Jacob Jan Boerma reageert op sterrenregen "Er is ontzettend veel talent in Nederland"

13 januari 2020 | David Bakker

Jacob Jan Boerma sloot eind 2019 zijn restaurant De Leest, daarmee verdween het restaurant uit De Michelin Gids 2020, hoewel zijn handtekening op het menu staat van The White Room en Voltaire. Uiteraard was Boerma aanwezig in het DeLaMar Theater, maar voor het eerst zonder zijn De Leest.

"Nee vreemd was dat eigenlijk niet", verklaarde Boerma na afloop van de presentatie van de gids. "We hebben De Leest goed afgesloten en die beslissing hebben we al een tijd geleden gemaakt. Toch voelde ik best wel veel spanning, voor al die andere jongens hier. Het is toch een mooi moment om hier met z'n allen te zijn. De spanning bij de andere is zeker voelbaar, dan neem ik zelf een beetje in mij op", glimlacht hij.

Het meeste onder de indruk van de hele ochtend was Boerma niet van de sterrenregen. De hommage aan de vorige maand overleden chef Lucas Rive bracht hem kippenvel. "Eén van de grootste die we ooit gehad hebben. De hommage was het mooiste van de hele ochtend. Je voelde de waardering in de zaal. Een groot compliment aan Michelin en de organisatie." De eerste Michelin Gids werd uitgereikt aan de vrouw en dochter van Lucas Rive, waarna een staande ovatie van een aantal minuten volgde.

Culinaire toekomst

Nu Boerma zelf niet meer dagelijks achter de kachel staat, kijkt hij met een frisse blik naar de nieuwe culinaire generatie. "Er is ontzettend veel talent in Nederland, dat altijd al in ontwikkeling is geweest. Je ziet vandaag dat veel jonge jongens bekroond worden. Zo is het altijd al gegaan: de oudere generatie stopt en er staan vanzelf nieuwe jongens op. Zo gaat dat, en dat is mooi om te zien."

Over zijn eigen toekomst is de geboren Oostenrijker enthousiast. "Ik ben bezig met een project in Tokio. Het is de bedoeling dat we in juni of juli open kunnen gaan. Verder kan ik er eigenlijk nog niets over vertellen." Daarnaast opent Boerma binnenkort No Rules in Amsterdam. "Sergio Herman ging aan de slag met frites, ik ga pizza centraal zetten", lacht hij. "Daarnaast doe ik ontzettend veel werk op het gebied van consulting. Ontzettend druk en ontzettend leuk."

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: