Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Auteur: Thijs Jacobs
Michelin 14 december 2018
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin.

Utrecht blijft achter op culinair vlak

Binnen ElVi werkte Elvira Kemman als gastvrouw-sommelier en Victor Fielmich als patron-cuisinier. Het horecakoppel over de reden van de sluiting: “Wij hebben altijd heel bewust onze focus binnen de muren van de huidige locatie gehouden omdat ElVi de totale aandacht verdiende. Maar binnen die muren van ElVi kunnen we onze ambitie niet meer kwijt. We willen zoveel meer, maar na bijna tien jaar zaten we aan ons plafond in Utrecht. Wij hebben hier mooie herinneringen gemaakt, maar ook uitdagende momenten gekend. Utrecht is een enerverende stad die heel veel te bieden heeft, maar die in culinair opzicht nog enigszins in de kinderschoenen staat. Wij hebben geprobeerd de afgelopen jaren een positieve bijdrage te leveren aan de culinaire bewustwording in Utrecht.”

Nieuwe uitdaging

“We zijn toe aan iets anders en gaan op zoek naar een nieuwe uitdaging. Natuurlijk hebben we al ideeën, maar we staan ook open voor interessante opties waarbij we onze kwaliteiten ten volle kunnen benutten. Wij gaan bouwen aan een ‘nieuwe ElVi’, wellicht in een andere vorm én op een andere locatie. ElVi stopt in Utrecht op de Jan van Scorelstraat, op 29 december 2018 draaien we ons laatste service en sluiten we de deuren. Maar waar deuren sluiten, gaan andere weer open.”

Naam ElVi blijft bestaan

Elvira Kemman: “ElVi staat voor onze voornamen en blijft als bedrijfsnaam bestaan. Het restaurant is gesloten, maar gasten kunnen ons blijven volgen via de website www.restaurantelvi.nl en onze Facebook-, Instagram- en Twitterpagina @restaurantelvi.”

Onderscheiding

ElVi opende in 2009 de deuren en heeft sinds 2013 een Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin. Gault&Millau kende het restaurant 13,5 punten toe en Proefschrift Restaurants beoordeelde het met 7,6 punten. ElVi wist in 2015 de derde plaats te bemachtigen in de restaurantrubriek de Gouden Pollepel van het Algemeen dagblad Utrecht-Amersfoort.
ElVi is trots lid van Euro-Toques Nederland, de vereniging voor ambachtelijk werkende koks.

Overig nieuws