U heeft gezocht op : librije

13 maart 2020 Culinair
Jonathan Zandbergen wordt de 150ste SVH Meesterkok

Op donderdag 12 maart jl. is?Jonathan Zandbergen, executive chef van Restaurant Merlet?in?Schoorl,?geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Jonathan mag na zijn inauguratie, de titel SVH Meesterkok als 150ste chef voeren. Prestatie op meesterlijk niveau SVH Meesterkoks?Dennis Kuiper...

11 maart 2020 Bier Interview
Biersommelier Fiona de Lange adviseert bier-spijs combinaties

Bier en spijscombinaties worden in de horeca te weinig toegepast. Zonde, vindt internationaal biersommelier, zytholoog en bierprofessor Fiona de Lange. Het potentieel is enorm. “Restaurateurs weten vaak niet hoe ze het moeten aanpakken en blijven daardoor ‘veilig’ in de wijn-spijs ...

28 februari 2020 Chefs Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

21 februari 2020 Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

29 januari 2020 Culinair Internationaal
Jan Smink pakt derde prijs internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire

Chef Jan Smink heeft de derde prijs gewonnen bij de befaamde internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega nam het op 28 januari 2020 in Parijs op tegen zeven internationale topchefs en maakte indruk op de internationale jury met...

27 januari 2020 Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

13 januari 2020 Michelin
Michelin geeft acht restaurants hun eerste ster

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Michelin Gids Nederland bekend. De acht restaurants die een ster krijgen, bewijzen nogmaals dat gastronomie en schappelijke prijzen hand in hand kunnen gaan. Opvallend is dat maar liefst drie voormalige Bib Gourmand restaurants worden bekroo...

13 januari 2020 Michelin
Alle Michelinsterren op een rijtje

Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Holland) Ciel Bleu - Amsterdam (Noord-Holland) &Moshik - Amsterdam (Noord-Holland) Spectrum - Amsterdam (Noord-Holland) De Kromme Watergang - Breskens (...

13 januari 2020 Michelin
Uitreiking Michelin Gids 2020 van minuut tot minuut

Gisteren was het zover: de uitreiking van de Michelin Gids 2020. De redactie van De RestaurantKrant hield via deze pagina een liveblog bij vanuit het DeLaMar Theater in Amsterdam. Lees de dag van minuut tot minuut 09.25 De spanning loopt op, culinair Nederland is in afwachting van de sterrenre...

10 januari 2020 Michelin
Alles over de Michelingids

Aanstaande maandag deelt Michelin zijn wereldberoemde sterren uit aan de Nederlandse gastronomie. De RestaurantKrant schrijft al sinds de oprichting in 2008 met veel belangstelling over de hoofdrolspelers van het Rode Boekje. In dit dossier lees je alles over elf jaar Michelinnieuws: interviews met ...

18 december 2019 Personeel Culinair
Henrie van der Heijden wordt de 149ste SVH Meesterkok

Op maandag 16 december jl. is Henrie van der Heijden, chefkok en eigenaar van Restaurant VISTA in Willemstad, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Henrie wordt hiermee na zijn inauguratie de 149ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Den...

2 december 2019 Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culinaire gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

29 oktober 2019 Awards
Inter Scaldes wederom de lekkerste

Het Zeeuwse Inter Scaldes van chef-kok Jannis Brevet is door de Lekker500 wederom uitgekozen tot beste restaurant van Nederland. De Librije staat net als vorig jaar op de tweede plek en de derde plaats is dit jaar voor Tribeca uit Heeze. Jaar in jaar uit maakt de restaurantgids Lekker de 500 best...

23 oktober 2019 Ontbijt
Wat zoekt de gast in het hotelontbijt?

Het hotelontbijt is in beweging. En hoe. Waar voorheen hotels bijna zonder uitzondering kozen voor het traditionele buffet, zijn veel hoteleigenaren tegenwoordig genoodzaakt verder te kijken. “Zelfs de AH To Go is een concurrent.” Rino Soeters is eigenaar van LBG Hotels. Een hotelgroe...

12 september 2019 Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

30 augustus 2019 Bocuse d'Or
Derde jurylid Nederlandse finale Bocuse d'Or bekend

Op maandag 23 september is het zover. Vijf kandidaten nemen plaats in de wedstrijdarena van Ahoy Rotterdam. Ook nemen zes juryleden plaats aan de jurytafel. Aan hen de eer om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen. Voorzitter Soenil Bahadoer heeft chefkoks Moshik Roth en J...

6 augustus 2019 Opening Interieur
Restaurantervaring in oud fort Nieuwegein [foto's]

Recentelijk opende Restaurant Céline in Fort Jutphaas in Nieuwegein haar deuren. Deze stoere en ruige locatie, die staatingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, werd getransformeerd naar een comfortabel en warm restaurant. Hier wordt vol passie gekookt met Frans en Scandinavische inv...

26 juni 2019 Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

17 juni 2019 Achtergronden Culinair
Jonnie Boer wordt boegbeeld van de Cas Spijkers Academie

Jonnie Boer is met ingang van het nieuwe schooljaar als boegbeeld en inspirator verbonden aan de Cas Spijkers Academie. Jonnie gaat zich inzetten om het culinaire opleidingsniveau in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen. Hij vindt het belangrijk om jongeren op te leiden en hen de passie voo...

27 mei 2019 Culinair Interview Longread
Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mooie aanbieding wanneer ze het felbegeerde papiertje op zak hebben. Niet alleen door het enorme tekort aan goede koks, maar ook omdat zij op jonge leef...

6 maart 2019 Lunch
Carstens Amsterdam open voor lunch

Na een kleine maand open te zijn voor diner is Carstens Amsterdam vanaf heden ook geopend voor lunch. Met plaats voor 85 couverts is Carstens zeven dagen per week de ideale eetgelegenheid voor zowel klein als groot gezelschap tijdens lunch en diner. Op de menukaart vind je gerechten met producten di...

17 december 2018
Michelinsterren: Overzicht nieuwe en vervallen sterren

Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken in de Michelingids. Nieuwe sterren in Nederland: * Flicka Kerkdriel * Voltaire Leersum * DeRozario Helmond * The Millen Rotterdam * ...

17 december 2018 Achtergronden Michelin
Vooruitblik: wie pakt een Michelinster en wie mag hem inleveren?

Het aftellen is begonnen, over een paar uurtjes weten we welke toprestaurants in Nederland een eerste Michelinster krijgen, er een ster bij zullen krijgen of een ster in moeten leveren. We hebben het hier uiteraard over de presentatie van de Michelingids, die straks in het DeLaMar theater in Amsterd...

3 december 2018 Awards
Gault&Millau roept Onno Kokmeijer uit tot Beste Chef 2019

Tijdens de presentatie van de nieuwe Gault&Millau gids 2019 is Onno Kokmeijer uitgeroepen tot Beste Chef van 2019. Samen met zijn rechterhand Arjan Speelman nam hij de prestigieuze prijs in Amsterdam vanmiddag in ontvangt. "Bij Ciel Bleu werken we al vijftien jaar aan de weg naar succes. De...

1 november 2018 Awards Culinair
Dit is de top 10 van de Lekker Top-500 2019

De Lekker Top-500, editie 2019, laat enkele verschuivingen zien in de top 10. Inter Scaldes en De Librije wisselden elkaar af als nummer eén en twee. Pure C komt de top 10 binnen. De top 10 zie je hieronder. De top 10 1 Inter Scaldes 2 De Librije 3 De Leest 4 Ciel Bleu 5 Tri...

25 oktober 2018 Amsterdam Opening Culinair
Opening begin 2019: Brasserie Carstens Amsterdam 

Begin volgend jaar opent de nieuwe brasserie Carstens zijn deuren in de Hasselaerssteeg, op een steenworp afstand van het Amsterdam Centraal Station. Het concept is bedacht door Maik Kuijpers, de voormalige chef-kok van restaurant De Librije*. Maik wil een brasserie creëren die toegankelijk is ...

18 oktober 2018 Van der Valk
Cantharel’s keukentafel verbindt gast met eten

Vanaf 1 november start Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel met een nieuwe initiatief. Gasten kunnen vanaf dat moment ook dineren aan Cantharel’s Keukentafel. Een culinair avondje uit in het naast het hotel gelegen landhuis waar ze onder leiding van chef-kok Justa van Ryssen en sommelier...

9 oktober 2018 Opening Culinair
Nieuw restaurant voor Jonnie en Thérèse Boer

Jonnie en Thérèse Boer, van de Librije in Zwolle, breiden uit. Begin 2019 opent een tweede 'Brass Boer'; dit keer in hun woonplaats. De locatie is nog niet bekend. De eerste Brass Boer opende op Bonaire, in het Delfins Beach Resort. Het stel is immers dol op het eiland. Sno...

6 oktober 2018 Amsterdam Culinair
Nieuwe naam voor Librije’s Zusje

Librije’s Zusje Amsterdam krijgt per 1 januari 2019 een nieuwe naam. Dat zijn Waldorf Astoria Amsterdam, de eigenaar van het tweesterrenrestaurant, en de naamgevers Jonnie en Thérèse Boer van De Librije Zwolle overeengekomen. Na een prettige samenwerking van ruim 5 jaar, hebben J...

24 september 2018 Opening Culinair
Restaurant Smink Wolvega geopend door Jonnie en Thérèse Boer

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega is op 20 september 2018 geopend door Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant de Librije. Zij arriveerden samen met Jan Smink op een old timer tractor, waarna zij restaurant Smink openden. In zijn restaurant - het enige ter ...

10 september 2018 Events Culinair
Chefs(R)Evolution in volle gang

Het culinaire event Chefs(R)Evolution is in volle gang. In Zwolle staan restaurant De Librije en Theater De Spiegel in het teken van culinaire vernieuwing. Het is de vierde keer dat het event plaatsvindt. Wat staat er vandaag op het programma? De volgende chefs laten hun kunde en gerechten zie...

21 augustus 2018 Verbouwen
De Sjalot uit Nijmegen vernieuwd

Na een verbouwing van meerdere weken heeft Frans-Arabisch restaurant De Sjalot in Nijmegen een nieuw interieur gekregen. Het restaurant van de ambitieuze ladychef Sibrecht Benning kreeg een bijzonder interieur met een Frans-Arabische look. De restyling wordt gevierd met een speciaal kennismakingsmen...

20 juni 2018 Awards Culinair
Osteria Francescana is het beste restaurant ter wereld

De lijst van de 50 beste restaurants ter wereld, The World’s 50 Best, heeft restaurant Osteria Francescana van chef-kok Massimo Bottura uit het Italiaanse Modena wederom verkozen tot beste restaurant van de wereld. Die eer viel het restaurant in 2016 ook al ten beurt. Op de tweede plaats vi...

19 juni 2018 Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d...

18 juni 2018 Amsterdam Opening Culinair
Chef Sidney Schutte opent brasserie

Een plek waar je altijd aan kunt schuiven, meteen vanuit kantoor of rechtstreeks vanuit huis. Geen dresscode, wel goed eten. Geen poespas, wel kwaliteit. Café Cliché is een nieuw initiatief van chef Sidney Schutte dat eind augustus haar deuren opent aan de Middenweg 35 in Amsterdam. He...

8 juni 2018 Opening Culinair
Friese topkok Jan Smink maakt naam en concept eigen restaurant bekend

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega krijgt de naam restaurant Smink. Het 40 couverts tellende restaurant opent per 21 september 2018 en heeft via de website de eerste tafels vrijgegeven voor reservering. Smink gaat op hoog niveau koken met Friese producten en de gast kan een grote ...

15 mei 2018 Wijn
Lendl Mijnhijmer is beste sommelier van Nederland

Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland. De sommelier van Restaurant Twenty Seven in Amsterdam ontving op het Leerhotel het Klooster in Amersfoort tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers de Trophée Henriot. Tijdens een groots galadiner waar werd gekookt door verschil...

11 mei 2018 Awards Vega
Librije's Zusje Beste Groenterestaurant in Nederland

Librije’s Zusje, het tweesterrenrestaurant in Waldorf Astoria Amsterdam, is uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant in Nederland 2018. Executive chef Sidney Schutte, bekend om zijn voorliefde voor vegetarische gerechten, haalde de prijs op in België. De prijs voor de beste groenteresta...

8 mei 2018 Events Michelin
31 Michelinsterren verzamelen zich op Parc Broekhuizen

Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen opnieuw haar deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 's werelds meest vooraanstaande chefs – in totaal goed voor 31 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed in...

26 april 2018 Events
Sterkste deelnemersveld ooit voor kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde die op 18 juni op de Oosterschelde wordt gehouden, blinkt uit door een ijzersterk deelnemersveld. Aan de wedstrijd doen 6 toprestaurants mee met totaal 7 Michelinsterren. Het is het sterkste deelnemersveld sinds de start van de wedstrijd in 2014. V...

18 april 2018 Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po...

16 april 2018 Achtergronden Restaurant
Restaurants in Flevoland het best bereikbaar

Nederland beschikt over veel goede restaurants. Er zijn zelfs 108 restaurants die in 2018 één, twee of zelfs drie Michelinsterren mogen toevoegen aan hun naam. Slechts drie restaurants kregen de hoogste waardering van drie sterren: De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen en Inter Sca...

16 maart 2018 Achtergronden Bocuse d'Or
Team NL door naar Europese finale Bocuse d’Or

De laatste stap op weg naar de Europese finale is gezet: chef Lars Drost (Ciel Bleu) en commis Mike Klaassen (Ciel Bleu) zijn door de wedstrijdorganisatie van Bocuse d’Or geselecteerd. De Europese finale van de Gastronomische Olympische Spelen vindt plaats in Turijn, Italië op 11 en 12 ju...

9 maart 2018 Achtergronden Wijn
Betty Koster benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2018

De Kroatische ambassadeur in Den Haag heeft kaaskoningin Betty Koster van L’Amuse in IJmuiden benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2018. Deze benoeming heeft plaats gevonden tijdens een professionele wijnproeverij. Het is de tweede keer dat in Nederland een Croatian Wine Ambassador is benoe...

8 maart 2018 Interview
Jan Smink blinkt uit met biest; De culinaire kracht van de melk voor kalfjes

Als zoon van melkveehouders kreeg chef Jan Smink al met de paplepel ingegoten wat biest is. Van deze eerste melk van een koe die net gekalfd heeft, maakt hij tegenwoordig allerlei (na)gerechten zoals custard, ijs en krokant van biest. Per toeval ontdekte hij de culinaire kracht van biest. “Het...

1 februari 2018 Events
Slag op de Schelde geopend voor inschrijving

De kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018 is geopend voor inschrijving. De wedstrijd vindt plaats op 18 juni 2018 en staat open voor professionele chefs of sous-chefs met zeebenen die op een schip op de Oosterschelde koken met asperges en een product uit de Oosterschelde. De deelnemers worden beoorde...

30 januari 2018 Awards Michelin
De Librije vierde keer op rij Beste Restaurant van Nederland

De 500 beste chefs en restauranteigenaren van Nederland hebben gesproken. Ook dit jaar is De Librije uitgeroepen tot ‘Beste Restaurant van Nederland.’ Voor het vierde jaar op rij weet het restaurant uit Zwolle de titel op haar naam te zetten. Terugkerende winnaars Niet alleen De Li...

11 januari 2018 Awards Restaurant
Genomineerden Restaurant Awards bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. 4-op-1-rij voor het culinaire Koningskoppel? Tij...

11 december 2017 Michelin
Inter Scaldes haalt derde Michelinster binnen

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de MICHELIN gids Nederland bekend, waarin 704 restaurants en 261 hotels worden onderscheiden. De MICHELIN gids 2018 bevestigt de culinaire opmars die in Nederland gaande is. Inter Scaldes (Kruiningen) is het derde restaurant dat de h...

11 december 2017 Michelin
Live-update Michelinsterren 2017: derde ster voor Inter Scaldes

De sterren worden op dit moment uitgereikt. We houden de opmerkelijkste gebeurtenissen voor je bij. Nieuwe Michelinsterren (1 ster) zijn er voor: Le Restaurant, Amsterdam The Duchess, Amsterdam The White Room, Amsterdam AIRrepublic, Cadzand (Sergio Herman flikt het hem weer...) Fitzgera...

5 december 2017 Awards
IENS maakt top 10 van 2018 bekend

Restaurant De Librije wint ook dit jaar de enige echte culinaire publieksprijs van Nederland en is uitgeroepen als winnaar van de IENS Top 2018. Op een verassende tweede plaats staat nieuwkomer Calva uit Nootdorp. De IENS Top wordt elk jaar samengesteld op basis van onafhankelijke recensies van rest...

7 november 2017 Awards
Gault&Millau verkiest Jarno Eggen tot Chef van het Jaar 2018

Tijdens de twaalfde Gault&Millau Awards, maandag 6 november in de Utrechtse Jaarbeurs is Jarno Eggen, chefkok van De Groene Lantaarn in Zuidwolde, uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2018. Onder de culinaire jonge garde was het Dennis Huwaë van Daalder in Amsterdam die er het meeste uitsprong...

6 november 2017 Events Culinair
Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel

Na het enorme succes van voorgaande jaren staat op zondag 12 november de lustrumeditie van The Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel () op de agenda. Voor het vijfde jaar achtereen kookt sterrenchef Erik van Loo de sterren van de hemel. Traditiegetrouw doet hij dit niet alleen, maar samen me...

30 oktober 2017 Awards Culinair
De top 10 van de Lekker 2018

Naar de Lekker wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken door Nederlandse topchefs. Vandaag, maandag 30 oktober, is de lijst - de Lekker 2018 - naar buiten gebracht en wij presenteren je de top 10. Het is stuivertje wisselen tussen De Librije en Inter Scaldes, aangezien vorig jaar de rollen waren omge...

2 oktober 2017 Drinks
Er wordt meer Champagne gedronken in Nederland

Vandaag werd naar jaarlijkse gewoonte (in oktober) op de Nederlandse dag van de Champagnewijnen, de Champagne-actualiteit voorgesteld door het Comité Champagne en Bureau du Champagne Benelux. Groei Champagneverzendingen naar Nederland In 2016 deed de Champagnemarkt het in Nederland h...

20 september 2017 Events
Horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit in omvang

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op ...

13 september 2017 Rotterdam
Groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam

Na maandenlange voorbereiding inclusief een grootschalige renovatie van de beurshallen staat Gastvrij Rotterdam op het punt van beginnen. Op maandag 18 september 2017 openen de deuren van Rotterdam Ahoy voor het eerste jubileum van de snelgroeiende horecavakbeurs. De beursvloer is opnieuw groter qua...

6 september 2017 Awards
Gault&Millau NL maakt genomineerden 2018 bekend

Op maandag 6 november worden Gault&Millau Awards uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht. De organisatie heeft de genomineerden bekend gemaakt in de verschillende categorieën. Talentvol Chef Jermain De Rozario-Rozario-Helmond Gilbert von Berg-Chateau Neercanne- Maastricht Dennis Huwae-D...

22 juni 2017 Achtergronden Culinair
Jonnie & Thérèse Boer presenteren 'eigen' glossy

Jonnie & Thérèse Boer brengen vandaag hun eigen glossy uit als gasthoofdredacteuren van LXRY Magazine. Het blad biedt letterlijk een kijkje in de keuken van restaurant De Librije in Zwolle. Jonnie en Thérèse onthullen daarnaast hun beste adressen wereldwijd op het geb...

9 juni 2017 Culinair Interview
Interview: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top

In de kop van Noord-Holland, aan de rand van Schoorlse Duinen, ligt Merlet. Een hotel met restaurant dat al bijna twintig jaar een Michelinster mag dragen. En dat is bijzonder, zeker wanneer je beseft dat deze ster onder maar liefs vijf chefs is behouden. “Merlet is een bedrijf met een culi...

9 juni 2017 Restaurant
Pand restaurant Tandjong Priok in Arum te koop

Indonesisch restaurant Tandjong Priok en het pand waarin het gevestigd is, staan te koop. Totdat het pand in het Friese Arum verkocht is, blijft het restaurant open zodat gasten kunnen blijven genieten van de hedendaagse Indonesische keuken van ladychef Esther Gerlsma. Eigenaren Esther en Sicco Gerl...

23 mei 2017 Awards Culinair
Team restaurant De Librije wint kookwedstrijd Slag op de Schelde

De derde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van restaurant De Librije in Zwolle. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant Elea in Rijswijk. Dessert met asperges, zeesla en codiu...

16 mei 2017 Awards
Dit zijn de 200 beste restaurants van Europa

Sterrenrestaurant De Librije in Zwolle staat op de vijfde plaats in de lijst van beste Restaurants van Europa. De lijst is samengesteld door Opinionated About Dining. Het Franse restaurant L'Arpège in Parijs staat op de eerste plek. De lijst is een samenstelling van 200 restaurants in ...

16 mei 2017 Awards Culinair
Sterk deelnemersveld bij wedstrijden Slag op de Schelde en Wine Making Challenge

De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde en de wedstrijd voor sommeliers Wine Making Challenge die op 22 mei op de Oosterschelde worden gehouden, blinken uit door een sterk deelnemersveld. Aan beide wedstrijden die op hetzelfde moment op het schip Denick II worden gehouden, doen deelnemers v...

10 mei 2017 Video Michelin Fastfood
Niven Kunz maakt sterrengerecht van Franse frietjes McDonalds

Na vier succesvolle afleveringen in 2016 van de food documentaireserie Kwaliteit en Herkomst van McDonald’s, is het nu tijd om een zeer geliefd icoon in de schijnwerpers te plaatsen… de Franse Frietjes! In deze eerste aflevering van 2017 gaat topchef Niven Kunz, eigenaar van het door Mi...

6 april 2017 Video Culinair
Video: dit zijn de 50 beste restaurants ter wereld

Naar de bekendmaking van de jaarlijkse ranglijst van de beste restaurants ter wereld wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken. Gelukkig vinden we De Librije dit jaar terug op plek 34; een prestatie van wereldformaat. In de lijst vind je opvallend veel restaurants uit Peru terug. Peru is een land dat ...

5 april 2017 Awards Internationaal
Eleven Madison Park is beste restaurant ter wereld

Restaurant Eleven Madison Park uit New York heeft de eerste plek veroverd van The World's 50 Best Restaurants. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens een gala in het Australische Melbourne. Vorig jaar stond het restaurant van Daniel Humm nog op de derde plek. De nummer één van vo...

22 maart 2017 Video Achtergronden KHN
Video: Zwolse horeca inspireert!

De inspiratietour is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland. Jaarlijks organiseren zei diverse tours in zowel binnen en buitenland, ieder voor een eigen doelgroep. Zo was deze inspiratietour speciaal gericht op restaurants. Blurring was het thema van de dag. Zo is Waanders In De Broeren, ge...

16 maart 2017 Video Achtergronden
Vloggers slapen gratis in Librije's Hotel

Drie vloggers van YouTube-kanaal Ponkers hadden de opdracht om 24 uur zonder geld in Zwolle door te brengen. We kunnen je vertellen dat dat gelukt is en dat de mannen zelfs een luxe overnachting in een geweldige suite van Librije´s Hotel hebben geritseld. Sportief van Jonnie. Check de video ...

13 maart 2017 Awards Koffie & thee
Jozefien Muylle wint Dutch Tea Championship 2017

Theesommelier Jozefien Myulle van Be Your Tea mag zich vanaf vandaag de Dutch Tea Champion van Nederland noemen. Tijdens de drukbezochte finale van het Dutch Tea Championship op het Amsterdam Coffee Festival versloeg Jozefien de drie andere finalisten, Charlotte van de Ven, Mark van den Bogaart en P...

22 februari 2017 Personalia Chefs
Ivan Beusink nieuwe keukenchef Rijks

Per 1 maart is Ivan Beusink onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk de nieuwe chef de cuisine van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum. Hij volgt de vertrekkende chefs Jos Timmer en Wim de Beer op en krijgt de dagelijkse leiding in de keuken. Ivan Beusink (1986) is geen onbekende v...

21 februari 2017
Overstock van restaurant ‘De Librije’ onder de virtuele hamer

De online veiling omvat ruim 240 producten bestaande uit onder andere: ‘Miele’ vrieskasten, inbouwovens, wokpan branders, inductie kookplaten, combisteamer, terrasmeubilair, clubfauteuils en nog meer a-merk horecaproducten voor lage startbedragen. Bezichtiging van de producten is op v...

26 januari 2017 Culinair
Nederlands team eindigt als elfde bij Bocuse d'Or

De 11e plek voor team Bocuse d’Or Nederland betekent voor het team onder leiding van Jan Smink een einde aan een intensief traject van twee jaar. Als winnaar van de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam in 2015 en de 7e plek in Boedapest op de Europese finale is deze plaats een bevesti...

24 januari 2017 Culinair Bocuse d'Or
Jan Smink had goed gevoel over Bocuse d'Or-deelname

Het team van Bocuse d’or Nederland, onder leiding van Jan Smink (Librije*), nam vandaag deel aan de wereldfinale van Bocuse d’Or in Lyon. De uitslag van de prestigieuze kookwedstrijd wordt morgen bekend. Aan de grote finale van Bocuse d’Or in het Franse Lyon, die morgen verder g...

17 januari 2017 Awards Restaurant
De Librije opnieuw verkozen tot beste Restaurant

Restaurant De Librije mag zich weer 'Het Beste Restaurant van Nederland' noemen. Het sterrenrestaurant won de prijs tijdens de Restaurant Awards voor de derde keer op rij. De vijfhonderd beste chefs en restauranteigenaren brachten voor de Restaurant Awards hun stem uit. In totaal zijn er ...

21 december 2016 Awards Restaurant
Genomineerden Restaurant Awards 2017 bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. Hattrick voor het culinaire Koningskoppel? ...

12 december 2016 Michelin Restaurant
Uitreiking Michelinsterren 2017: de foto's

Amsterdam krijgt er een paar Michelinsterren bij dit jaar. Zoals verwacht ontving Rijks de eerste ster, maar ook Mos en Bolenius verdienden voor de hoofdstad ieder een ster. Een nieuw driesterrenrestaurant krijgt Nederland niet. In Den Bosch en Heerlen werd ook een feestje gevierd, daar zijn vanaf v...

12 december 2016 Culinair Michelin
Dit zijn de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland

Amsterdam krijgt er een paar Michelinsterren bij dit jaar. Zoals verwacht ontving Rijks de eerste ster, maar ook Mos en Bolenius verdienden voor de hoofdstad ieder een ster. Een nieuw driesterrenrestaurant krijgt Nederland niet. In Den Bosch en Heerlen werd ook een klein feestje gevierd. Utrecht sta...

12 december 2016 Michelin Restaurant
Spanning voor de sterrenregen

De Nederlandse topchefs wachten in spanning af wie er een nieuwe ster krijgt, wie zijn sterren behoudt en of er eindelijk een derde driesterrenrestaurant bij gaat komen in Nederland. Op dit moment hebben enkel De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen drie Michelinsterren. Verlies van een ster ...

22 november 2016 Awards Restaurant
De Librije best beoordeelde restaurant van Nederland

Restaurant De Librije is dit jaar het best beoordeelde restaurant van Nederland. Het restaurant uit Zwolle is bij de IENS TOP 2017 als winnaar uit de bus gekomen. Grootste concurrenten waren Château Restaurant Neercanne uit Maastricht en restaurant Vinkeles uit Amsterdam. Deze restaurants eind...

18 november 2016 Food Awards
Europese finale Bocuse'or 2018 is in Turijn

De Europese finale van Bocuse d'Or in 2018 vindt plaats in het Italiaanse Turijn, van 10 tot en met 12 juni. Ook Nederland was in de race als serieuze kandidaat om de Europese finale van de meest prestigieuze kookwedstrijd te organiseren. De winnaars van de Europse finale in Turijn staan in j...

11 november 2016
Sidney Schutte is Chef van het Jaar

Afgelopen maandag, 7 november, is Sidney Schutte uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2017 door Gault Millau Nederland. De executive chef van Waldorf Astoria Amsterdam en het tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam toonde zich verrast en vooral heel blij met de benoeming, waarin hij nadru...

24 oktober 2016 Culinair
Dit is de top 10 van de Lekker 500

Dit is de top 10 van de Lekker Top 100 2017. De Librije is niet langer de nummer één; Inter Scaldes heeft het stokje overgenomen. De hoogste nieuwe binnenkomer is restaurant Tribeca in Heeze. Het restaurant komt vanuit het niets binnen op plek 20. Een knappe prestatie. ...

29 augustus 2016 Culinair
Vegetarische smaakexplosie in Waldorf Astoria Amsterdam

Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam serveert eind september gedurende drie dagen een gastronomisch 7-gangen vegetarisch menu op topniveau. Amsterdam ontmoet Azië tijdens deze exclusieve diners op vrijdag 30 september, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober, waarvoor executive chef ...

11 juli 2016 Diner Opening
Zomerrestaurant geopend in de Schuinesloot

Zomerrestaurant De Tuinkamer is onlangs geopend en ligt midden in de Priona Tuinen in de Schuinesloot. In een oude kas kookt chef Alwin Leemhuis, die eerder twee Michelinsterren kreeg als chef van Librije's zusje, in de weekenden zijn bijzondere gerechten. Daarbij gebruikt hij bloemen, planten e...

11 juli 2016 Lunch Diner Opening
Restaurant Gin Neo gaat een stapje verder

Gin Neo, voorheen bekend als Gin Neo Bistro, is volwassen geworden en gaat vanaf 8 juli 2016 een stapje verder op de nieuwe locatie aan de Noorderstraat 19. Het oude concept is door eigenaar Jin Hu in een nieuw ja...

14 juni 2016
Librije bij beste 50 restaurants ter wereld

Het Italiaanse restaurant Osteria Francescana van chef Massimo Bottura is gisteravond uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant van 2016. De Librije schiet tijdens de bekendmaking in New York, vanaf plaatst 71, terug de top 50 in. De Nederlandse chef Richard Ekkebus behaalt met zijn in Hong...

8 juni 2016
The Jane op plek 54 in lijst van beste restaurants

Volgende week verschijnt de top 50 van beste restaurants ter wereld, maar de plaatsen 51 tot en met 100 zijn al bekendgemaakt. De hoogste binnenkomer is The Jane, het Antwerpse restaurant van Sergio Herman en Nick Bril. Je vindt het restaurant op plek 54 in de lijst. Het aantal Belgische noteri...

27 mei 2016
Opening restaurant en foodbar in Muiderberg

Onlangs openden chef Nicky Quarz en gastvrouw Michèle van der Linden hun restaurant en foodbar Quarz in Muiderberg. De zaak, gevestigd in een karakteristiek pand in het hart van Muiderberg, bestaat uit een restaurant, foodbar, private dining-ruimte en beschikt over een bijzondere veranda en een t...

11 mei 2016
Nederlands Bocuse d'Or team geplaatst voor wereldfinale

Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest een zevende plaats behaald, waarmee het zich heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017. Foto's: Marc van Gulick, Kyonne Leyser 1...

19 april 2016
Jury's Bocuse d'Or Europe zijn bekend

Zoltán Hamvas, Rasmus Kofoed and Serge Vieira vormen de erejury van de Bocuse d'Or Europe. Deze chefs vertegenwoordigen gezamelijk zes sterren. De finale vindt op dinsdag 10 en woensdag 11 mei plaats in Boedapest. Foto: Jonnie Boer zit namens Nederland in de proefjury Overige juryleden Be...

22 maart 2016
Rotterdam serieuze kandidaat Bocuse d’Or

Nederland is in de race om de prestigieuze Bocuse d’Or Europe 2018 wedstrijd naar de stad Rotterdam te halen. In december 2015 is een bidbook uitgebracht. In korte tijd hebben een aantal partijen vanuit bedrijfsleven en overheid zich sterk gemaakt om een goede ontvangst te verzorgen voor de Fran...

18 maart 2016
Jubilerend QL Hotels & Restaurants lanceert magazine

QL Hotels & Restaurants bestaat 12,5 jaar, lanceert een magazine en breidt uit naar 128 hotels. Het koperen jubileum is volgens het bedrijf het bewijs dat de samenwerking tussen fijne kwaliteitshotels met goede keukens bloeit en dat er flink aan de weg wordt getimmerd. Zo breidt de keten uit naar ...

16 februari 2016
Bocuse d'Or: focus op Europese finale in Nederland

Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland praatte gisteren in de wedstrijdkeuken bij Damolen Horeca- en Grootkeukentechniek in het Friese Wolvega sponsoren en andere geïntereseerden bij over de stand van zaken rondom Bocuse d’Or Nederland en het uitgebrachte bid voor de organisatie van de Europese f...

1 februari 2016
De Librije beste restaurant van Nederland

De Librije zal worden uitgeroepen tot het beste restaurant van Nederland. De uitreiking is pas maandagmiddag, maar Thérèse Boer heeft het nieuws al bevestigd bij NPO Radio 2. De organisatie van de Restaurant Awards heeft in het weekend filmopnamen gemaakt bij het restaurant en daarom is de fa...

21 januari 2016
Wat is het beste Nederlandse restaurant?

Wat is het beste restaurant van Nederland volgens de kenners? De beste nieuwkomer? Het meest romantische restaurant? De vijfhonderd beste chefs van Nederland hebben gestemd. Voor dertien uiteenlopende categorieën hebben zij hun favoriete restaurant aangewezen. Per categorie is de top vijf onthuld...

18 januari 2016
18 nieuwe ambassadeurs Dutch Cuisine

Jonnie en Thérèse Boer, Edwin Vinke, Dick Middelweerd, Leon Mazairac en Wouter Kik zijn slechts zes van de achttien nieuwe ambassadeurs van Dutch Cuisine. Voorzitter Albert Kooy van Dutch Cuisine maakte de namen van de ambassadeurs op maandag 11 januari bekend op de Horecava. Het initiatief wil ...

18 december 2015
Nieuw gastronomisch klassement: La Liste

De eerste editie van La Liste is gisteren gelanceerd. Het is een onafhankelijk gastronomisch klassement van de duizend beste restaurants ter wereld. De gelauwerden werden in Parijs bekendgemaakt door initiatiefnemer Philippe Faure, president van Atout France, in aanwezigheid van Laurent Fabius, de...

17 december 2015
De IENS Toppers 2016

Welke restaurants zijn als beste beoordeeld door de bezoekers van IENS? Ieder jaar is het weer spannend voor menig restaurateur. We bieden je een kijkje in de opvallendste lijstjes. De Top 10 van de Top 1000 Restaurants in Nederland: 1. Boreas (9,6) 2. Bord'Eau (9,5) 3. De Librije (9,4) 4. ...

16 december 2015
ECOtap geeft water aan ontwikkelingslanden

Onder de titel 'One for One' doneert ECOtap vijf liter schoon drinkwater voor elke getapte fles ECOtap tafelwater. UNICEF heeft berekend dat een kind in een ontwikkelingsland vijf liter schoon water per dag nodig heeft. Ter vergelijking: wij in de ontwikkelde westerse wereld gebruiken gemiddeld 1...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: