Beste chef ter wereld komt naar RIJKS

27 juni 2019 | David Bakker

De gisteren als werelds beste chef uitgeroepen Mauro Colagreco van restaurant Mirazur*, kookt dit najaar samen met chef Joris Bijdendijk van RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Het evenement RIJKS x Mirazur zal slechts één dag plaatsvinden. De datum wordt via het Instagram account RIJKS bekend gemaakt.     

RIJKS opende 5 jaar geleden haar deuren. Sindsdien nodigt chef Joris Bijdendijk met regelmaat internationaal gerenommeerde gastchefs uit. Mauro Colagreco is de 30ste topchef die bij RIJKS komt koken. Dit event zal tevens het laatste zijn in deze vorm. Na het 5-jarig jubileum in november slaat het restaurant een nieuwe weg in met het organiseren van events. 

3 sterren en nr. 1 van de wereld

Restaurant Mirazur werd in de 2019 editie van de Franse Michelingids bekroond met een derde ster en op 25 juni 2019 verkozen tot nr. 1 van de wereld tijdens The World’s 50 Best Restaurants Awards. De Italiaans-Argentijnse, Mauro Colagreco is de Chef Patron van Mirazur, gelegen in Menton, Côte D'Azur. Voor hij Mirazur in 2006 opende werkte Colagreco met grootheden als, Bernard Loiseau, Alain Passard en Alain Ducasse.

RIJKS x Mirazur

Colagreco en Bijdendijk kookte eerder samen tijdens het charity event ‘Isabelo, feeding hungry minds’, van Margot Janse. Dit najaar slaan de chefs voor slechts één dag de handen ineen om samen een four-hands menu te creëren, dat wordt geserveerd tijdens de lunch en het diner. Het evenement RIJKS x Mirazur zal slechts één dag plaatsvinden. De datum wordt via het Instagram account @rijksrestaurant bekend gemaakt. 

5 jaar gastchefs

RIJKS ontving de afgelopen 5 jaar meerdere gastchefs waaronder: Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Yotam Ottolenghi (Nopi, Londen), Nick Bril (The Jane, Antwerpen), Virgilio Martínez (Central, Lima), Fergus Henderson (st. John, Londen), Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali), Dan Hunter (Brae, Australië), Kamilla Seidler (Gustu, Bolivia), Sang Hoon Degeimbre (L’air de temps, België), Micha Tsumura (Maido, Peru), Fredrik Berselius (Aska, New York), Matt Abergel (Yardbird, Hong Kong), Josean Alija (Nerua, Bilbao) Nicolás López (Villanos en Bermudas, Bogotá), Richard Ekkebus (Amber, Hong Kong) en Jorge Vallejo (Quintonil, Mexico City). 

Foto: MatteoCarassale

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: