Winnaars Talent van de Toekomst 2017 bekend

12 april 2017 | Roy Spijker

Op maandag 10 april werd in het het Miele Culinary Institute gestreden om de bokaal Talent van de Toekomst. Op het gebied van gastvrijheid oversteeg Hotelschool ter Duinen uit Koksijde, België de andere 16 zwarte brigades. De strijd in de keuken tussen de witte brigades werd beslist in het voordeel van het ROC Nova College, die dit jaar voor het eerst deelnam aan de wedstrijd. 

Er streden dit jaar 16 witte brigades voor het eerst om de bokaal vanuit een black-box. Ze werden beoordeeld door de absolute top van de Nederlandse gastronomie waaronder: Jacob Jan Boerma**, Dick Middelweerd**, Onno Kokmeijer** en Joris Bijdendijk. De juryleden waren onder de indruk van de hoge kwaliteit en creativiteit van de gerechten en hospitality van de deelnemers. Met verrassende combinaties als vlees met aardbeien, bliezen de deelnemers de juryleden omver. Dit jaar bewezen Michael Pols, Eddie Meijboom, Dennis Botschuyver het ROC Nova College dat zij de enige echte winnaar zijn op gastronomisch gebied.

Blij verrast
Op gebied van gastheerschap streden dit jaar 17 zwarte brigades tegen elkaar voor de titel. De juryleden waren blij verrast door de ontwikkeling in niveau. De zwarte brigade verraste de juryleden na het dessert met initiatieven als ballonnen en hele grote stukken kaneel. Dit jaar was de creativiteit en finesse van uitzonderlijk hoog niveau. Bij de zwarte brigade ging dit jaar de Talent van de Toekomst bokaal naar Anna Victor en Vincent Pharazijn van de Hotelschool ter Duinen uit Koksijde. 

De top 3 van Talent van de Toekomst 2017 

Witte brigade Talent van de Toekomst 2017
1 - ROC Nova College; Michael Pols, Eddie Meijboom, Dennis Botschuyver
2 - Cas Spijkers Academie Boxmeer; Randy Woltman, Stan van Lieshout, Melvin Zandsteeg
3 - Cas Spijkers Academie Twente; Davy Roord, Sebastiaan Pals, Jercy Frans

Zwarte brigade Talent van de Toekomst 2017
1 - Hotelschool ter Duinen Koksijde; Anna Victor, Vincent Pharazijn
2 - ROC Amsterdam; Daisy Krop, Kirsten van Roekel
3 - Cingel college; Lamar Voskuilen, Johnny de Gelder

Foto's: Floris Heuer

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: