In Nederland is eigenlijk nooit sprake geweest van een lunchcultuur. Gemiddeld nemen wij een half uurtje pauze voor een boterham met een glas melk. Ee...
Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. Noa...
Chef-kok Arturo Dalhuisen heeft restaurant Voltaire* in Culinair Landgoed Parc Broekhuizen enkele weken geleden verlaten. Zijn werk is vanaf dat momen...
Gijs Hoevenaars, chef bij De Lindehof** slaat een nieuwe weg in met Theo van Lith, eigenaar van Muggels Wine & Dine. Met ingang van 28 augustus 20...
Afgelopen maandag 1 juli streden drie teams om de titel van de jaarlijkse Don Papa Chefs and Shakers competitie. Ieder team, bestaande uit...
Ondernemen in Roermond. Wie in het voorbijlopen een blik op de menukaart van Aruna Cuisine in Roermond werpt, zal al snel even stil blijven staan om t...
Op 17 en 18 september koken vier innovatieve chefs samen in de keuken van restaurant Daalder* The Best Chef Dinner. Dennis Huwaë van Daalder, Mic...
Afgelopen dinsdag, 20 juni 2023, streden vijf teams in restaurant Elea om de titel van Chefs & Shakers. Ieder team, bestaande uit éé...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
In navolging van de Hollandse helden komt Shell dit jaar met het thema ‘Proef de wereldkeuken’. Ieder kwartaal introduceert Shell een nieu...
Met een slag op de historische beursgong van de Amsterdamse Beurs van Berlage openden patron-cuisiniers Jef Schuur en Wilco Berends op zondag 29 janua...
Jonnie en Thérèse Boer staan wederom op de eerste plaats in de 45ste editie van restaurantgids Lekker500. Het culinaire en inspirer...
Op zaterdag 15 Oktober 2022 vindt het eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluw...
Soenil Bahadoer, Meesterkok en Patron-cuisinier van 2-sterren-Restaurant De Lindehof in Nuenen, is door Stichting DUPAN uitgeroepen tot Paling Patron...
Jonnie Boer is terug op de eerste plaats van de Lekker Top-100. De Zwolse topchef, die al ruim dertig jaar scoort met zijn restaurant De Librije, vers...
François Geurds is de nieuwe voorzitter van Stichting Bocuse d’Or Nederland. De SVH Meesterkok en eigenaar van sterrenrestaurants al...
Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Kees Visser, samen met zijn commis Jeffrey Buijl van Restaurant Cristó in Zierikzee, de winnaar gewor...
Tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, op maandag 20 september tijdens Gastvrij Rotterdam, is de organisatie zeer vereerd dat zij de vol...
Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit sam...
Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje*) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester* en Sterklas RO...
Típico Zarzo. De slogan van het met een Michelinster bekroonde restaurant in Eindhoven verraadt de authentieke visie van de eigenaar, naamdrage...
Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culin...
Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar...
En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe...
Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendi...
Op maandag 23 september is het zover. Vijf kandidaten nemen plaats in de wedstrijdarena van Ahoy Rotterdam. Ook nemen zes juryleden plaats aan de jury...
Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Ma...
De opdracht voor de Nederlandse finale van Bocuse d’Or is aan de vijf finalisten bekendgemaakt. De opdracht bestaat uit twee onderdele...
Het hoge woord is eruit: de vijfde finalist voor de finale van Bocuse d’Or Nederland is SVH Meesterkok Menno Post, restaurant Olivijn* in Haarle...
Op 27 mei hebben 10 geselecteerde kandidaten in het FrieslandCampina Innovation Center gestreden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d&r...
Nieuwe week, nieuw restaurant, nieuwe award. Gerenommeerde chefs zetten de spotlight op hun favoriete onlangs geopende restaurant voor TheFork Re...
Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft 10 kandidaten geselecteerd voor de voorronde van de kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland. Deze...
Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisi...
Op zondag 17 februari 2019 stonden 24 topchefs, bartenders en BN’ers paraat om 400 gasten verspreid over 24 uur te voorzien van een 9-gangen din...
24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriet...
Op zondag 17 februari 2019, om precies 00:00 uur, gaat de derde editie van 24H Chefs van start: hét culinaire event van Nederland waarbij 24 to...
Met nog een paar dagen voor de opening van de 64ste editie van BBB Maastricht, presenteert de organisatie een bomvol programma voor horeca professiona...
Line-up (inter)nationale sterrenchefs Folie Culinaire groeit Folie Culinaire heeft weer een aantal grote namen toegevoegd aan de line-up van sterre...
Op zondag 29 april kunnen liefhebbers van fantastisch eten en bijzondere wijnen hun hart ophalen bij Restaurant Zout&Citroen in Oosterhout. Chef&n...
Vorige maand werd Gast officieel geopend. Een pop-up restaurant in een voormalige kapel in het centrum van 's-Hertogenbosch, waar de beste ch...