Michelin neemt drie restaurants op in gids voor november 2023

Auteur: redactie
Michelin Gastronomie 22 november 2023
Michelin neemt drie restaurants op in gids voor november 2023 Foto: Michelin (2023)

Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app van de Michelin Gids en zijn makkelijk te herkennen aan het ‘Nieuw’-symbool. Of deze restaurants ook een Michelinster, een groene ster of een Bib Gourmand krijgen wordt tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie onthuld.

De Michelininspecteurs hebben deze maand drie nieuwe restaurants geselecteerd:

Bisque, Groningen

“Chef Niels Schievink en de charmante gastvrouw Sabrina Mans laten hun ervaring spreken in hun warm, eerder intiem restaurant. Of het nu de ontvangst is, de mooie wijnassociaties of de fond van de gerechten: hun expertise spreekt voor zich. De less is more aanpak van de Franse keuken steunt op technische kennis en gevoel voor evenwicht. De soufflé met chocolade en hazelnoot is een ware ode aan dit klassieke dessert. Niet te missen! Deze lofzang aan het mooie product, ondersteund door uitbundige sauzen, bekoort. Of wat dacht u van een à la minute getikte hollandaisesaus, die kroktante filets van schol de nodige body bijbrengt, in combinatie met de minerale Vasse Felix Filius wijn uit Australië, met zijn subtiele rooksmaak? Lekker!”, aldus Michelin.

Bistrotel ’t Amsterdammetje, Nieuwersluis

“Dit karaktervol pand aan de Vecht bekoort, maar wacht tot u op het terras zit waar de idylle alleen maar mooier wordt … In dit Bistrotel ontsnapt u even echt aan het drukke leven! Voor u uw comfortabele kamer opzoekt, moet u beneden naar de ruime bistro. André Gerrits heeft hier een team aangesteld dat zijn bistroklassiekers en wereldse smaakmakers kent”, schrijft Michelin. “Of u nu de rijke steak tartaar kiest die u zelf op smaak kunt brengen, de kruidige rendang die volgens familierecept wordt bereid of de boerderijkip van ’t spit die lekker knisperend op uw bord komt: dit is het soort zaak waar alles mag en niets moet. De ruime kaart heeft aandacht voor alle smaken en pleziert zowel gasten die binnenlopen voor wat bites als zij die een volwaardig diner willen.”

NOÏS, Zwolle

“Laura ontvangt u hartelijk en kent de uitstekende wijnkaart tot in de kleinste details. Haar arrangementen zijn absoluut de moeite! Voor verrassing moet u bij chef Vincent zijn. Zoek hier niet naar een menu of kaart, want de gerechten worden enkel mondeling voorgesteld. De chef bedankt voor uw vertrouwen met een originele keuken waarin vlees en vis maar af en toe de hoofdrol spelen. Of hij diverse structuren van knolselderij fijntjes verbindt met frisse zuren en de slimme toevoeging van citroentijm of krokant gebakken buikspek de hoofdrol laat spelen in een Aziatisch geïnspireerd gerecht met een roomsaus van laurier: deze bewerkte keuken heeft schwung. NOÏS, vernoemd naar Noah en Isis, de kinderen van het stel, zet de culinaire opmars van Zwolle nogmaals in de verf.”

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws