Menno Post gastchef bij Kazerne

3 april 2018 | David Bakker

Op uitnodiging van Kazernes chef Carlos Blankers is meesterkok Menno Post begin
april te gast in Eindhoven. Post was tot voor kort chef bij de Bokkendoorns in
Overveen. Op zaterdag 7 en zondag 8 kookt hij een speciaal lunch & dinermenu in
Kazerne.


Persoonlijke signatuur

De inmiddels 40-jarige Menno Post begon zijn keukencarrière op 16-jarige leeftijd. In de loop der jaren ontwikkelde hij een eigen signatuur, zowel qua bereiding als qua presentatie en mocht deze begin 2017 bekronen met zijn inauguratie als Meesterkok. Post vertelt zijn
verhaal met en door zijn gerechten, bijvoorbeeld met een bijzonder gerecht als langoustine
met buikspek en pompoen-jus van drop.

Binnenkort opent hij een eigen restaurant: "Ik vind het een eer om als eerste gastchef in Kazerne te komen koken omdat ik het echt geweldig vind hoe kunst, design en gastronomie hier samenkomen. Ik kijk ernaar uit om samen met Blankers en zijn team een mooi diner en lunch neer te zetten."

Cook’s & Curators in residence

Kazernes chefkok Carlos Blankers nodigt het komende jaar vaker gerenommeerde collega’s uit, vergelijkbaar met de gastcuratoren die bij Kazerne aan nieuwe design exposities werken. In opmaat naar het fine-dining restaurant en boutique hotel dat Kazerne in oktober lopent, naast het huidige restaurant en expositieruimte. Blankers kijkt uit naar het weekend: "Ik heb erg veel zin in deze samenwerking tussen Menno en ons team en ben nieuwsgierig hoe Menno ons en de gasten zal verrassen."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Opening Fastservice
SUGO Pizza Eindhoven feestelijk geopend

Op 12 december jongstleden openden horecaondernemers Herman Hell en Hugo Kruijssen hun vierde SUGO Pizza in hartje Eindhoven. SUGO Pizza Eindhoven is het eerste filiaal van SUGO 'nieuwe stijl' en heeft een unieke stamtafel beschilderd door kunstenaar Niels Bakkerus. Als stunt werden tijdens ...

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen. Het is de stad van de drie A...

Opening Bezorgen
Eerste fysieke restaurant van Deliveroo geopend in Hongkong

Deliveroo opende zojuist zijn eerste fysieke restaurant in Hongkong. Op deze locatie kun je daadwerkelijk iets eten, maar het restaurant doet ook dienst als keuken voor zo'n vijftien bezorgconcepten. Marges De druk op het restaurant is hoog; de huurprijs per vierkante meter is een van de ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: