. Daarnaast werkt het merk aan marktintroducties in de Emiraten en Azië. Er is reeds een overeenkomst gesloten met een partner in het Verenigd Koninkrijk, en er zijn vergevorderde gesprekken gaande met potentiële partners in Turkije. In de Emiraten zijn onderhandelingen gestart met diverse horecagroepen die interesse hebben getoond in het merk.

Het merk heeft recentelijk zijn website aangepast om franchise aanvragen te faciliteren en heeft zich juridisch voorbereid als franchise. Er zijn specialisten aangesteld om franchisenemers te begeleiden in elke fase van het traject, van de eerste kennismaking tot de exploitatie van hun vestiging. Franchisenemers krijgen de kans om een Frites Atelier in hun regio te openen en ontvangen exclusieve rechten voor de groothandelsdistributie van de kenmerkende Frites Atelier-Frites. Deze Frites is ontwikkeld in samenwerking met de duurzame en innovatieve aardappelproducent Lamb Weston, een wereldleider in vers bevroren aardappelproducten. Dit product is na een uitgebreide ontwikkelingsfase van drie jaar, klaar voor wereldwijde distributie.

Inmiddels levert Frites Atelier, via een uitgebreid distributienetwerk met Lamb Weston, Frites aan een gerenommeerd wereldmerk in de hospitality- industrie, met distributie naar hun foodbrands in Zuid-Korea, Colombia en Mexico. 

De eigenaar en mede-oprichter van Frites Atelier, voormalig oprichter van het succesvolle kledingmerk Scotch & Soda dat hij in 2011 verkocht, speelt een cruciale rol in de internationale uitbreidingsplannen van het merk. Zijn ondernemersgeest en ervaring in de internationale retail- en zakenwereld zijn essentieel voor de wereldwijde expansie van Frites Atelier.

Sergio Herman, mede-oprichter van Frites Atelier, is een gerenommeerde Michelin-sterrenchef met een indrukwekkende carrière, waaronder drie Michelin-sterren voor zijn voormalige restaurant Oud Sluis. Hij is als chef en ondernemer betrokken bij de opstart en ondersteuning van meerdere Michelin- sterrenrestaurants en richt zich momenteel op zijn restaurants in Antwerpen en Tokio. Na de zomer opent hij een nieuw restaurant in Singapore en begeleidt hij het culinaire gedeelte van de internationale uitbreiding van de Frites Atelier-franchise. 

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws