KLM-passagiers ontmoeten chef-kok Rodrigo Oliveira aan boord tijdens vlucht naar Amsterdam

Auteur: Redactie
Gastronomie 26 juni 2023
KLM-passagiers ontmoeten chef-kok Rodrigo Oliveira aan boord tijdens vlucht naar Amsterdam Rodrigo Oliveira

Topchef Rodrigo Oliveira hielp mee aan boord tijdens de bereiding en presentatie van de door hem in samenwerking met KLM gecreëerde maaltijden, geserveerd aan passagiers in World Business Class-klanten en Premium Comfort.

KLM verraste haar passagiers in de World Business Class op vlucht KL792, die op 13 juni van São Paulo naar Amsterdam vertrok, met de aanwezigheid van topchef Rodrigo Oliveira. Oliveira ontwerpt de menu's die KLM serveert in de World Business Class en de Premium Comfort Class op vluchten die vertrekken vanuit São Paulo en Rio de Janeiro. Tijdens de vlucht hielp Oliveira de bemanning met het klaarmaken en het presenteren van de gerechten aan boord.

“Het bereiden van de maaltijden aan boord was beslist een unieke en speciale belevenis. Bij het zien van de reacties van de passagiers op dit prachtige en nieuwe menu dat we in samenwerking hebben ontwikkeld, was het net alsof we een stukje Mocotó mee de lucht in hadden genomen”, zegt Rodrigo Oliveira, chef-kok van de award-winning restaurants Mocotó en Balaio IMS.

Rodrigo Oliveira creëerde vier menu’s die KLM het hele jaar door serveert. Het productieproces van de menu's begon half november 2022 en werden geïntroduceerd in maart van dit jaar op KLM-vluchten. De actuele reeks loopt tot juli en het door de topchef samengestelde menu ziet er in de World Business Class als volgt uit:

·       Limabonen-vinaigrette met pompoen en kokosnoot, in annatto gemarineerde garnalen en bladgroenten
·       Sertaneja-salade: cherrytomaatjes, ingelegde rode ui, coalho-kaas en gemengde groenten
·       Cassave-gnocchi, paddenstoelen, tucupi-saus en een saus van tulha-kaas
·       Zeebaars, bakbananenpuree, spinazie, beurre blanc van paranoten
·       Runderschenkel in wijnsaus, cassavepuree met mergpompoen, gesauteerde boerenkool, zoetzure pompoen

Over Rodrigo Oliveira

Rodrigo Oliveira staat al 20 jaar aan het hoofd van Mocotó, het bekroonde traditionele restaurant in de wijk Vila Medeiros (Sao Paulo, Brazilië). Hier worden gerechten uit de keuken van Sertaneja geserveerd en wordt het verhaal van zijn familie verteld. Het restaurant staat op de lijst van de Bib Gourmands van de Michelingids, is door diverse nationale media zoals Veja SP en Prazeres da Mesa bekroond als restaurant met de beste Braziliaanse keuken en stond in het Britse tijdschrift Restaurant op de lijst van de 50 beste restaurants in Latijns-Amerika. Rodrigo geeft ook leiding aan Balaio IMS, Mocotó D, Mocotó Vila Leopoldina en Mocotó Café, allemaal gelegen in São Paulo.

Beeld: KLM Royal Dutch Airlines

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws