Met Dennis Middeldorp op culinair avontuur in 'De tuin der lusten'

4 april 2018 | David Bakker

Vorige maand werd Gast officieel geopend. Een pop-up restaurant in een voormalige kapel in het centrum van 's-Hertogenbosch, waar de beste chefs van Brabant het komende jaar de sterren van de hemel koken. Tweesterrenchef Soenil Bahadoer gaf de aftrap met Soenil loves Vincent: een culinaire ode aan Vincent van Gogh. Deze maand is de beurt aan sterrenchef Dennis Middeldorp van restaurant Sense*. Van 19 t/m 22 april kunnen gasten met hem op een culinair avontuur in De tuin der lusten. Een bijzonder diner geïnspireerd op de creatieve denkwijze van Jheronimus Bosch.

Out of the box

Dennis Middeldorp van sterrenrestaurant Sense in 's-Hertogenbosch is een echte Bosschenaar. Iemand die ook onlosmakelijk verbonden is aan deze stad is schilder en grootdenker Jheronimus Bosch. Als kleine jongen was Dennis al gefascineerd door deze creatieve geest. Op de markt keek hij naar het grote standbeeld van Bosch en thuis in de woonkamer hing een replica van zijn meesterwerk 'De Tuin der Lusten'. Met dezelfde toewijding waarmee Jheronimus Bosch schilderde, staat topchef Dennis Middeldorp in de keuken. 

Dennis: "Net als Jheronimus Bosch denk en werk ik out of the box, verrassend, soms op het randje. Dat maakt zijn werken en mijn gerechten spannend. Hierin vond ik ook mijn inspiratie voor dit speciale menu dat ik in Gast ga serveren. Ik sta te popelen om mijn gasten mee te nemen op een culinair avontuur in De tuin der lusten."

12 Michelinsterren

Brabant is dit jaar European region of gastronomy. Onder het motto 'Brabant celebrates food' worden er het hele jaar uiteenlopende smaakmakende activiteiten georganiseerd. Een van de initiatieven in dit kader is pop-up restaurant Gast.  De Gast-heren van Gasr zijn alle chefs die zijn aangesloten bij Noord-Brabant Culinair. Hierin zijn 28 Brabantse restaurants met in totaal 12 Michelinsterren verenigd, met als doel om Noord-Brabant als dé Bourgondische provincie op de kaart zetten en het Brabants culturele en culinaire erfgoed te behouden.

Speciaal hiervoor is de kapel in het oude klooster in het Gasthuiskwartier in hartje ’s-Hertogenbosch getransformeerd tot een uniek en sfeervol pop-up restaurant waar het hele jaar door uiteenlopende culinaire evenementen worden georganiseerd: van kookworkshops tot thematische diners, van masterclasses tot culinaire concerten. Vanaf het voormalige altaar in de kapel bereiden de chefs hun gerechten en vertellen ze verhalen over en achter ons eten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: