Jacob Jan Boerma reageert op sterrenregen "Er is ontzettend veel talent in Nederland"

13 januari 2020 | David Bakker

Jacob Jan Boerma sloot eind 2019 zijn restaurant De Leest, daarmee verdween het restaurant uit De Michelin Gids 2020, hoewel zijn handtekening op het menu staat van The White Room en Voltaire. Uiteraard was Boerma aanwezig in het DeLaMar Theater, maar voor het eerst zonder zijn De Leest.

"Nee vreemd was dat eigenlijk niet", verklaarde Boerma na afloop van de presentatie van de gids. "We hebben De Leest goed afgesloten en die beslissing hebben we al een tijd geleden gemaakt. Toch voelde ik best wel veel spanning, voor al die andere jongens hier. Het is toch een mooi moment om hier met z'n allen te zijn. De spanning bij de andere is zeker voelbaar, dan neem ik zelf een beetje in mij op", glimlacht hij.

Het meeste onder de indruk van de hele ochtend was Boerma niet van de sterrenregen. De hommage aan de vorige maand overleden chef Lucas Rive bracht hem kippenvel. "Eén van de grootste die we ooit gehad hebben. De hommage was het mooiste van de hele ochtend. Je voelde de waardering in de zaal. Een groot compliment aan Michelin en de organisatie." De eerste Michelin Gids werd uitgereikt aan de vrouw en dochter van Lucas Rive, waarna een staande ovatie van een aantal minuten volgde.

Culinaire toekomst

Nu Boerma zelf niet meer dagelijks achter de kachel staat, kijkt hij met een frisse blik naar de nieuwe culinaire generatie. "Er is ontzettend veel talent in Nederland, dat altijd al in ontwikkeling is geweest. Je ziet vandaag dat veel jonge jongens bekroond worden. Zo is het altijd al gegaan: de oudere generatie stopt en er staan vanzelf nieuwe jongens op. Zo gaat dat, en dat is mooi om te zien."

Over zijn eigen toekomst is de geboren Oostenrijker enthousiast. "Ik ben bezig met een project in Tokio. Het is de bedoeling dat we in juni of juli open kunnen gaan. Verder kan ik er eigenlijk nog niets over vertellen." Daarnaast opent Boerma binnenkort No Rules in Amsterdam. "Sergio Herman ging aan de slag met frites, ik ga pizza centraal zetten", lacht hij. "Daarnaast doe ik ontzettend veel werk op het gebied van consulting. Ontzettend druk en ontzettend leuk."

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: