Maandag 7 oktober opende horecavakbeurs BBB Maastricht voor de 69ste keer haar deuren. Een dag eerder werden fine dining liefhebbers al getrakteerd op...
Het Maastrichtse MECC was vandaag het decor van de MICHELIN Gids Ceremonie Nederland waar de langverwachte selectie voor 2024 bekend werd gemaakt. Het...
Op vrijdag 20 september is Nelson Tanate (33), chef-kok van Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Tanate...
Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland 24 restaurants o...
Maandag 16 september 2024 is het zover. Dan vindt de vijfde jubileumeditie van de SVH Meestertour plaats voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijden...
Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. Noa...
Het welbekende driesterrenrestaurant De Librije wordt in de spotlight gezet van een nieuwe documentaire. De docu met Jonnie en Thérèse B...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Op vrijdag 8 december jl. is Gert Wiltvank, maître bij Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer.&...
Chef-eigenaar Joris Peters zoekt een opvolger voor de exploitatie van zijn restaurant Aan de Zweth in Schipluiden. Het tussen Rotterdam en Delft geleg...
Het was een bewogen jaar voor de horeca, en ook bij restaurantgids Lekker500 was er sprake van verandering en vernieuwing. De concurrentie aan de top...
Zwolle krijgt er op culinair gebied een nieuwe parel bij. Op woensdag 15 november openen Lisa Stam en Lars Aukema er hun fine dining restaurant Affect...
Sinds 6 september is op de Stationsweg in Leiden Café Visscher geopend. Zo opulent als het art deco interieur van de nagelnieuwe...
Gastvrijheidsexperts Jeannine Sok en Sven Heijkoop hebben tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam het allereerste gastvrijheidskeurmerk voor de h...
De nieuwe Joop Braakhekke Hospitality Award is gelanceerd én uitgereikt tijdens de opening van de tiende editie van Gastvrij Rotterdam. Noë...
Tegelijkertijd met de lancering dit jaar van Librije Backstage, hebben Thérèse en Jonnie Boer met de Urban Cultivator ook vertical farmi...
Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
De Librije bestond afgelopen weekend dertig jaar en dat heuglijke feit werd groots gevierd met een feest voor ruim vijfhonderd genodigden op het Spinh...
Topchef Rodrigo Oliveira hielp mee aan boord tijdens de bereiding en presentatie van de door hem in samenwerking met KLM gecreëerde maaltijden, g...
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...
De Librije viert dit jaar het dertig jarig jubileum, presentator en journalist Rick Nieman sprak tijdens een uitzending van WNL Op Zondag met Jonnie e...
Overbevissing, klimaatverandering, kweekmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vis, schaal- en schelpdieren op verantwoorde wijze te con...
De Michelingids 2023 is gepresenteerd. Er zijn 17 nieuwe restaurants die een ster hebben ontvangen, één restaurant heeft een tweede Mich...
Vandaag wordt in het Amsterdamse DeLaMar Theater vanaf 11.30 de Michelingids Nederland 2023 gepresenteerd. Blijf via dit liveblog - van de redactie va...
In de maand april zet Michelin de Nederlandse gastronomie in the spotlight en kondigt heel wat nieuwigheden aan. Twee weken voor de Ceremonie van de M...
Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...
Of je van je man nou een betere thuiskok wil maken, of je chef volgend jaar zijn eerste Michelinster gunt. Of je iemand nou een beetje beter wil laten...
Een kijkje in de keuken was nooit zo spectaculair én exclusief tegelijk als de Kitchen Party die wordt georganiseerd door restaurant Spectrum i...
Jonnie en Thérèse Boer staan wederom op de eerste plaats in de 45ste editie van restaurantgids Lekker500. Het culinaire en inspirer...
De Spaanse chef-kok Dabiz Muñoz hernieuwt zijn titel van beste chef-kok ter wereld tijdens de zesde editie van The Best Chef Awards-gala, dinsd...
Inspiratie opdoen en ondertussen genieten van fantastische smaken bij restaurant De Librije van SVH Meesters Jonnie Boer en Thérèse Boer...
Jonnie en Thérèse Boer organiseren op 7 juli een banenmarkt om personeel te werven voor De Librije. “Kom proeven op 7 juli en l...
Goedemorgen, Vandaag wordt in het Amsterdamse DeLaMar Theater vanaf 11.30 de Michelingids Nederland 2022 gepresenteerd. Via dit liveblog houdt de r...
Elf toprestaurants in Nederland zijn zojuist onderscheiden met een prestigieuze Restaurant Award, de enige prijs die volledig wordt toegekend vanuit h...
Op zondag 4 en maandag 5 september 2022 vindt de vijfde editie plaats van Chefs (R)Evolution. Na twee jaar afwezigheid vanwege covid, komt het dit jaa...
Door de Covid-19 perikelen en de daarbij horende maatregelen werden de Restaurant Awards noodgedwongen op de plank gehouden. Inmiddels draait de horec...
Vanaf deze week kunnen KLM World Business Class-klanten op vluchten vanuit Amsterdam uitkijken naar een voortreffelijk nieuw menu, samengesteld door d...
Ze liep stage bij de absolute culinaire top in Nederland, kookte zichzelf de Gault&Millau-gids in met haar eigen restaurant De Sjalot én is...
Jonnie Boer is terug op de eerste plaats van de Lekker Top-100. De Zwolse topchef, die al ruim dertig jaar scoort met zijn restaurant De Librije, vers...
We’re Smart® World onthult op 20 september de beste groenterestaurants ter wereld. La Distillerie uit Luxemburg van Chef René Mathieu...