Met Dennis Middeldorp op culinair avontuur in 'De tuin der lusten'

4 april 2018 | David Bakker

Vorige maand werd Gast officieel geopend. Een pop-up restaurant in een voormalige kapel in het centrum van 's-Hertogenbosch, waar de beste chefs van Brabant het komende jaar de sterren van de hemel koken. Tweesterrenchef Soenil Bahadoer gaf de aftrap met Soenil loves Vincent: een culinaire ode aan Vincent van Gogh. Deze maand is de beurt aan sterrenchef Dennis Middeldorp van restaurant Sense*. Van 19 t/m 22 april kunnen gasten met hem op een culinair avontuur in De tuin der lusten. Een bijzonder diner geïnspireerd op de creatieve denkwijze van Jheronimus Bosch.

Out of the box

Dennis Middeldorp van sterrenrestaurant Sense in 's-Hertogenbosch is een echte Bosschenaar. Iemand die ook onlosmakelijk verbonden is aan deze stad is schilder en grootdenker Jheronimus Bosch. Als kleine jongen was Dennis al gefascineerd door deze creatieve geest. Op de markt keek hij naar het grote standbeeld van Bosch en thuis in de woonkamer hing een replica van zijn meesterwerk 'De Tuin der Lusten'. Met dezelfde toewijding waarmee Jheronimus Bosch schilderde, staat topchef Dennis Middeldorp in de keuken. 

Dennis: "Net als Jheronimus Bosch denk en werk ik out of the box, verrassend, soms op het randje. Dat maakt zijn werken en mijn gerechten spannend. Hierin vond ik ook mijn inspiratie voor dit speciale menu dat ik in Gast ga serveren. Ik sta te popelen om mijn gasten mee te nemen op een culinair avontuur in De tuin der lusten."

12 Michelinsterren

Brabant is dit jaar European region of gastronomy. Onder het motto 'Brabant celebrates food' worden er het hele jaar uiteenlopende smaakmakende activiteiten georganiseerd. Een van de initiatieven in dit kader is pop-up restaurant Gast.  De Gast-heren van Gasr zijn alle chefs die zijn aangesloten bij Noord-Brabant Culinair. Hierin zijn 28 Brabantse restaurants met in totaal 12 Michelinsterren verenigd, met als doel om Noord-Brabant als dé Bourgondische provincie op de kaart zetten en het Brabants culturele en culinaire erfgoed te behouden.

Speciaal hiervoor is de kapel in het oude klooster in het Gasthuiskwartier in hartje ’s-Hertogenbosch getransformeerd tot een uniek en sfeervol pop-up restaurant waar het hele jaar door uiteenlopende culinaire evenementen worden georganiseerd: van kookworkshops tot thematische diners, van masterclasses tot culinaire concerten. Vanaf het voormalige altaar in de kapel bereiden de chefs hun gerechten en vertellen ze verhalen over en achter ons eten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Opening
De Beren nu ook in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: