Michelin voegt drie restaurants toe aan gids voor oktober 2023

Auteur: redactie
Michelin Gastronomie 26 oktober 2023
Michelin voegt drie restaurants toe aan gids voor oktober 2023 Foto: Michelin (2023)

Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app van de Michelin Gids en zijn makkelijk te herkennen aan het ‘Nieuw’-symbool. Of deze restaurants ook een Michelinster, een groene ster of een Bib Gourmand krijgen wordt tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie onthuld. 

De Michelininspecteurs hebben deze maand drie nieuwe restaurants geselecteerd:

Café Samabe, Haarlem

"Zodra u dit koloniale pand uit 1899 binnenstapt, komen kruidengeuren u tegemoet. Het vele hout en exotische kleuraccenten geven schwung aan deze zaak, waar café vooral slaat op de gezellige ambiance. Café Samabe is de nieuwe versie van DjaDjan in Bergen en pakt uit met een homemade Indonesische keuken, met een lichte voorkeur voor specialiteiten uit Bali. Royaal en krachtig zijn termen die perfect de keuken typeren van chefs Jiani Gritzalis en Hozan Kassem. Denk aan aromatische martabak met sappig gehakt, ei en prei. En dan die rijke authentieke rijsttafels (ook vegetarisch) met pittige rendang en intense sambal goreng telor, … Bij Café Samabe wacht een feestmaaltijd!", meldt Michelin.

Novo New Dining, Maastricht

"Rodny Welters heeft zijn eigen wereld gecreëerd op de vijfde verdieping van dit fabriekspand in het Sphinxkwartier. Brute materialen en modieuze bekleding komen hier samen in een smaakvolle symbiose. Alle ogen zijn gericht op de open keuken, waar chef Welters zijn wereldse inspiraties laat spreken, ondersteund door fijne sauzen. Of het nu de meunière gebakken schelvis is met een tandoori-velouté en druppels passievrucht voor een zoet accent, of de verfijnde saus van rode kerrie en kokosmelk bij gebakken scampi, mango en cashewnoten: zijn zoektocht naar spanning maakt de naam van het Experience menu waar. Zoetekauwen zullen graag horen dat chef Welters ook een Sweet Experience aanbiedt, die geheel draait rond desserts."

Sukerieje, Zwolle

"Sukerieje heeft zich gesetteld in het karaktervolle Hopmanshuis, een voormalig pakhuis dat een smaakvolle verjonging heeft ondergaan. Dat laatste geldt ook voor de keuken. Chefs Martijn Kuik en Yannick Roodhof hebben aandacht voor groenten en uiten graag hun creativiteit. Zo verbaasden ze ons met een smeuïge ‘paté’ van cashewnoten met meloen en Spaanse peper die een fijn evenwicht vond tussen rijke smaken, zoetheid en pittigheid. Hun beheersing van uitheemse smaakmakers en geduld om sauzen de nodige diepgang te geven, zorgen voor intensiteit. Denk aan een romige saus van gerookte paling die in nori gewikkelde kabeljauw mooi ondersteunt. Sukerieje is ontegensprekelijk een zaak met ambitie!", is Michelin lovend.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws