Menno Post gastchef bij Kazerne

3 april 2018 | David Bakker

Op uitnodiging van Kazernes chef Carlos Blankers is meesterkok Menno Post begin
april te gast in Eindhoven. Post was tot voor kort chef bij de Bokkendoorns in
Overveen. Op zaterdag 7 en zondag 8 kookt hij een speciaal lunch & dinermenu in
Kazerne.


Persoonlijke signatuur

De inmiddels 40-jarige Menno Post begon zijn keukencarrière op 16-jarige leeftijd. In de loop der jaren ontwikkelde hij een eigen signatuur, zowel qua bereiding als qua presentatie en mocht deze begin 2017 bekronen met zijn inauguratie als Meesterkok. Post vertelt zijn
verhaal met en door zijn gerechten, bijvoorbeeld met een bijzonder gerecht als langoustine
met buikspek en pompoen-jus van drop.

Binnenkort opent hij een eigen restaurant: "Ik vind het een eer om als eerste gastchef in Kazerne te komen koken omdat ik het echt geweldig vind hoe kunst, design en gastronomie hier samenkomen. Ik kijk ernaar uit om samen met Blankers en zijn team een mooi diner en lunch neer te zetten."

Cook’s & Curators in residence

Kazernes chefkok Carlos Blankers nodigt het komende jaar vaker gerenommeerde collega’s uit, vergelijkbaar met de gastcuratoren die bij Kazerne aan nieuwe design exposities werken. In opmaat naar het fine-dining restaurant en boutique hotel dat Kazerne in oktober lopent, naast het huidige restaurant en expositieruimte. Blankers kijkt uit naar het weekend: "Ik heb erg veel zin in deze samenwerking tussen Menno en ons team en ben nieuwsgierig hoe Menno ons en de gasten zal verrassen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: