U heeft gezocht op : onno kokmeijer

3 december 2018 Awards
Gault&Millau roept Onno Kokmeijer uit tot Beste Chef 2019

Tijdens de presentatie van de nieuwe Gault&Millau gids 2019 is Onno Kokmeijer uitgeroepen tot Beste Chef van 2019. Samen met zijn rechterhand Arjan Speelman nam hij de prestigieuze prijs in Amstrerdam vanmiddag in ontvangt. "Bij Ciel Bleu werken we al vijftien jaar aan de weg naar succes. D...

23 oktober 2018 Achtergronden Culinair
Topchefs koken 24 uur lang voor het goede doel

Op zondag 17 februari 2019, om precies 00:00 uur, gaat de derde editie van 24H Chefs van start: hét culinaire event van Nederland waarbij 24 topchefs 24 uur achter elkaar koken voor het goede doel. Tijdens deze kookmarathon kunnen vierhonderd gasten in acht dagdelen genieten van een bijzonder...

5 september 2018 Amsterdam Culinair
Ciel Bleu verstevigt samenwerking met zusterrestaurant Elements in Bangkok

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam en het door Michelin met één ster bekroonde Elements in The Okura Prestige Bangkok verstevigen hun samenwerking. Dit vertaalt zich in een adviserende rol van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en de aanstelling van een ni...

30 augustus 2018 Michelin
Driesterrenchef Kevin Fehling kookt in Ciel Bleu

Ciel Bleu viert nogmaals de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij met een culinair evenement: The Table at Ciel Bleu. Op 7 oktober 2018 verzorgen chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman in samenwerking met hun bevriende driesterrenchef Kevin Fehling van Restaurant The Table in H...

9 juli 2018 Amsterdam Culinair
Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs

Ciel Bleu (Hotel Okura Amsterdam) heeft de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij gevierd met een culinair evenement: Chefs Favourites. Tijdens deze exclusieve middag werd een podium gegeven aan 8 getalenteerde chefs die na een succesvolle periode in de keuken van Ciel Bleu hun ...

15 mei 2018 Wijn
Lendl Mijnhijmer is beste sommelier van Nederland

Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland. De sommelier van Restaurant Twenty Seven in Amsterdam ontving op het Leerhotel het Klooster in Amersfoort tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers de Trophée Henriot. Tijdens een groots galadiner waar werd gekookt door verschil...

17 januari 2018 Amsterdam Culinair
Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traje...

11 december 2017 Amsterdam Michelin
Ciel Bleu Restaurant voor het tiende jaar op rij bekroond met twee Michelinsterren

Tijdens de presentatie van de Nederlandse Michelingids voor 2018 is bekend gemaakt dat Ciel Bleu Restaurant zich voor het tiende jaar op rij de trotse bezitter van twee Michelinsterren mag noemen. Het tweesterrenrestaurant – gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam – ontv...

7 december 2017 Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op derestaurantkrant.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen van afgelopen jaar op derestaurantkrant.nl. 1. Dit worden de biertrends voor 2017 Bier is populair, ook in restaurants. Aan het begin van dit jaar voorspel...

30 oktober 2017 Awards Culinair
De top 10 van de Lekker 2018

Naar de Lekker wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken door Nederlandse topchefs. Vandaag, maandag 30 oktober, is de lijst - de Lekker 2018 - naar buiten gebracht en wij presenteren je de top 10. Het is stuivertje wisselen tussen De Librije en Inter Scaldes, aangezien vorig jaar de rollen waren omge...

24 augustus 2017 Onderwijs Culinair
Alliance Gastronomique start met Alliance College

De Alliance beschouwt het als een serieuze taak om voor de toekomst de juiste mensen voor de culinaire sector te vinden, te ontwikkelen en te behouden. In dat kader is als exponent van het eigen opleidings- en inspiratieprogramma "binden, boeien en behouden" het “Alliance College&rdq...

9 juni 2017 Culinair Interview
Interview: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top

In de kop van Noord-Holland, aan de rand van Schoorlse Duinen, ligt Merlet. Een hotel met restaurant dat al bijna twintig jaar een Michelinster mag dragen. En dat is bijzonder, zeker wanneer je beseft dat deze ster onder maar liefs vijf chefs is behouden. “Merlet is een bedrijf met een culi...

8 juni 2017 Culinair Interview
Martin van Bourgonje, Merlet, over bitterballen en sultans

Onlangs bezochten we sterrenrestaurant Merlet in Schoorl en spraken er met de drijvende kracht achter het succesvolle hotel- en restaurantbedrijf, Martin van Bourgonje. We willen hem graag beter leren kennen en daarom stelden we hem enkele persoonlijke vragen. Favoriete vette hap “Een bi...

30 mei 2017 Food Culinair Interview
Interview: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

Onno Kokmeijer is de man van de koningskrab en de culinaire tovenaar die koken in een hotel binnen Nederland naar een hoger niveau heeft getild. “Toen ik hier veertien jaar geleden startte als chef, werd de kok in een hotelkeuken gezien als ‘iemand die een kunstje gaat flikken’. Da...

25 mei 2017 Food Culinair Interview
Persoonlijke vragen aan Onno Kokmeijer

Onno Kokmeijer maakt heel wat mee... Gasten die een rekening van 45.000 euro aftikken ziet hij ook in zijn Ciel Bleu Restaurant. Wie hard werkt, moet ook hard ontspannen, dus Onno vertelde ons over zijn gezin, zijn favoriete vakantielanden, over zijn 'guilty pleasures' en nog veel meer. F...

23 mei 2017 Culinair
Gratis: de culinaire editie van Hotel & Food & Beverage

Hotel & Food & Beverage 2017 is verschenen en gratis te downloaden via deze link. In deze culinaire special gingen we op bezoek bij drie sterrenrestaurants. Onno Kokmeijer, de chef van het Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam, Peter Postma van Kaatje bij de Sluis en Martin van Bourgonje, de man...

10 mei 2017 Video Culinair
Video: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

“Ik wil af van à la carte”, onthulde Onno Kokmeijer, de chef-kok van Ciel Bleu Restaurant op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam. Eén van de beste en meest toonaangevende chefs van Nederland ging in gesprek met Hospitality Management. Eind mei verschijnt immers de s...

12 april 2017 Awards Mensen
Winnaars Talent van de Toekomst 2017 bekend

Op maandag 10 april werd in het het Miele Culinary Institute gestreden om de bokaal Talent van de Toekomst. Op het gebied van gastvrijheid oversteeg Hotelschool ter Duinen uit Koksijde, België de andere 16 zwarte brigades. De strijd in de keuken tussen de witte brigades werd beslist in het voor...

27 februari 2017 Awards
Talent van de Toekomst krijgt nieuwe opzet

Er is een nieuwe opzet voor Talent van de Toekomst, dat op 10 april voor de zevende keer op rij wordt georganiseerd. Volgens de organisatie is er veel internationale interesse voor het evenement, wat heeft geleid tot een nieuwe opzet van het programma. Hierin wordt nog sterker een beroep gedaan op d...

13 januari 2017 Awards Restaurant
Gouden Koksmes 2017 voor Tom Lamers

Op de laatste dag van de Horecava in RAI Amsterdam, was het op donderdag 12 januari de beurt aan de koks vanaf 25 jaar om te strijden voor de nationale titel. Het Gouden Koksmes 2017 ging uiteindelijk naar Tom Lamers van restaurant De Kromme Dissel*. De winnaar won naast het Gouden Koksmes een Bi...

5 december 2016 Chefs
Ciel Bleu presenteert nieuw boek: Guestronomy

Ciel Bleu Restaurant presenteert Guestronomy, het tweede boek van chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en gastheer Pasquinel Kolk. Het 368 pagina’s tellende boek is niet alleen een kookboek, maar ook een kleurrijke verzameling reportages, portretten, achtergrondverhalen en persoonlijke anekd...

26 september 2016 Diner Opening Restaurant
Ciel Bleu heropent na metamorfose

Ciel Bleu Restaurant van het hoofdstedelijke Hotel Okura Amsterdam heeft een totale metamorfose ondergaan. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant is volledig verbouwd. Architect Bert Verwey, wederom verantwoordelijk voor het krachtige, uitgebalanceerde en mondiale ontwerp, heeft zichzelf ...

14 september 2016 Achtergronden Culinair
Galadiner levert 200.000,- op voor onderzoek speekselklierkanker

Restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft donderdag 8 september met een galadiner voor het goede doel 202.291,- euro opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar speekselklierkanker. Ruim 430 gasten genoten tijdens Taste4Life bij Okura Hotel Amsterdam van gerechten van door Micheli...

6 september 2016 Koffie & thee
SMIT&DORLAS lanceert culinair koffieconcept Single Estate Koffie

Dit is andere koffie, daarmee maakt SMIT&DORLAS duidelijk dat het koffieconcept Single Estate Koffie een nieuwe weg van de koffiebrander laat zien. Naast de vertrouwde blends is er ruimte gemaakt voor uitgesproken koffiesoorten met een specifieke herkomst. De jarenlange ervaring van de brande...

28 januari 2016
Topchef aan de slag met geconcentreerde bouillons

Tijdens een lunch in restaurant Bij Teus in Houten inspireerde gastheer Martin Rotteveel samen met Onno Kokmeijer een groep collega-chefs en journalisten met verse ingrediënten en nieuwe toepassingen van Knorr Professional. Met culinaire spirit demonstreerden zij hoe de veelzijdige Geconcentreerd...

13 januari 2016
Lars Drost Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016

Lars Drost, chef de partie in Ciel Bleu Okura Hotel in Amsterdam, heeft op 13 januari 2016 het Zilveren Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016 uitgereikt door Onno Kokmeijer, juryvoorzitter en SVH Meesterkok. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava in Ams...

29 oktober 2015
Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend

Nederlandse toprestaurants gaan tijdens de Horecava de strijd weer aan voor het veroveren van de Gouden Koksmuts. Zes van de acht teams die meedoen, zijn bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie* in Osnabrück wordt wederom de juryvoorzitter van de wedstrijd. Hij wordt bijgestaan door...

22 september 2015
SVH ondersteunt Bocuse d'Or als partner

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is gisteren gepresenteerd als nieuwe partner van "Bocuse d'Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken Nederland. In de Partnerlounge op Gastvrij Rotterdam hebben Jonnie Boer (De Librije *, Zwolle), voorzitter van de Stichting Bocuse d'Or Nederland, ...

15 september 2015
Bocuse d'Or: De ontknoping nadert!

Vijf talentvolle koks strijden op maandag 21 september 2015 tijdens Gastvrij Rotterdam in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Een jury van sterrenkoks en SVH Meesterkoks gaat bepalen wie Nederland mag vertegenwoordigen bij de Europese finale van deze prestigieuze kookwedstrijd in Boedapest in...

3 september 2015
Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or

Een vakjury van SVH Meesterkoks die gelauwerd zijn met vele Michelinsterren, zal op 21 september acte de presence geven bij de Nederlandse finale van van de kookwedstrijd Bocuse d’Or tijdens Gastvrij Rotterdam. Foto: Jonnie Boer. © De Librije Juryleden De juryleden zijn: Jonnie Boer (De L...

24 augustus 2015
Angélique Schmeinck presenteert Bocuse d'Or

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck zal op 21 september 2015 de Nederlandse finale van de kookwedstrijd Bocuse d’Or presenteren. Dit meldt de website van de kookwedstrijd. Angélique Schmeinck Angélique Schmeinck is een van de twee vrouwelijke Nederlandse SVH Meesterkoks in Nederland. Ze is ...

2 juli 2015
Onno Kokmeijer wordt gastchef

Vanaf 15 oktober 2015 biedt Executive Chef Onno Kokmeijer van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam culinaire ondersteuning aan het kersverse food-, design- en kunstinitiatief ArtDeli. Hij vult de menukaart aan met zijn bijzondere gerechten. Zo wordt de kunst zélfs tot in de ke...

1 juli 2015
Bocuse d'Or: Opdracht finale bekend

Gert van der Heijden, Emiel Kwekkeboom, Kees Visser, Stephan Nijst en oud-deelnemer Jan Smink weten wat de opdracht voor de Nederlandse Bocuse d'Or finale is. Het bestuur heeft de wedstrijdopdracht gisteren bekendgemaakt. Vis-en vleesgerecht De deelnemers krijgen een aantal verplichte ingredië...

16 juni 2015
Uitslag voorronde Bocuse d’Or

Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam) en Gert van der Heijden (Landgoedhotel Het Rode Koper, Leuvenum) hebben zich tijdens de voorronde voor de Nederlandse finale Bocuse d’Or gekwalificeerd. De jonge talentvolle koks kookten zich gisteren in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen n...

4 mei 2015
Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

SVH Meesterkoks André van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd vormen samen met SVH Meesterkok Jonnie Boer de jury van de Nederlandse finale Bocuse d’Or 2015. De Nederlandse finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam op 21 september. Jonnie Boer Beoordeling De...

27 maart 2015
Van Gogh bewonderen bij Ciel Bleu

Tot en met 29 mei is bij de Chef’s Table in de keuken van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu een Van Gogh Museum Relievo tentoongesteld. Deze driedimensionale reproductie van Van Gogh’s ‘Korenveld onder onweerslucht’ uit 1890 is tijdens het diner te bewonderen. Genoeg reden voor SVH Meesterkok...

23 maart 2015
Soenil Bahadoer SVH Meesterkok

Op 20 maart is Soenil Bahadoer, patron cuisinier van restaurant De Lindehof in Nuenen, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. Eigen signatuur De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restau...

23 februari 2015
Pasquinel Kolk geïnaugureerd

Pasquinel Kolk, gastheer van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam, is officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Hij heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca. Op zondag 22 februari werden de officiële versierselen aan hem uitgereikt door SVH Meesterga...

29 januari 2015
Groot succes ECT2015

Dankzij het enthousiasme van de organisatie van het Holiday Inn Amsterdam, Crowne Plaza Amsterdam Schiphol, Maxivers en de inzet van alle deelnemende hotels is ECT2015 op 24 januari jl. een waanzinnig succes geworden in de Kookfabriek. Groot succes De derde editie van ECT is een groot succes g...

20 januari 2015
Koks en kelners van IHG gaan strijden

Dankzij het enthousiasme van Holiday Inn Amsterdam en Crowne Plaza Amsterdam Schiphol gaan de beste koks en kelners van IHG branded hotels in Europa de strijd met elkaar aan op 24 januari in de Kookfabriek te Amsterdam. Jury Holiday Inn Amsterdam en Crowne Plaza Amsterdam-Schiphol organiseren...

12 januari 2015
Gilden vormen collectief

Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, Het Koksgilde en het Gastvrijheidsgilde gaan intensiever samenwerken in de Stichting GildenCollectief, die eind 2014 opgericht. Onno Kokmeijer Onno Kokmeijer, gildemeester van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en bestuurslid Ton Pinxten: "De oorspro...

5 januari 2015
Sterklas-opleiding voor koks van start

Jonge talentvolle (leerling)koks kunnen zich inschrijven voor de Sterklas-opleiding die start na de zomer van 2015. Deze opleiding is de vakopleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. De Sterklas is in Nederland de hoogst gekwalificeerde culinaire opleiding voor jonge koks. Beperkt aa...

26 november 2014
Pasquinel Kolk is Meestergastheer

Op 24 november is Pasquinel Kolk (35), Restaurant Service Manager van Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer. Kolk wordt de veertigste SVH Meestergastheer in Nederland. SVH Meesterproef De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Said Mah er ...

30 september 2014
Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

De acht toprestaurants die met hun brigade en topchef tijdens de komende Horecava deelnemen aan de Gouden Koksmuts zijn bekend. Ook laat het Koksgilde, de organisator van de Nationale Kampioenschappen voor koks, weten dat Thomas Bühner van restaurant La Vie * in Osnabrück de juryvoorzitter wordt ...

28 juli 2014
Restaurant Voor een maand

Kok Ramon Beuk opent op 1 augustus de deuren van het restaurant VOOREENMAAND. In evenementenlocatie “De Glazen Ruimte” in Maarssen worden 11 maanden per jaar evenementen, (bedrijfs)feesten, seminars en vergaderingen georganiseerd. Eén maand per jaar wordt de benedenetage van De Glazen Ruimte ...

17 juni 2014
Topchefs treden toe tot Gilde

Tijdens het jubileum galadiner van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks op 15 juni 2014 in hotel Okura Amsterdam traden Luc Kusters (patron cuisinier restaurant Bollenius, Amsterdam) en Rogér Rassin (executive chef Amstel hotel, Amsterdam) toe tot het Gilde. Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks...

16 juni 2014
Jonnie Boer Honorair Meesterkok

Sinds 15 juni 2014 is Jonnie Boer Honorair Meesterkok van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. De titel is voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Jonnie Boer ontving de titel van de collega’s in het Gilde omdat hij een o...

13 januari 2014
Keng Vichianrat wint Gouden Koksmuts

Keng Vichianrat heeft de Gouden Koksmuts gewonnen. Op de eerste dag van de Horecava werd het NK Koks georganiseerd waarbij chef-koks hun best doen om de Gouden Koksmuts te veroveren. Vichiarant werkt in restaurant La Rive in het Amstel Hotel. Runners-up Maurice Grendelman van Restaurant Kiewi...

18 december 2013
Inschrijving Sterklas 2014 open

Jongen talentvolle (leerling)koks kunnen zich inschrijven voor de Sterklas-opleiding die start na de zomer van 2014. Deze opleiding is de vakopleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. De Sterklas is in Nederland de hoogste culinaire opleiding voor jonge koks. Beperkt aantal De Sterkl...

8 oktober 2013
Gratis najaarsrecepten downloaden!

Heerlijke najaarsrecepten van topchefs Erik van Loo en Onno Kokmeijer. Helemaal gratis als download op derestaurantkrant.nl. Via deze link kom je op de downloadpagina. Knorr Samen met Unilever ontwikkelden deze twee topchefs dit inspirerende boek. Met Knorr als basis maken deze chefs binnen 'no t...

13 september 2013
Kokmeijer promoot branche bij leerling

Leerlingen van RSG Wolfsbos en Rijn IJssel Vakschool Wageningen wisten zich tijdens de SVH Horeca Roadshow te onderscheiden. Zij wonnen een workshop waarvoor SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, Hotel Okura Amsterdam open stelde. "Branche promotie is belangrijk voor de instroom in het horeca onderwijs"...

30 augustus 2013
Kokmeijer opent schooljaar Sterklas

Het nieuwe schooljaar aan het ROC Amsterdam voor de Meesterkoks in spé van de Sterklas is gestart. Tweesterrenchef en Gildemeester Onno Kokmeijer heette de leerlingen welkom en gaf hen het boek ‘De Essentie’. Dit boek is geschreven door Jean-Pierre Gabriel over de kooktechnieken van vandaag....

31 juli 2013
'(SVH) Meesterkok-titel naar gilde'

Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks gaat de titel Meesterkok, de Meesterproef en de certificering ervan vanaf 1 januari 2014 voortzetten. Directe aanleiding is het feit dat SVH deze taak vanaf volgend jaar niet meer uitvoert. Met het voortzetten van de Meesterproef gaat het Gilde van Nederlandse...

9 juli 2013
Finale Bocuse d'Or Nederland 2013 kent klinkende namen

Met nog een paar plaatsen te vergeven, is bekend geworden welke chefs en souschefs op 1 oktober een gooi gaan doen naar de winst in de Nederlandse finale van de Bocuse d'Or. Dit jaar doen opvallend veel deelnemers mee die in het recente verleden succesvol zijn geweest bij de diverse (inter)nation...

1 juli 2013
Ekkebus slaagt voor Meesterproef

Richard Ekkebus van Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong is door Robert Kranenborg geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Nadat Richard eerder op een KLM-vlucht van Amsterdam naar Hongkong haast letterlijk de sterren van de hemel kookte legde hij met volle overtuiging de proef ...

29 juni 2013
Certificaat voor elf 'Sterklassers'

Onlangs reikten SVH Meesterkoks Alain Alders en Marcel de Leeuw, tevens voorzitter en bestuurslid van de Stichting Sterklas, het certificaat Gezel chef-kok uit aan elf Sterklassers. De jonge Gezellen slaagden in de zomer van 2012 voor de Sterklasopleiding. Ambitie tonen Onno Kokmeijer, Gildem...

26 juni 2013
Meesterproef Ekkebus op 10 km hoogte

Passagiers van KLM aan boord van de KL0889 naar Hongkong werden op meer dan 10 kilometer hoogte verrast op een speciaal menu van de Nederlandse chef-kok Richard Ekkebus, culinary director van het tweesterrenrestaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental in Hongkong. Het diner maakte onderdeel ...

25 juni 2013
"Veranderingen bieden kansen"

“SVH Meesterkoks beheersen hun ambacht en zijn creatief. Daarom zijn ze in staat zich aan te passen aan veranderde tijden. We kunnen de economische uitdagingen van vandaag aan." Dit zei Onno Kokmeijer, Gildemeester van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks tijdens de jaarlijkse Gildedag die op ...

11 maart 2013
Het succes van de foodtruck

Koffie, thee, muffins, sandwiches en lekkernijen konden bezoekers van het evenement Prikkel je Zintuigen nuttigen bij drie foodtrucks. Ook de truck 'Verleidelijk Lekker' van Unilever Food Solutions stond geparkeerd. Efteling In totaal waren er drie foodtrucks. Er was een truck met zoete lekker...

28 januari 2013
Team Amstel Hotel wint kookwedstrijd

Het InterContinental Amstel Hotel heeft de European Culinary Trophy Award 2013 gewonnen. Tijdens de wedstrijd moest een driegangendiner worden bereid. De gerechten werden ter plekke bedacht. Duif met mango Het team, bestaande uit Raymond Vennemans, Lisa Bosma, Kirsten van Steekelenburg en Jasper...

21 januari 2013

Erik de Mönnink van hotel-restaurant De Swarte Ruijter in Holten is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. In oktober 2012 legde hij zijn Meesterproef af. Jonnie en Thérèse Boer reikten de onderscheiding uit. Grote namen In het dossier dat De Mönnink inleverde voorafgaand aan de Meesterproef zat...

9 januari 2013
Kwekkeboom wint Zilveren Koksmes

Emiel Kwekkeboom is de winnaar geworden van het NK voor Jonge Koks. Hij won de zilveren koksmes. Kwekkeboom werkt bij restaurant La Rive in het Amstel Hotel. Nummer twee en drie Ollie Schuiling van Restaurant Ivy werd nummer twee in de wedstrijd. Schuiling: "Het is een mooie plek, een plekje ho...

7 januari 2013
Gouden koksmuts gaat naar Eijkelkamp

De Gouden Koksmuts 2013 is gewonnen door Roy Eijkelkamp, souschef van restaurant De Bokkedoorns. Wynand Vogel reikte de prijs uit op de Horecava 2013. Amuse en viergangenmenu Ratchawat (Keng) Vichianrat van restaurant La Rive werd nummer twee in de strijd. Jonathan Zandbergen van Het Veerhuys mo...

4 januari 2013
Efteling en New York pizza gaan gezond

De Efteling en New York Pizza sluiten zich aan bij het programma ‘Verleidelijk Lekker’ van Unilever Food Solutions. Topchef Kokmeijer creëerde twee gezonde gerechten voor de bedrijven. Speciale foodtruck Het gaat om de gerechten van De No Meat Burger van de Efteling en de La Rustica van Ne...

11 december 2012
Koks toprestaurants strijden om titels tijdens NK Horeca

Het NK Horeca kent in 2013 een sterk deelnemersveld. Er zijn koks van gerenommeerde bedrijven die deelnemen aan de wedstrijden. Duurzaam koken Er zijn deelnemers van onder meer De Bokkedoorns*, La Rive*, The Fat Duck***, De Leest**, Ciel Bleu**, Librije’s Zusje**, Oud Sluis***, Ivy* en Bord'ea...

10 december 2012
Franse topchefs op Horecava 2013

Franse en Nederlandse Meesterkoks zetten zich samen met SVH in om de vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca te vergroten. Op de Horecava zullen diverse Franse topchefs masterclasses geven. Aanmelden "Iedereen kan zich opgeven" Ambacht loont De Franse en Nederlandse Meesterkoks zijn de aan...

22 november 2012
Sterrenregen bij THE Caviar Event

Op maandag 19 november vond op het Forteiland IJmuiden het culinaire evenement THE Caviar Event plaats. Onder de genodigden bevonden zich onder andere chef-koks van sterrenrestaurants in Nederland en België. Expertise delen Prominente gastkoks als Onno Kokmeijer, Jurgen Koens, Roel Gilissen, Je...

15 november 2012
Mehdi Reschok wint sauswedstrijd

‘Wie maakt de lekkerste saus van Nederland’? Op die vraag is er een antwoord. Tijdens de finale in het Okura in Amsterdam won Mehdi Reschok van Park en Pluche uit Eindhoven de titel Saucier van het Jaar. Orginaliteit Na eerdere voorrondes bij HANOS Amsterdam en Eindhoven vond dinsdag 13 nove...

3 oktober 2012
GildenEvent12 bron van inspiratie

Het GildenEvent12 met als thema Meesterlijk trok op 1 oktober 700 bezoekers, die genoten hebben van een programma dat volop inspiratie bood. Een verslag met beeld en een 3D film. De gasten konden in CineMec in Ede in zes theaters terecht voor zeer gevarieerde vakpresentaties. Het evenement is een i...

11 september 2012
Programma GildenEvent12 bekend

Op 1 oktober vindt het GildenEvent12 plaats. Het doel van deze dag is om vakmensen in de horeca, recreatie, catering en zorg te inspireren over hun vak. Meesterlijk Van leerling tot en met meester, chef-koks, koks, gast- heren en vrouwen, restaurantmanagers, horecaondernemers; voor deze doelgro...

7 augustus 2012
Kokmeijer blikt terug op Dance Valley

Om te laten zien dat gezond heel lekker kan zijn, heeft topchef Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu op 4 augustus tijdens Dance Valley bezoekers vanuit een foodtruck verleidelijk streetfood geserveerd. Verbaasd Het aanbod was een tikkeltje gezonder, dan wat festivalbezoekers gewend zijn. Een...

23 juli 2012
Festivalfood bezig aan revival

Stonden festivals tot voor kort niet bekend om het voortreffelijke eten, anno 2012 lijkt er een revolutie gaande te zijn. Afgezien van bands en bier werkt een topkok of sterrenrestaurant succesverhogend. Lange rijen Zo hadden patron-cuisiniers Rik Jansma van restaurant Basiliek en Erik de Mönni...

7 juli 2012
Kokmeijer geeft culinaire workshop

SVH Meesterkok Onno Kokmeijer gaf onlangs een culinaire workshop aan leerlingen van ROC Flevoland en vmbo-school Melanchthon Berkroden. De workshop was in Hotel Okura in Amsterdam. Veel indrukken Kokmeijer wilde dat de jongeren veel indrukken zouden opdoen. De groep maakte kennis met producten ...

12 juni 2012
Talent(en) van de toekomst bekend

De winnaars die tijdens de Talent van de Toekomst wedstrijd streden om de Talent van de Toekomst Bokaal en de Gastvrijheidsprijs zijn bekend gemaakt. Witte brigade De winnaars van de Talent van de Toekomst Bokaal zijn Danny van Herk, Rob Bruggink en Niels van der Heijden van De Rooi Pannen Eind...

23 april 2012
Kokmeijer uitgeroepen tot Gildemeester

SVH Meesterkok Onno Kokmeijer is geïnstalleerd als Gildemeester van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Dit gebeurde tijdens de Gildedag op 22 april. Gedreven roerganger Na het aftreden van Cees Helder en interim Gildemeester Constant Fonk heeft het gilde wederom een getalenteerde en gedreven...

7 maart 2012
Zilveren Oester naar team Ciel Bleu

De Zilveren Oester 2012 is gewonnen door het team van Okura Amsterdam. Freek Dekker en Kevin Man van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu wisten de vakjury te overtuigen. Verbinding kookkunst en gastheerschap Dekker en Man wisten de jury te overtuigen met hun bijzondere menukeuze en wijnen en we...

21 februari 2012
Martin en Rosita op weg naar Bocuse d'Or

Trainen, trainen, trainen. Geen enkel vrij uurtje meer hebben. Het hoofd volledig bij dat ene finalemoment. In deze fase zitten de Nederlandse deelnemers aan de Europese eindstrijd om de felbegeerde Bocuse d’Or. Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zetten iedere week meer en meer de puntjes op de ...

31 januari 2012
@The Lobby wint Culinary Award

Restaurant '@The Lobby' van het hotel Crowne Plaza Amsterdam Schiphol heeft de European Culinary Award 2012 gewonnen. De jury roemde het restaurant om haar "constante culinaire kwaliteit, zowel qua smaak als presentatie". Afgelopen weekend werd in het Metos gebouw in Amsterdam door vijf Europese ...

24 januari 2012
Hotels strijden om European Culinary Award

Vijf hotels van Westbridge Europe gaan strijden om de 'European Culinary Award 2012'. De keukenbrigades moeten onder meer een lunch maken met ingrediënten uit een black box en de sommeliers moeten hun kennis tonen in een blinde wijnproeverij. Deelnemende hotels Het gaat om het Holiday Inn ...

12 januari 2012
In beeld: van de beursvoer (4)

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom een laatste impressie van de Horecava. De redactie maakte een rondje door de werelden Nachtleven en Markt. Bij laatstgenoemde wereld werd even gestopt bij de Huiswijnproeverij. Ook kropen we door de gordijntjes van het Unilever Inspiratie theater waar O...

11 januari 2012
Zilveren Koksmes voor emotionele Lensen

Zoë Lensen van restaurant Oud Sluis uit Sluis heeft vandaag 'Het Zilveren Koksmes' gewonnen op het NK Jonge Koks tot 25 jaar. Vol emotie nam ze de prijs in ontvangst van de jury nadat ze eerst drie kussen ontving van souschef Nick Bril, ook werkzaam bij het restaurant in Sluis. Lensen was de eni...

19 december 2011
Blikjes Onno's Taste onder de hamer

Onlangs werd bekend dat Onno Kokmeijer een eigen kaviaarlijn heeft. Vanaf deze week worden er een aantal blikken met het zwarte goud geveild via PlezierVeiling.nl Van de opbrengst van een veiling via de genoemde site gaat er altijd steevast één euro naar het goede doel. De winnaar van een veiling...

12 december 2011
SVH geeft workshops 'No Waste'

Altijd al een masterclass willen volgen onder leiding van een SVH Meesterkok? Het is mogelijk op de Horecava. Tijdens de horecavakbeurs van 9 tot en met 12 januari in de RAI in Amsterdam organiseert SVH dagelijks één of meerdere masterclasses, waarbij het centrale thema ‘No Waste’ is. Mees...

12 december 2011
Eigen kaviaarlijn voor Onno Kokmeijer

Onno Kokmeijer, executive chef en manager van het met twee Michelinsterren bekroonde Ciel Bleu Restaurant in het Amsterdamse Okura Hotel, heeft zijn eigen kaviaarlijn gepresenteerd. Samen met de in Scheveningen gevestigde kaviaarimporteur Persian Caviar, onder andere bekend door de ontwikkeling va...

29 maart 2011
Marco Poldervaart 130e SVH Meesterkok

Marco Poldervaart (39) eigenaar-chef van restaurant De Gastronoom in Harlingen is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Tijdens de ceremonie reikten Bob Schut, directeur Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), en SVH Meesterkok Marc van Gulick, het diploma en de bijbehorende versierselen uit. Trots ...

26 maart 2011
Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks

Ollie Schuiling, leerlingkok bij Restaurant de Leest in Vaassen, is tot winnaar uitgeroepen bij de wedstrijd voor leerlingkoks tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca op 26 maart in de Ahoy Rotterdam. Schuiling, verbonden aan de Cas Spijkers Academie, liet Robert Poel van het ROC Aventus en t...

4 januari 2011
Vierde restaurant in Okura Hotel geopend

Restaurant Serre, het vierde restaurant van het Okura Hotel in Amsterdam, opende deze week haar deuren. Serre is geïnspireerd op de keuken van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu op de 23e verdieping van het hotel, maar doel van dit restaurant is de bredere toegankelijkheid. Snelle lunch Met h...

5 oktober 2010
Best of Amsterdam awards uitgereikt

Onlangs zijn de Best of Amsterdam Awards uitgereikt. In 55 categorieën werden even zoveel winnaars bekend gemaakt. Het Lloyd Hotel won de award Best Hotel, citizenM won Best Budget Hotel, terwijl Café Tabac tot Best Cafe werd verkozen. Restaurant De Kas won tweemaal een award (Best Restaurant en ...

7 september 2010
Unilever kookt met sterren

Unilever Foodsolutions heeft flink uitgepakt voor de introductie van haar samenwerking met topchefs Onno Kokmeijer (Executive Chef bij restaurant Ciel Bleu en goed voor twee sterren) en Peter Goossens (van driesterren-restaurant Hof van Cleve in het Belgische Kruishoutem). Op maandag 6 september ver...

3 mei 2010
Wynand Vogel geridderd

Hoofdinspecteur Wynand Vogel van restaurantgids Lekker is eind april geridderd. Vogel krijgt een lintje in de Orde van Oranje Nassau voor zijn jarenlange inzet voor de Nederlandse gastronomie. Vogel was chef-kok bij Dikker & Thijs en Hotel Okura. Hierna runde hij twee toprestaurants, Sancerre en Le...

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: