Beste chef ter wereld komt naar RIJKS

27 juni 2019 | David Bakker

De gisteren als werelds beste chef uitgeroepen Mauro Colagreco van restaurant Mirazur*, kookt dit najaar samen met chef Joris Bijdendijk van RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Het evenement RIJKS x Mirazur zal slechts één dag plaatsvinden. De datum wordt via het Instagram account RIJKS bekend gemaakt.     

RIJKS opende 5 jaar geleden haar deuren. Sindsdien nodigt chef Joris Bijdendijk met regelmaat internationaal gerenommeerde gastchefs uit. Mauro Colagreco is de 30ste topchef die bij RIJKS komt koken. Dit event zal tevens het laatste zijn in deze vorm. Na het 5-jarig jubileum in november slaat het restaurant een nieuwe weg in met het organiseren van events. 

3 sterren en nr. 1 van de wereld

Restaurant Mirazur werd in de 2019 editie van de Franse Michelingids bekroond met een derde ster en op 25 juni 2019 verkozen tot nr. 1 van de wereld tijdens The World’s 50 Best Restaurants Awards. De Italiaans-Argentijnse, Mauro Colagreco is de Chef Patron van Mirazur, gelegen in Menton, Côte D'Azur. Voor hij Mirazur in 2006 opende werkte Colagreco met grootheden als, Bernard Loiseau, Alain Passard en Alain Ducasse.

RIJKS x Mirazur

Colagreco en Bijdendijk kookte eerder samen tijdens het charity event ‘Isabelo, feeding hungry minds’, van Margot Janse. Dit najaar slaan de chefs voor slechts één dag de handen ineen om samen een four-hands menu te creëren, dat wordt geserveerd tijdens de lunch en het diner. Het evenement RIJKS x Mirazur zal slechts één dag plaatsvinden. De datum wordt via het Instagram account @rijksrestaurant bekend gemaakt. 

5 jaar gastchefs

RIJKS ontving de afgelopen 5 jaar meerdere gastchefs waaronder: Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Yotam Ottolenghi (Nopi, Londen), Nick Bril (The Jane, Antwerpen), Virgilio Martínez (Central, Lima), Fergus Henderson (st. John, Londen), Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali), Dan Hunter (Brae, Australië), Kamilla Seidler (Gustu, Bolivia), Sang Hoon Degeimbre (L’air de temps, België), Micha Tsumura (Maido, Peru), Fredrik Berselius (Aska, New York), Matt Abergel (Yardbird, Hong Kong), Josean Alija (Nerua, Bilbao) Nicolás López (Villanos en Bermudas, Bogotá), Richard Ekkebus (Amber, Hong Kong) en Jorge Vallejo (Quintonil, Mexico City). 

Foto: MatteoCarassale

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Horeca Alliantie demonstreert 7 december op Malieveld

Géén enkel horecabedrijf mag nog kopje onder gaan door gebrek aan coronasteun van de overheid. De steunmaatregelen mogen niet verder worden afgebouwd, maar moeten gemaximaliseerd worden! Juist nú, nu de horeca alle reserves heeft opgebruikt en niet langer overleven kan. Dit is d ...

Financieel Ondernemen Digitaal Ondernemen Horeca & Belasting
7 redenen waarom uw administratie digitaal moet

Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean desk of een paperless office. Maar wat is er eigenlijk mis met een papieren administratie? Veel ondernemers werken nog met mappen. Inkomende facture ...

Hotelketens Gastronomie
Thuisbezorging door Van der Valk tijdens Kerst

Het is niemand ontgaan; de horeca gaat er inmiddels vanuit dat er geen massale openstelling komt deze Kerst. Ook op het Van der Valk concern heeft corona flinke impact. Hoewel overnachtende hotelgasten welkom zijn, ziet de Kerst er voor Nederlands grootste horecabedrijf dit jaar heel anders uit. Sti ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Gastronomie Corona
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: