Acht nieuwe Bib Gourmand restaurants bekendgemaakt voor Michelingids 2023

Auteur: Redactie
Michelin 12 april 2023
Acht nieuwe Bib Gourmand restaurants bekendgemaakt voor Michelingids 2023

In de maand april zet Michelin de Nederlandse gastronomie in the spotlight en kondigt heel wat nieuwigheden aan. Twee weken voor de Ceremonie van de Michelingids Nederland 2023, waar onder meer de nieuwe sterren worden aangekondigd, maakt de gids vandaag acht nieuwe Bib Gourmand restaurants bekend die de 2023-selectie verrijken. 

Restaurants met een Bib Gourmand staan garant voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Alle kookstijlen komen hiervoor in aanmerking, zolang generositeit en rijke smaken in het DNA van het restaurant vervat zitten.

Werner Loens, selectiedirecteur van de gids in de Benelux, licht toe: "Het inspectieteam en ikzelf beseffen maar al te goed dat het een uitdaging is om vandaag, anno 2023, een restaurant te runnen dat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het is dan ook met grote tevredenheid dat ik vaststel dat onze Bib Gourmand selectie nog steeds indrukwekkend is. Naast de acht nieuwkomers, zijn er ruim honderd restaurants die deze bekroning opnieuw hebben verdiend. De Bib Gourmand beantwoordt vandaag meer dan ooit aan de verwachtingen van de moderne gast."

Dit zijn de acht nieuwe Bib Gourmands

1. Rotonde, Rotterdam
2. Senang, Zwolle
3. Lazuur, Amsterdam
4. Wils Bakery Café, Amsterdam
5. Bistrot Regent, Nijmegen
6. De Voorburcht, Hattem
7. Poortman, Veeningen
8. HAVN, Hoorn

De diversiteit van Bib Gourmand restaurants is volgens Michelin ook dit jaar opvallend. "Zo vindt u onder de nieuwkomers bijvoorbeeld Rotonde uit Rotterdam, waar de duurzame visie van de chefs wordt vertaald naar borden vol creativiteit en verrassing. Senang in Zwolle (Jonnie en Thérèse Boer, red.) etaleert dan weer de rijke smaken uit het Nabije, Midden en Verre Oosten. Of wat dacht u van Franse gerechten met Portugese invloeden, de sterkte van Lazuur in Amsterdam."

"De Franse keuken is een rode draad door veel van de restaurants met een Bib Gourmand. Ook bij de nieuwkomers. Of u nu pithivier van houtduif met ganzenlever eet bij Wils Bakery Café in Amsterdam of tarte Tatin bestelt bij Bistrot Regent in Nijmegen: wat kunnen herkenbare smaken toch keer op keer plezieren. Anderen gaan dan weer creatief aan de slag met traditie, zoals De Voorburcht in Hattem en Poortman in Veeningen," aldus Michelin. "HAVN in Hoorn kiest er dan weer voor om invloeden uit alle uithoeken van de wereld samen te brengen op het bord."

Een overzicht met deze acht nieuwe Bib Gourmand restaurants vind je op de website en de mobiele applicaties van de Michelingids. De volledige selectie van Bib Gourmand restaurants komt online op 24 april 2023.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws