Inter Scaldes haalt derde Michelinster binnen

11 december 2017 | Thijs Jacobs

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de MICHELIN gids Nederland bekend, waarin 704 restaurants en 261 hotels worden onderscheiden.

De MICHELIN gids 2018 bevestigt de culinaire opmars die in Nederland gaande is. Inter Scaldes (Kruiningen) is het derde restaurant dat de hoogste onderscheiding ontvangt. Er worden dit jaar ook zes restaurants met 1 ster onderscheiden.

Inter Scaldes

Inter Scaldes voegt met het behalen van drie sterren een nieuw hoofdstuk toe aan zijn nu al rijke geschiedenis. Het beschikt namelijk al sinds 1978 over een ster en kreeg er in 1984 een tweede bij. Deze gastronomische trekpleister is nooit blijven stilstaan en toen Jannis BREVET de keuken in 2001 overnam, kreeg het een nieuwe boost. “De keuken van chef Brevet is vandaag tot volle wasdom gekomen,” vertelt Michael ELLIS, internationale directeur van de MICHELIN gidsen. “De manier waarop hij eersteklas streekproducten sublimeert en de geweldige smaakallianties die hij cree?ert, bewijzen zijn ongelooflijke talent. Hij weet zijn gasten te beroeren, hij wekt emoties op die men enkel bij restaurants met de hoogste onderscheiding ervaart.”

Selecte club

Jannis BREVET behoort vandaag tot het selecte clubje van restaurants met drie sterren in Nederland. Ook de fabuleuze, persoonlijke keukens van Jonnie BOER (De Librije in Zwolle) en Jacob-Jan BOERMA (De Leest in Vaasen) blijven meedraaien aan de culinaire wereldtop.

Amsterdam

Amsterdam timmert dit jaar opnieuw aan de weg. Maar liefst drie restaurants krijgen hun eerste ster. The Duchess verdient zijn ster vanwege de op-en-top klassieke keuken die soms vergeten recepten heerlijk tot leven brengt. Bij The White Room wordt moderner gekookt. Het creatieve samenspel van frisse zuren en exotische specerijen is er een voltreffer. Le Restaurant verdient na een verhuizing opnieuw een ster en dat dankzij de pure keuken van Jan DE WIT.

Sergio Herman

Sergio HERMAN zet opnieuw een uitmuntend concept neer bij AIRrepublic (Cadzand), waar Alex BUITEN en Nicolas MISERA gerechten van Hermans vader met originaliteit invulling geven. Het prachtige zicht op de jachthaven krijgt men er als toegift, net als bij Vista restaurant & foodbar (Willemstad). Gasten worden er spontaan blij van de moderne creaties die op het bord komen. Bij Fitzgerald (Rotterdam) zijn het dan weer de verrassende twists die de chef in zijn gerechten verwerkt die voor een fantastische afwisseling van smaken zorgen.

Deze gids beloont eveneens 135 Bib Gourmand restaurants (die in de gids aangeduid zijn met het symbool =), waarvan 20 nieuwkomers. Het keuzemenu onder de 37 euro, met gerechten waarin seizoengebonden producten de hoofdrol spelen, is de basis waar iedereen zich aan houdt. Maar de chefs geven daar hun eigen invulling aan. Ze bewijzen hoe rijk en divers de gastronomie in Nederland wel is.

De MICHELIN gids Nederland 2018 is te koop vanaf 14 december voor de prijs van € 23,95 in Nederland en Belgie? en € 23,27 in Luxemburg. In deze nieuwste editie vindt u 965 adressen, namelijk 261 hotels (waaronder 22 gastkamers) en 704 restaurants waaronder:

108 sterrenrestaurants
3 restaurants met drie sterren, waarvan 1 nieuw o 16 restaurants met twee sterren
89 restaurants met een ster, waarvan 6 nieuwe

135 Bib Gourmand restaurants, waarvan 20 nieuwe

Over de MICHELIN gids

De MICHELIN gids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar het aanwezig is. Het is een vitrine van de mondiale gastronomie en zet zowel de culinaire dynamiek van een land, nieuwe tendensen als de talenten van morgen in de schijnwerpers. De MICHELIN gids cree?ert waarde voor restaurants dankzij de onderscheidingen die het jaarlijks uitdeelt. Het draagt bij tot de uitstraling van de lokale gastronomie en de toeristische aantrekkingskracht van regio’s. Dankzij zijn rigoureuze selectiemethode en historische kennis van de hotel- en restaurantsector, biedt de MICHELIN gids aan zijn klanten een expertise die uniek is in de wereld en daardoor ook een service die kwaliteitsvol is. De selecties zijn op papier en online beschikbaar. Ze zijn zowel toegankelijk op het internet als op andere mobiele dragers die een navigatie aanbieden, maar ook via online reservatie. Met de MICHELIN gids blijft de Groep miljoenen reizigers begeleiden in hun verplaatsingen, om hen een unieke mobiliteitservaring te laten beleven.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Dit zijn de nieuwe Europese regels voor bezorgplatforms

De rechten van maaltijdbezorgende frituurspeciaalzaken ten opzichte van online-platforms zijn voortaan beter beschermd. Dit komt door nieuwe Europese regels die op 12 juli van kracht werden. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl mogen nu bijvoorbeeld niet meer zonder gemotiveerde kennisgeving voora...

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: