Gert Wiltvank (De Librije***) geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Auteur: Redactie
Onderwijs 11 december 2023
Gert Wiltvank (De Librije***) geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op vrijdag 8 december jl. is Gert Wiltvank, maître bij Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Wiltvank is na zijn inauguratie, die begin 2024 zal plaatsvinden, de 48ste SVH Meester in Nederland die de titel SVH Meestergastheer c.q. Meestergastvrouw mag dragen. Restaurant De Librije is hiermee het enige restaurant in Nederland waar drie SVH Meesters werkzaam zijn: Thérèse Boer-Tausch is SVH Wijnmeester en SVH Meestergastvrouw en Jonnie Boer is SVH Meesterkok.

De Meesterproef 

SVH Wijnmeester Roy Pelgrim en SVH Meestergastheer Saïd Maher en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Gert Wiltvank af. De commissie kijkt terug op een indrukwekkende en overtuigende Meesterproef, en is trots dat ze Wiltvank binnenkort mogen inaugureren.

Vanaf de start van de proef was het duidelijk dat Wiltvank een Meesterlijke gastheer is, die precies weet wat hij doet en dat hij werkt met een fantastisch team dat op elkaar ingespeeld is en het beste in elkaar naar boven haalt. "Als je het aansturen van een team dat op dit niveau zo functioneert en zo veel plezier uitstraalt, zo makkelijk kunt doen lijken, dan ben je een Meester. Normaal gesproken is een team zo sterk als de zwakste schakel, maar die zwakste schakel is in dit team niet te vinden”, aldus de commissie.  

Ultieme bekroning

Voor Wiltvank is het behalen van de SVH Meestertitel niet alleen een kroon op zijn carrière, maar hij wilde de titel vooral behalen om jong talent te stimuleren, om een diepere interesse voor het horecavak bij hen aan te wakkeren. "Als gastheer sta je elke dag al in de spotlight: op de vloer tussen de gas­ten. Echter ben ik van mening dat, voor de toekomst van ons vak, het belangrijk is om het gastheerschap ook onder de aandacht te brengen. Onder andere om jongere generaties te laten zien wat het inhoudt. Goed gastheerschap draait om het kunnen wegcijferen van jezelf. Om lief te zijn voor je gasten en ervoor zorgen dat het ze aan niets ontbreekt. Natuurlijk vind ik werken in een driesterrenzaak enorm gaaf. Elke avond leveren we een topprestatie, het is alsof we elke avond een spannende wed­strijd spelen en dat blijft een kick geven.’’

SVH Meestertitels

Met het slagen van Wiltvank heeft Nederland in totaal 303 SVH Meesters, die samen 319 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen.

Met het slagen van Wiltvank heeft Nederland in totaal 303 SVH Meesters, die samen 319 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen.

Fotograaf: LVF Food

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws