Topchefs jureren eerste Open NK Culinair Wild BBQ

Auteur: Redactie
Events 24 juni 2022
Topchefs jureren eerste Open NK Culinair Wild BBQ

Op zaterdag 15 Oktober 2022 vindt het eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De organisatie van de wedstrijd ligt in handen van Gastropedia & Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in samenwerking met de WBQA.

Met deze wedstrijd wil de organisatie het culinair barbecueën met Hollands wild in de meest ruime zin van het woord bevorderen. Ieder deelnemend team bereidt vier gerechten, allemaal met wild. Er bestaat de mogelijkheid om bij een van deze gerechten een eigen product erin te laten verwerken. Het hoofdingrediënt wordt aangeleverd en de rest mag zelf worden meegenemen tenzij anders wordt vermeld.

De jury bestaat uit SVH Meesterkoks en met Michelinsterren bekroonde topkoks zoals Teus de Kok (juryvoorzitter), Robert Kranenborg, Dennis van der Belt en Soenil Bahadoer. Tijdens de wedstrijd gelden de reglementen van de WBQA. Voor ieder gerecht is een prijs en overkoepelend worden een eerste, tweede en derde plaats bepaald die alle met mooie prijzen bekroond worden.

De brandstoffen die gebruikt mogen worden zijn brikketten, hout of houtskool. Ieder team zorgt voor zijn eigen tent, BBQ’s, brandblusser, EHBO-koffer, brandstof, werktafels, etc. De volledige opdrachten en de reglementen worden maximaal een maand voor de wedstrijd aan de deelnemende teams gecommuniceerd.

De Hoge Veluwe 

De wedstrijd vindt plaats op het evenemententerrein in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daar zullen deze dag ook meer activiteiten plaatsvinden op het gebied van wild en buitenleven. In de centrale tent zullen kookdemo’s plaatsvinden en wordt het uitbenen van wild en gevogelte gedemonstreerd. Buiten de kookwedstrijd is voorlichting over wild, BBQ’en en zijn er aanverwante producten te vinden. De dag wordt aangekleed met lezingen en muziek. 

De organisatie nodigt mensen van harte uit om deel te nemen aan het Open NK Culinair Wild BBQ 2022. Opgeven kan per mail via info@gastropedia.nl. De deelnamekosten bedragen € 95,00 exclusief btw per team. Na opgave wordt een factuur gemaild.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws