Le Jules Verne in de Eiffeltoren ontvangt voor de eerste keer twee Michelinsterren

Auteur: redactie
Gastronomie Michelin 5 april 2024
Le Jules Verne in de Eiffeltoren ontvangt voor de eerste keer twee Michelinsterren

Le Jules Verne mag zijn tweede Michelinster in ontvangst nemen. Dit restaurant is gevestigd op de tweede verdieping van de Eiffeltoren en staat sinds 2019 onder leiding van chef-kok Frédéric Anton. Hij werd voorgegaan door namen als Louis Grondard, Alain Reix en Alain Ducasse, die allen één ster bij elkaar kookten. Dit is de eerste keer dat Le Jules Verne twee sterren toebedeeld heeft gekregen.

Anton heeft de afgelopen 25 jaar zijn keuken tot een kunstvorm verheven, waarbij hij zich richt op genieten, het versterken van smaak en het verrijken van producten om tot een staat van pure emotie te komen. Als onderscheiden Meilleur Ouvrier de France, afkomstig uit Nancy in het oosten van Frankrijk, is hij ook chef-kok van de Pré Catelan (met drie Michelinsterren sinds 2007) en Don Juan II (de enige met een Michelin-ster bekroonde Seine cruise, sinds 2022) en hij toont zijn talent en toewijding aan excellentie in alle drie zijn Parijse restaurants.

Als met een Michelinster bekroonde chef-kok sinds 1997 weet Anton hoeveel werk een ster vergt: "Vanavond ben ik trots op elke ster en wil ik deze fantastische prijs delen met de teams van de Pré Catelan, de Don Juan II en Le Jules Verne. Natuurlijk is de tweede ster bij Le Jules Verne bijzonder bevredigend: vijf jaar geleden hebben we het verleden achter ons gelaten om een nieuw verhaal voor Le Jules Verne te schrijven. We hadden één doel, om niet te zeggen obsessie: van de Eiffeltoren een gastronomische bestemming an sich te maken. Het was voor mij belangrijk dat het iconische Parijse monument ook een bestemming werd voor haute cuisine. De eerste ster kwam in 2020, slechts vijf maanden na de opening. Vandaag is deze tweede Michelinster, een primeur in de geschiedenis van de Eiffeltoren, een stralende erkenning van al ons harde werk en motiveert het ons om door te gaan met wat we zijn begonnen. Natuurlijk zijn we enorm trots en het is een enorme bron van voldoening voor al onze keuken- en bedieningsteams."

"We willen chef Anton en het hele team van Le Jules Verne feliciteren," verklaart Jean-François Martins, voorzitter van de Société d'Exploitation de la Tour Eiffel (SETE). "Deze tweede ster bevestigt de uitzonderlijke culinaire status van de Eiffeltoren. Ik wil Anton, wiens onwankelbare toewijding en vrijgevigheid onze bezoekers een uitzonderlijke gastronomische ervaring biedt, toejuichen. Door zijn keuken belichaamt hij excellentie in zowel vaardigheid als verfijning, waardoor hij een van de grootste ambassadeurs is van het Franse vakmanschap.”

Fotografie: Sodexo

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws