Met Dennis Middeldorp op culinair avontuur in 'De tuin der lusten'

4 april 2018 | David Bakker

Vorige maand werd Gast officieel geopend. Een pop-up restaurant in een voormalige kapel in het centrum van 's-Hertogenbosch, waar de beste chefs van Brabant het komende jaar de sterren van de hemel koken. Tweesterrenchef Soenil Bahadoer gaf de aftrap met Soenil loves Vincent: een culinaire ode aan Vincent van Gogh. Deze maand is de beurt aan sterrenchef Dennis Middeldorp van restaurant Sense*. Van 19 t/m 22 april kunnen gasten met hem op een culinair avontuur in De tuin der lusten. Een bijzonder diner geïnspireerd op de creatieve denkwijze van Jheronimus Bosch.

Out of the box

Dennis Middeldorp van sterrenrestaurant Sense in 's-Hertogenbosch is een echte Bosschenaar. Iemand die ook onlosmakelijk verbonden is aan deze stad is schilder en grootdenker Jheronimus Bosch. Als kleine jongen was Dennis al gefascineerd door deze creatieve geest. Op de markt keek hij naar het grote standbeeld van Bosch en thuis in de woonkamer hing een replica van zijn meesterwerk 'De Tuin der Lusten'. Met dezelfde toewijding waarmee Jheronimus Bosch schilderde, staat topchef Dennis Middeldorp in de keuken. 

Dennis: "Net als Jheronimus Bosch denk en werk ik out of the box, verrassend, soms op het randje. Dat maakt zijn werken en mijn gerechten spannend. Hierin vond ik ook mijn inspiratie voor dit speciale menu dat ik in Gast ga serveren. Ik sta te popelen om mijn gasten mee te nemen op een culinair avontuur in De tuin der lusten."

12 Michelinsterren

Brabant is dit jaar European region of gastronomy. Onder het motto 'Brabant celebrates food' worden er het hele jaar uiteenlopende smaakmakende activiteiten georganiseerd. Een van de initiatieven in dit kader is pop-up restaurant Gast.  De Gast-heren van Gasr zijn alle chefs die zijn aangesloten bij Noord-Brabant Culinair. Hierin zijn 28 Brabantse restaurants met in totaal 12 Michelinsterren verenigd, met als doel om Noord-Brabant als dé Bourgondische provincie op de kaart zetten en het Brabants culturele en culinaire erfgoed te behouden.

Speciaal hiervoor is de kapel in het oude klooster in het Gasthuiskwartier in hartje ’s-Hertogenbosch getransformeerd tot een uniek en sfeervol pop-up restaurant waar het hele jaar door uiteenlopende culinaire evenementen worden georganiseerd: van kookworkshops tot thematische diners, van masterclasses tot culinaire concerten. Vanaf het voormalige altaar in de kapel bereiden de chefs hun gerechten en vertellen ze verhalen over en achter ons eten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
''Op 16 maart gooien we ons terras open''

Gilles Harthoorn is eigenaar van Hotel-Café-Restaurant Duinzicht op Schiermonnikoog. Gisteren zetten veel horecaondernemers in Friesland de terrassen op de kop als ludieke actie vanwege de sluiting van de horeca, maar op 16 maart wil deze hotelier zijn terras daadwerkelijk openen. “Als ...

Financieel Horeca & Belasting
4 keer investeringsvoordeel voor uw restaurantbedrijf!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch kan het fiscaal voordelig kunnen zijn om uw investeringen niet uit te stellen. De Belastingdienst heeft namelijk de Baangerelatee ...

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: