Restaurant Hemingway valt in de prijzen

15 november 2016 | Thijs Jacobs

Restaurant Hemingway is in 2016 voor het eerst door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, een onderscheiding voor restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding en waar gasten voor minder dan € 37,- fantastisch kunnen eten.

Het keukenteam van chef Sander Doggen heeft de verwachtingen meer dan waar kunnen maken. Restaurant Hemingway had de ambitie om een Bib Gourmand in de wacht te slepen en we kregen zoveel meer dan dat. Het hele team is euforisch, geweldige prestatie van zowel de witte als de zwarte brigade.

Chef Sander Doggen:
“Hard werken wordt beloond en we zijn groot geworden door klein te blijven.”

De chef vervolgt: "Het gaat bij ons om stabiliteit, dat uit zich bijvoorbeeld in Grand Hotel de Draak het oudste hotel van Nederland dat ruim 600 jaar bestaat. We staan nu vermeld in de Bib Gourmand 2017 gids en volgend jaar gaan we ook voor een vermelding in de Gault & Millau en Lekker 500 gids en we zullen er alles aan doen om dit voor de komende 600 jaar vast te houden. Passie gaat nu eenmaal nooit met pensioen."

"De onderscheiding vanuit Michelin is voor ons als restaurant een hele eer, een kroon op het werk en het product dat we hebben weggezet in Bergen op Zoom. We zullen elke dag ons stinkende best blijven doen om onze gasten in de watten te leggen. Onze verwachting is dat Bergen op Zoom nog veel meer kan betekenen voor Culinair Nederland, de potentie is er en de streekproducten van de Brabantse Wal staan als een huis."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: