RIJKS introduceert Make-Away

3 september 2020 | David Bakker

In december introduceert Joris Bijdendijk van RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum, een nieuwe formule: RIJKS® Make-Away. Deze formule volgt het succesvolle Take-Away concept op, dat het team in maart lanceerde.
 
De RIJKS® Make-Away box bestaat uit vier gerechten, amuse, brood, boter en een bonbon voor bij de koffie, voor €50 p.p. Al het tijdrovende kookwerk is door team RIJKS® voorbereid. In een paar eenvoudige stappen kunnen de gerechten thuis worden afgemaakt, onder virtuele begeleiding van chef Joris Bijdendijk. De samenwerking tussen restaurant en gast, waarmee thuis de perfecte dinerervaring wordt neergezet, maakt van Take-Away nu Make-Away. De compacte box is een dag houdbaar in de koelkast en dus ook van tevoren af te halen en cadeau te doen.
 
Chef Joris Bijdendijk: "Door de vele enthousiaste reacties vanuit het hele land introduceren wij een vervolg op de RIJKS® afhaaldiners bij speciale gelegenheden. De decembermaand met alle feestdagen is bij uitstek de periode om te tafelen met familie en vrienden, en terug te blikken op dit gekke maar bovenal leerzame jaar. Dat kan in een restaurant, dat kan thuis, en komende feestdagen ook met het beste van beide werelden: een restaurantmaaltijd aan de eigen eettafel, zonder stress."
 
Vanaf 3 september is de RIJKS® Make-Away box, voor de hele maand december, vooraf te reserveren. Bestellingen kunnen worden geplaatst via rijksrestaurant.nl/make-away

RIJKS® startte op vrijdag 13 maart, als een van de eerste restaurants met een Michelin ster, met Take-Away. Nog voor de officiële lockdown werd het restaurant omgebouwd tot pick-up punt. Meer dan 22.000 gasten haalden hun diner af en steunden hiermee het restaurant. Op verzoek van vele gasten buiten Amsterdam werd RIJKS® On Tour gestart, waarbij ruim 1500 menu’s bezorgd werden in Laren, Amstelveen, Utrecht en Haarlem. Er kwam een Take-Away ontbijt, met alleen al op Moederdag 400 orders. Ook heeft RIJKS® samen met het Amsterdam Dinner Foundation honderden ontbijtjes verkocht om het Aidsfonds te steunen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: