Restaurant Hemingway valt in de prijzen

15 november 2016 | Thijs Jacobs

Restaurant Hemingway is in 2016 voor het eerst door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, een onderscheiding voor restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding en waar gasten voor minder dan € 37,- fantastisch kunnen eten.

Het keukenteam van chef Sander Doggen heeft de verwachtingen meer dan waar kunnen maken. Restaurant Hemingway had de ambitie om een Bib Gourmand in de wacht te slepen en we kregen zoveel meer dan dat. Het hele team is euforisch, geweldige prestatie van zowel de witte als de zwarte brigade.

Chef Sander Doggen:
“Hard werken wordt beloond en we zijn groot geworden door klein te blijven.”

De chef vervolgt: "Het gaat bij ons om stabiliteit, dat uit zich bijvoorbeeld in Grand Hotel de Draak het oudste hotel van Nederland dat ruim 600 jaar bestaat. We staan nu vermeld in de Bib Gourmand 2017 gids en volgend jaar gaan we ook voor een vermelding in de Gault & Millau en Lekker 500 gids en we zullen er alles aan doen om dit voor de komende 600 jaar vast te houden. Passie gaat nu eenmaal nooit met pensioen."

"De onderscheiding vanuit Michelin is voor ons als restaurant een hele eer, een kroon op het werk en het product dat we hebben weggezet in Bergen op Zoom. We zullen elke dag ons stinkende best blijven doen om onze gasten in de watten te leggen. Onze verwachting is dat Bergen op Zoom nog veel meer kan betekenen voor Culinair Nederland, de potentie is er en de streekproducten van de Brabantse Wal staan als een huis."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Horeca Alliantie demonstreert 7 december op Malieveld

Géén enkel horecabedrijf mag nog kopje onder gaan door gebrek aan coronasteun van de overheid. De steunmaatregelen mogen niet verder worden afgebouwd, maar moeten gemaximaliseerd worden! Juist nú, nu de horeca alle reserves heeft opgebruikt en niet langer overleven kan. Dit is d ...

Financieel Ondernemen Digitaal Ondernemen Horeca & Belasting
7 redenen waarom uw administratie digitaal moet

Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean desk of een paperless office. Maar wat is er eigenlijk mis met een papieren administratie? Veel ondernemers werken nog met mappen. Inkomende facture ...

Hotelketens Gastronomie
Thuisbezorging door Van der Valk tijdens Kerst

Het is niemand ontgaan; de horeca gaat er inmiddels vanuit dat er geen massale openstelling komt deze Kerst. Ook op het Van der Valk concern heeft corona flinke impact. Hoewel overnachtende hotelgasten welkom zijn, ziet de Kerst er voor Nederlands grootste horecabedrijf dit jaar heel anders uit. Sti ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Gastronomie Corona
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: