Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

14 december 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin.

Utrecht blijft achter op culinair vlak

Binnen ElVi werkte Elvira Kemman als gastvrouw-sommelier en Victor Fielmich als patron-cuisinier. Het horecakoppel over de reden van de sluiting: “Wij hebben altijd heel bewust onze focus binnen de muren van de huidige locatie gehouden omdat ElVi de totale aandacht verdiende. Maar binnen die muren van ElVi kunnen we onze ambitie niet meer kwijt. We willen zoveel meer, maar na bijna tien jaar zaten we aan ons plafond in Utrecht. Wij hebben hier mooie herinneringen gemaakt, maar ook uitdagende momenten gekend. Utrecht is een enerverende stad die heel veel te bieden heeft, maar die in culinair opzicht nog enigszins in de kinderschoenen staat. Wij hebben geprobeerd de afgelopen jaren een positieve bijdrage te leveren aan de culinaire bewustwording in Utrecht.”

Nieuwe uitdaging

“We zijn toe aan iets anders en gaan op zoek naar een nieuwe uitdaging. Natuurlijk hebben we al ideeën, maar we staan ook open voor interessante opties waarbij we onze kwaliteiten ten volle kunnen benutten. Wij gaan bouwen aan een ‘nieuwe ElVi’, wellicht in een andere vorm én op een andere locatie. ElVi stopt in Utrecht op de Jan van Scorelstraat, op 29 december 2018 draaien we ons laatste service en sluiten we de deuren. Maar waar deuren sluiten, gaan andere weer open.”

Naam ElVi blijft bestaan

Elvira Kemman: “ElVi staat voor onze voornamen en blijft als bedrijfsnaam bestaan. Het restaurant is gesloten, maar gasten kunnen ons blijven volgen via de website www.restaurantelvi.nl en onze Facebook-, Instagram- en Twitterpagina @restaurantelvi.”

Onderscheiding

ElVi opende in 2009 de deuren en heeft sinds 2013 een Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin. Gault&Millau kende het restaurant 13,5 punten toe en Proefschrift Restaurants beoordeelde het met 7,6 punten. ElVi wist in 2015 de derde plaats te bemachtigen in de restaurantrubriek de Gouden Pollepel van het Algemeen dagblad Utrecht-Amersfoort.
ElVi is trots lid van Euro-Toques Nederland, de vereniging voor ambachtelijk werkende koks.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: