Met Dennis Middeldorp op culinair avontuur in 'De tuin der lusten'

4 april 2018 | David Bakker

Vorige maand werd Gast officieel geopend. Een pop-up restaurant in een voormalige kapel in het centrum van 's-Hertogenbosch, waar de beste chefs van Brabant het komende jaar de sterren van de hemel koken. Tweesterrenchef Soenil Bahadoer gaf de aftrap met Soenil loves Vincent: een culinaire ode aan Vincent van Gogh. Deze maand is de beurt aan sterrenchef Dennis Middeldorp van restaurant Sense*. Van 19 t/m 22 april kunnen gasten met hem op een culinair avontuur in De tuin der lusten. Een bijzonder diner geïnspireerd op de creatieve denkwijze van Jheronimus Bosch.

Out of the box

Dennis Middeldorp van sterrenrestaurant Sense in 's-Hertogenbosch is een echte Bosschenaar. Iemand die ook onlosmakelijk verbonden is aan deze stad is schilder en grootdenker Jheronimus Bosch. Als kleine jongen was Dennis al gefascineerd door deze creatieve geest. Op de markt keek hij naar het grote standbeeld van Bosch en thuis in de woonkamer hing een replica van zijn meesterwerk 'De Tuin der Lusten'. Met dezelfde toewijding waarmee Jheronimus Bosch schilderde, staat topchef Dennis Middeldorp in de keuken. 

Dennis: "Net als Jheronimus Bosch denk en werk ik out of the box, verrassend, soms op het randje. Dat maakt zijn werken en mijn gerechten spannend. Hierin vond ik ook mijn inspiratie voor dit speciale menu dat ik in Gast ga serveren. Ik sta te popelen om mijn gasten mee te nemen op een culinair avontuur in De tuin der lusten."

12 Michelinsterren

Brabant is dit jaar European region of gastronomy. Onder het motto 'Brabant celebrates food' worden er het hele jaar uiteenlopende smaakmakende activiteiten georganiseerd. Een van de initiatieven in dit kader is pop-up restaurant Gast.  De Gast-heren van Gasr zijn alle chefs die zijn aangesloten bij Noord-Brabant Culinair. Hierin zijn 28 Brabantse restaurants met in totaal 12 Michelinsterren verenigd, met als doel om Noord-Brabant als dé Bourgondische provincie op de kaart zetten en het Brabants culturele en culinaire erfgoed te behouden.

Speciaal hiervoor is de kapel in het oude klooster in het Gasthuiskwartier in hartje ’s-Hertogenbosch getransformeerd tot een uniek en sfeervol pop-up restaurant waar het hele jaar door uiteenlopende culinaire evenementen worden georganiseerd: van kookworkshops tot thematische diners, van masterclasses tot culinaire concerten. Vanaf het voormalige altaar in de kapel bereiden de chefs hun gerechten en vertellen ze verhalen over en achter ons eten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: De visie van Jeroen Raes

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Jeroen Raes en Dennis van der Meer. Toen de trotse eigenar...

Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

HMSHost en Vapiano slaan handen ineen

Vapiano en HMSHost International BV onderzoeken de opening van Vapiano-restaurants via haar dochteronderneming Vapiano Franchising International. Locaties omvatten luchthavens, treinstations en outletcentra in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. De restaurants worden ...

Economie Bier
Bavaria N.V. boekt recordomzet

Swinkels Family Breweries N.V., holding van Bavaria N.V. heeft voor het derde jaar op rij een recordomzet geboekt, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De netto-omzet kwam uit op € 659 miljoen, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde van € 45,8 m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: