Ciel Bleu Restaurant voor het tiende jaar op rij bekroond met twee Michelinsterren

11 december 2017 | Thijs Jacobs

Tijdens de presentatie van de Nederlandse Michelingids voor 2018 is bekend gemaakt dat Ciel Bleu Restaurant zich voor het tiende jaar op rij de trotse bezitter van twee Michelinsterren mag noemen. Het tweesterrenrestaurant – gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam – ontving in 2005 de eerste ster onder leiding van Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. In 2007 mochten zij de tweede Michelinster in ontvangst nemen. Ook Okura’s Yamazato Restaurant heeft een sterrenjubileum: het traditioneel Japanse restaurant kreeg dit jaar voor de 15e keer één Michelinster toegekend.

 

Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu: “Arjan en ik zijn ontzettend trots op het team. We brengen heel veel tijd met elkaar door in de keuken en proberen steeds te blijven innoveren om onze internationale gasten te blijven verrassen en overrompelen. De gast staat centraal in alles wat we doen en we willen onze gasten avond na avond een unieke totaalbeleving bieden. Dat houdt niet op bij het eten maar werkt ook door in de service en ambiance. Blijven verrassen, innoveren en oog voor perfectie is de kern van Ciel Bleu. Dat we daar al een decennium lang voor worden beloond met twee Michelinsterren is een grote eer.”

 

Naast Ciel Bleu en Yamazato beschikt Hotel Okura Amsterdam over nog twee restaurants die gewaardeerd zijn door Michelin. Chef Masanori Tomikawa heeft naast Yamazato ook Teppanyaki Restaurant Sazanka onder zijn hoede, het eerste en momenteel enige teppanyaki restaurant in Europa dat is gewaardeerd met een Michelinster. Daarnaast is Serre onderscheiden met een Bib Gourmand, Michelins onderscheiding voor een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding. Met in totaal vier sterren en een Bib Gourmand onder één dak is Hotel Okura Amsterdam een unieke culinaire bestemming.

 

Over Hotel Okura Amsterdam
Hotel Okura Amsterdam is lid van The Leading Hotels of the World en onderdeel van een internationale keten met wereldwijd meer dan 80 luxe hotels, bestaande uit Okura Hotels & Resorts, Nikko Hotels International en Hotel JAL City. Hotel Okura Amsterdam is het enige hotel van de Okura-groep in Europa en beschikt over 300 kamers. Het hotel biedt haar gasten hoogstaande hotelaccommodatie, culinaire verwennerij met keuze uit vier restaurants met een Michelin-onderscheiding en ultramoderne spa-faciliteiten. Hotel Okura Amsterdam ligt op korte afstand van zowel het zakelijke district van Amsterdam als van belangrijke toeristische attracties.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: