Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

22 maart 2019 | David Bakker

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over.

Samen met ondernemer Frans den Boer wordt hij de nieuwe eigenaar van het bekende sterrenrestaurant in Houten. Schuiling zal het team in eerste instantie op afstand begeleiden en zijn werkzaamheden bij Schloss Schauenstein geleidelijk afbouwen. Het restaurant zal na Kerst kort dichtgaan voor een grote restyling en per 1 februari 2020 weer openen. 

André van Doorn vertrekt na ruim 17 jaar bij Kasteel Heemstede, waar hij al geruime tijd een Michelinster had. “Ik sta nu 46 jaar in de keuken en ben er zeker nog lang niet aan toe om te stoppen, maar het leven van een chef-kok in een restaurant als Kasteel Heemstede is intensief. Ik kende Frans den Boer al als trouwe gast en in mijn zoektocht naar een geschikte opvolger kwam ik in gesprek met hem en Ollie Schuiling. Ik ben blij voor het team en het restaurant dat er zo’n goede en bevlogen opvolger is. Zelf ga ik zeker nog niet met pensioen: ik blijf op freelance basis beschikbaar voor onder andere private dining, kookworkshops en kookdemo’s. 

Sterrenstatus

De 31-jarige Schuiling volgde zijn opleiding onder andere bij de Cas Spijkers Academy en deed al veel werkervaring op bij gerenommeerde restaurants zoals FG (*), De Leest (***) en het Duitse La Vie (**). De afgelopen drie jaar was hij keukenchef bij het Zwitserse driesterren restaurant Schloss Schauenstein. “Ik kijk er enorm naar uit om na al die jaren in de keukens bij gerenommeerde chefs nu echt mijn eigen culinaire visie vorm te gaan geven in Kasteel Heemstede. Samen met het team gaan we verder bouwen aan het restaurant”, aldus Schuiling. 

Ook Frans den Boer is enthousiast over deze stap: “Ik kom al jaren graag over de vloer bij Kasteel Heemstede en met Bisnez organiseren we hier jaarlijks ons relatiediner. Ik ben dan ook blij dat ik deze nieuwe fase samen met Ollie Schuiling kan starten. Ik heb er veel vertrouwen in dat hij het hoge niveau van Kasteel Heemstede kan voortzetten. ”

Over Kasteel Heemstede

Restaurant Kasteel Heemstede is gevestigd op de onderste verdieping van het in 2002 geheel gerestaureerde Kasteel Heemstede in Houten bij Utrecht. De oude gewelven, intieme ruimten en de ontspannen sfeer van deze historische buitenplaats maken het tot een gewilde plek. Het restaurant opende in maart 2002 en heeft sinds 2003 een Michelinster. Bekroond met 17 punten in de restaurantgids Gault & Millau en op plaats 35 in het blad Lekker. Kasteel Heemstede is aangesloten bij culinair samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: