Winnaars Talent van de Toekomst 2017 bekend

12 april 2017 | Roy Spijker

Op maandag 10 april werd in het het Miele Culinary Institute gestreden om de bokaal Talent van de Toekomst. Op het gebied van gastvrijheid oversteeg Hotelschool ter Duinen uit Koksijde, België de andere 16 zwarte brigades. De strijd in de keuken tussen de witte brigades werd beslist in het voordeel van het ROC Nova College, die dit jaar voor het eerst deelnam aan de wedstrijd. 

Er streden dit jaar 16 witte brigades voor het eerst om de bokaal vanuit een black-box. Ze werden beoordeeld door de absolute top van de Nederlandse gastronomie waaronder: Jacob Jan Boerma**, Dick Middelweerd**, Onno Kokmeijer** en Joris Bijdendijk. De juryleden waren onder de indruk van de hoge kwaliteit en creativiteit van de gerechten en hospitality van de deelnemers. Met verrassende combinaties als vlees met aardbeien, bliezen de deelnemers de juryleden omver. Dit jaar bewezen Michael Pols, Eddie Meijboom, Dennis Botschuyver het ROC Nova College dat zij de enige echte winnaar zijn op gastronomisch gebied.

Blij verrast
Op gebied van gastheerschap streden dit jaar 17 zwarte brigades tegen elkaar voor de titel. De juryleden waren blij verrast door de ontwikkeling in niveau. De zwarte brigade verraste de juryleden na het dessert met initiatieven als ballonnen en hele grote stukken kaneel. Dit jaar was de creativiteit en finesse van uitzonderlijk hoog niveau. Bij de zwarte brigade ging dit jaar de Talent van de Toekomst bokaal naar Anna Victor en Vincent Pharazijn van de Hotelschool ter Duinen uit Koksijde. 

De top 3 van Talent van de Toekomst 2017 

Witte brigade Talent van de Toekomst 2017
1 - ROC Nova College; Michael Pols, Eddie Meijboom, Dennis Botschuyver
2 - Cas Spijkers Academie Boxmeer; Randy Woltman, Stan van Lieshout, Melvin Zandsteeg
3 - Cas Spijkers Academie Twente; Davy Roord, Sebastiaan Pals, Jercy Frans

Zwarte brigade Talent van de Toekomst 2017
1 - Hotelschool ter Duinen Koksijde; Anna Victor, Vincent Pharazijn
2 - ROC Amsterdam; Daisy Krop, Kirsten van Roekel
3 - Cingel college; Lamar Voskuilen, Johnny de Gelder

Foto's: Floris Heuer

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: