Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

14 december 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin.

Utrecht blijft achter op culinair vlak

Binnen ElVi werkte Elvira Kemman als gastvrouw-sommelier en Victor Fielmich als patron-cuisinier. Het horecakoppel over de reden van de sluiting: “Wij hebben altijd heel bewust onze focus binnen de muren van de huidige locatie gehouden omdat ElVi de totale aandacht verdiende. Maar binnen die muren van ElVi kunnen we onze ambitie niet meer kwijt. We willen zoveel meer, maar na bijna tien jaar zaten we aan ons plafond in Utrecht. Wij hebben hier mooie herinneringen gemaakt, maar ook uitdagende momenten gekend. Utrecht is een enerverende stad die heel veel te bieden heeft, maar die in culinair opzicht nog enigszins in de kinderschoenen staat. Wij hebben geprobeerd de afgelopen jaren een positieve bijdrage te leveren aan de culinaire bewustwording in Utrecht.”

Nieuwe uitdaging

“We zijn toe aan iets anders en gaan op zoek naar een nieuwe uitdaging. Natuurlijk hebben we al ideeën, maar we staan ook open voor interessante opties waarbij we onze kwaliteiten ten volle kunnen benutten. Wij gaan bouwen aan een ‘nieuwe ElVi’, wellicht in een andere vorm én op een andere locatie. ElVi stopt in Utrecht op de Jan van Scorelstraat, op 29 december 2018 draaien we ons laatste service en sluiten we de deuren. Maar waar deuren sluiten, gaan andere weer open.”

Naam ElVi blijft bestaan

Elvira Kemman: “ElVi staat voor onze voornamen en blijft als bedrijfsnaam bestaan. Het restaurant is gesloten, maar gasten kunnen ons blijven volgen via de website www.restaurantelvi.nl en onze Facebook-, Instagram- en Twitterpagina @restaurantelvi.”

Onderscheiding

ElVi opende in 2009 de deuren en heeft sinds 2013 een Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin. Gault&Millau kende het restaurant 13,5 punten toe en Proefschrift Restaurants beoordeelde het met 7,6 punten. ElVi wist in 2015 de derde plaats te bemachtigen in de restaurantrubriek de Gouden Pollepel van het Algemeen dagblad Utrecht-Amersfoort.
ElVi is trots lid van Euro-Toques Nederland, de vereniging voor ambachtelijk werkende koks.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: