De Librije bestaat dertig jaar: Jonnie en Thérèse Boer bij WNL Op Zondag

Auteur: Redactie
Michelin Mensen 22 mei 2023
De Librije bestaat dertig jaar: Jonnie en Thérèse Boer bij WNL Op Zondag

De Librije viert dit jaar het dertig jarig jubileum, presentator en journalist Rick Nieman sprak tijdens een uitzending van WNL Op Zondag met Jonnie en Thérèse Boer. Afgelopen zondag, 21 mei, vertelde het duo over het succes van de onderneming.

Het gesprek start met een bijzondere herinnering voor De Librije. Het restaurant ontving in 2004 namelijk drie Michelinsterren. Jonnie reageert op het oude fragment: “Het heeft ons wel gebracht wat we wilden, de gastronomie in Nederland naar een hoger punt.” Ook Thérèse haakt in op het gesprek. “Er gebeurt gewoon heel veel, je wereld wordt heel anders als je drie sterren krijgt. Het is ongelofelijk.”

Tijdens de Michelinuitreiking van 2023 werd het bevestigd: De Librije heeft ook dit jaar de drie sterren die het restaurant ontving in 2004. Bovenop de drie sterren heeft Michelin ook een groene ster uitgereikt aan het duo. Michelin: “Chef Jonnie en gastvrouw Thérèse Boer zijn stuwende krachten achter de ontplooiing van de Nederlandse gastronomie. Ze inspireren.”

Jonnie vertelt over de allereerste ster van het restaurant: “We kregen als heel simpel tentje al de eerste ster, heel Nederland viel daaroverheen.” “In Zwolle, op het platteland, heel jonge mensen en dan een ster. Iedereen had zoiets van: Hoe kan dat nou? Hoe hebben zij een ster? Dat eerste jaar was wel echt een heftige periode. Maar het heeft ons wel sterk gemaakt.”

Verder is in de uitzending besproken hoe Librije al dertig jaar gebruik maakt van verse en lokale producten en vertelt Thérése over het proeven van gerechten. “We zijn heel kritisch.” Kijk de hele uitzending terug op NPO Start.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws