Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

14 december 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin.

Utrecht blijft achter op culinair vlak

Binnen ElVi werkte Elvira Kemman als gastvrouw-sommelier en Victor Fielmich als patron-cuisinier. Het horecakoppel over de reden van de sluiting: “Wij hebben altijd heel bewust onze focus binnen de muren van de huidige locatie gehouden omdat ElVi de totale aandacht verdiende. Maar binnen die muren van ElVi kunnen we onze ambitie niet meer kwijt. We willen zoveel meer, maar na bijna tien jaar zaten we aan ons plafond in Utrecht. Wij hebben hier mooie herinneringen gemaakt, maar ook uitdagende momenten gekend. Utrecht is een enerverende stad die heel veel te bieden heeft, maar die in culinair opzicht nog enigszins in de kinderschoenen staat. Wij hebben geprobeerd de afgelopen jaren een positieve bijdrage te leveren aan de culinaire bewustwording in Utrecht.”

Nieuwe uitdaging

“We zijn toe aan iets anders en gaan op zoek naar een nieuwe uitdaging. Natuurlijk hebben we al ideeën, maar we staan ook open voor interessante opties waarbij we onze kwaliteiten ten volle kunnen benutten. Wij gaan bouwen aan een ‘nieuwe ElVi’, wellicht in een andere vorm én op een andere locatie. ElVi stopt in Utrecht op de Jan van Scorelstraat, op 29 december 2018 draaien we ons laatste service en sluiten we de deuren. Maar waar deuren sluiten, gaan andere weer open.”

Naam ElVi blijft bestaan

Elvira Kemman: “ElVi staat voor onze voornamen en blijft als bedrijfsnaam bestaan. Het restaurant is gesloten, maar gasten kunnen ons blijven volgen via de website www.restaurantelvi.nl en onze Facebook-, Instagram- en Twitterpagina @restaurantelvi.”

Onderscheiding

ElVi opende in 2009 de deuren en heeft sinds 2013 een Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin. Gault&Millau kende het restaurant 13,5 punten toe en Proefschrift Restaurants beoordeelde het met 7,6 punten. ElVi wist in 2015 de derde plaats te bemachtigen in de restaurantrubriek de Gouden Pollepel van het Algemeen dagblad Utrecht-Amersfoort.
ElVi is trots lid van Euro-Toques Nederland, de vereniging voor ambachtelijk werkende koks.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: