Menno Post gastchef bij Kazerne

3 april 2018 | David Bakker

Op uitnodiging van Kazernes chef Carlos Blankers is meesterkok Menno Post begin
april te gast in Eindhoven. Post was tot voor kort chef bij de Bokkendoorns in
Overveen. Op zaterdag 7 en zondag 8 kookt hij een speciaal lunch & dinermenu in
Kazerne.


Persoonlijke signatuur

De inmiddels 40-jarige Menno Post begon zijn keukencarrière op 16-jarige leeftijd. In de loop der jaren ontwikkelde hij een eigen signatuur, zowel qua bereiding als qua presentatie en mocht deze begin 2017 bekronen met zijn inauguratie als Meesterkok. Post vertelt zijn
verhaal met en door zijn gerechten, bijvoorbeeld met een bijzonder gerecht als langoustine
met buikspek en pompoen-jus van drop.

Binnenkort opent hij een eigen restaurant: "Ik vind het een eer om als eerste gastchef in Kazerne te komen koken omdat ik het echt geweldig vind hoe kunst, design en gastronomie hier samenkomen. Ik kijk ernaar uit om samen met Blankers en zijn team een mooi diner en lunch neer te zetten."

Cook’s & Curators in residence

Kazernes chefkok Carlos Blankers nodigt het komende jaar vaker gerenommeerde collega’s uit, vergelijkbaar met de gastcuratoren die bij Kazerne aan nieuwe design exposities werken. In opmaat naar het fine-dining restaurant en boutique hotel dat Kazerne in oktober lopent, naast het huidige restaurant en expositieruimte. Blankers kijkt uit naar het weekend: "Ik heb erg veel zin in deze samenwerking tussen Menno en ons team en ben nieuwsgierig hoe Menno ons en de gasten zal verrassen."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: De visie van Jeroen Raes

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Jeroen Raes en Dennis van der Meer. Toen de trotse eigenar...

Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

HMSHost en Vapiano slaan handen ineen

Vapiano en HMSHost International BV onderzoeken de opening van Vapiano-restaurants via haar dochteronderneming Vapiano Franchising International. Locaties omvatten luchthavens, treinstations en outletcentra in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. De restaurants worden ...

Economie Bier
Bavaria N.V. boekt recordomzet

Swinkels Family Breweries N.V., holding van Bavaria N.V. heeft voor het derde jaar op rij een recordomzet geboekt, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De netto-omzet kwam uit op € 659 miljoen, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde van € 45,8 m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: